08-04-09

How to paint the stairs? Héél voorzichtig!

Deze week vakantie! En ben nu al drie dagen in de weer met borstel, houtbeits en vernis op onze trap...Het vergt wat organisatietalent. Want zowel de badkamer als slaapkamer zijn boven. De badkamer op het tussenverdiep, de slaapkamer op het eerste. Dan is er nog een mansarde boven waar de was hangt te drogen en mijn sportspullekes liggen...Ventje had zondag de trap al helemaal afgeschuurd met ons gloednieuw schuurmachientje (een avontuur hoor, want we hebben allebei twee linkerhanden als 't op het hanteren van machinerie aankomt). Maandag dus wasrek en sportgerief naar het eerste gebracht (naar onze "boekenkamer", naast de slaapkamer). De katten opgesloten in de keuken (ocharme), daar zullen ze moeten blijven tot vrijdag. Daarna met de beits vanaf de mansarde tot het eerste naar beneden toe gewerkt, tot aan de slaapkamer. De overloop aan de slaapkamer voor de helft gedaan, zodat we de andere helft nog konden gebruiken. Dan was het opletten...trap om trap gedaan en post-its gekleefd op de treden die nog niet gebeitst waren. Aan de overloop van de badkamer weer de helft gedaan en dan verder naar beneden. Oef, gelukt. Dan de test...geraak ik nog tot in de slaapkamer zonder beits aan mijn voeten? Yes!  De beits had maar liefst 10 uur nodig om goed te drogen. Dinsdag dan op het gebeitste stuk twee lagen trapvernis. Een wit goedje dat gelukkig kleurloos wordt bij het drogen...Vanmorgen dan de andere treden en stukken overloop gebeitst en morgen krijgen die dan ook nog twee lagen trapvernis...En dan de leuning nog...alhoewel ik daar nog over twijfel. Probleem is dat de treden nu wel weer terug wat donkerder zijn door de beits en dan kan de leuning moeilijk achterblijven natuurlijk...Nog effe over nadenken.

Gisteren was ventje trouwens ook thuis en is het er eindelijk van gekomen om alle rommel die op het terras en in het tuinhuis lag naar het containerpark te brengen. Onder meer nog 8 puinzakken vol met stukken plafond die vorig jaar in oktober naar beneden werden gehaald...Sleuren dus! Achteraf geradbraakt thuis, moest heel den beneden nog gedweild worden, want doordat we in een rijhuisje zitten, moest alles van de tuin en terras door het huis gesleurd worden...Alles vuil dus...Grrr...Daarna een uurke pompaf in 't zetelke gekropen en dan toch gaan fitnessen! Want de goesting was toch groter dan de pijntjes in 't lijf.

En 't ventje ging mee naar de fitness! Zo hoort dat hé ;-) Zelf ben ik een dik half uurke op de loopband gekropen en jippie...geen kniepijn! Misschien ligt het aan de demping? Donderdag nog eens op den asfalt en in 't park proberen, als 't dan weer zeer doet, weet ik weer wat vertellen aan de Runners. Na het lopen nog eens al mijn krachttraining gedaan...En nu voel ik wel serieus mijn armen natuurlijk. Na al dat sappen op de trap, zakken versleuren en dan nog kilo's in de fitness heffen voelen mijn armen nu als beton aan. Not to worry: 't is niet mijn bedoeling om er als ne bodybuilder uit te zien zoals de mannen hieronder...Ventje doet daarentegen wel zijn best om zo'n forsballen te kweken, héhé.

fitness

 

 

11:11 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Als je altijd zo zou sjouwen heb je helemaal geen sportschool nodig.

Gepost door: Tiny | 08-04-09

De loopband is zeker een aanrader met dit soort blessures. Ik heb een hele maand alleen maar op de loopband opgebouwd/gelopen, daarna weer voorzichtig naar buiten, en jippie, nu nagenoeg geen problemen meer (wel nog: mul zand = geen goed idee)

Gepost door: Erica | 08-04-09

Woaaaw !! nieuwe start .... ! leuk !

Gepost door: Katrien | 08-04-09

Bijzondere foto om mee te openen en in deze blog... dat beloofd wat voor de toekomst :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 08-04-09

Stieg! Hey Ruth ! Ben je ook al aan nummer 3 van Larsson bezig? Superspannend he ??? Heb de drie stuks in recordtempo verslonden :-)

Gepost door: Chris | 08-04-09

De commentaren zijn gesloten.