16-04-09

zo zit het dus!

We gaan weer even de posi-toer op hé, zo hoort het ook. Beetje relativeren en terug het zonnetje zien, het begint weer te lukken. Zo goed zelfs dat ik gisterenmorgen bij het ochtendgloren gaan lopen ben. Wel héél braaf om het kwartier eventjes gestopt en gestretched (zijdelings om de weerbarstige pees op te rekken). Zo heb ik uiteindelijk 4 x 15 minuutjes kunnen lopen zonder problemen. Jiehaa! Oké, 't is gene vette, zeker niet met al dat stoppen onderweg, maar 't is beter dan niks. Eenmaal op 't werk dan naar de kine-praktijk gebeld en ik kreeg direct een afspraak voor vandaag donderdag op de middag. Rap effe bij de collega's gehoord of het oké was dat ik een dagje thuis zou werken, zo zou ik gemakkelijk onder de middag wel even kunnen gaan. Gisteravond had ik trouwens nog een late vergadering, dus een aantal recupuurtjes waren me dan ook weer gegund.

Omdat ik vreesde dat ik na die eerste kinesessie een paar weken niet meer zou kunnen stappen (oké, 'k geef toe...ik had er enorm veel schrik voor dus), ben ik vanmorgen dan maar eerst weer gaan lopen. Terug 4 x 15 min. en het ging goed tot en met de 3e blok van 15 min. daarna voelde ik m'n knie toch weer lichtjes...

Dan eerst een paar uurkes gewerkt en tegen 12u naar de kiné waar ik bij Annelies terechtkwam. 't Is dus een praktijk van 4 kinesisten en dat zijn allemaal nogal fanatieke sporters. Annelies doet de Roparun mee, Eric (die me vorig jaar voor mijn rug behandelde) loopt marathons en Els die er ook was vertelde dat ze 's morgens wel om 5 uur opstaat om eens een toerke te gaan lopen...Soit...'k zat er in goed gezelschap dus. En ze zijn gespecialiseerd in sportblessures én ze zitten op 2 min. wandelen van mijnen thuis. Handig dus.

14:10 Gepost in Info | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

interessant Ik vind je postje buitengewoon interessant. Ik heb zelfs nog nooit nagedacht over de spieren die ik wel of niet train. Na een rugoperatie zijn de 'juiste houdingen' er wel ingedramd, maar ik weet niet of ik het nog allemaal goed doe. Dat van die buikspieren, dat wist ik wel. Ook voor je rug zijn die superbelangrijk. Toch fijn te horen dat het de zonnige toer op gaat ! Keep it up !

Gepost door: kaat | 16-04-09

ik heb bijna exact het zelfde!!!
veel oefeningen moeten doen bij de kiné; en moet enorm op mijn loophouding letten. doe ik dat niet heb ik al snel prijs.
vorig jaar tijdens brussel? te kort op elkaar lopen; bergop zonder opwarming en de knie begon tegen te sputteren.
succes met de behandeling!

Gepost door: Jess | 17-04-09

De commentaren zijn gesloten.