19-04-09

blijven proberen

Na m'n berichtje van donderdag is er op sportief vlak niet zo veel meer gebeurd. Donderdag nog wel gaan spinnen natuurlijk en dat ging supergoed. Daarna ook nog even een kwartierke de "stairmaster" uitgeprobeerd. Na wat gesukkel lukte dat wel en na een kwartier viel ik er badend in het zweet quasi van af. Toch een klein beetje "klimtraining" voor de Bouillonnante (zie berichtje hieronder). Uiteraard ook nog wat krachttraining, vooral voor m'n armen gedaan.

Vrijdag en zaterdag waren dan sportloze dagen. Vrijdagavond moest ik terug naar de kinesiste, waardoor de spinning helaas zonder mij doorging ;-) Bij Annelies kreeg ik de eerste twee oefeningen van m'n herstelkrachttrainingsprogramma. Gelukkig nog niks zwaar: lunges en een bekkenoefening. Daarna was het een kwartier lang een ietwat pijnlijke massage van de ontstoken pees en vervolgens weer een kwartierke electrostimulatie. Volgende sessie is dinsdagmorgen!

Zaterdag ook sportloze dag dus. Dan stond er een bezoekje aan m'n ouders in Antwerpen, slenteren langs de Meir, onderweg de nieuwe fotocamera uittesten natuurlijk, en gewoon wat algemeen luieren op de planning. 's Avonds kwamen Julie en Maarten langs en zijn we lekker gezellig gaan eten in resto De Passade hier in Mechelen. Reden was Koenie's verjaardag a.s. dinsdag (jep, die wordt weer een dagje ouder).

Vanmorgen mochten de caloriekes er dan toch een beetje afgesport worden, maar 'k maakte me op voorhand al niet te veel illusies. 't Zou wel weer gene vette worden. Annelies had me er ook wel voor gewaarschuwd. Eerst weer effe achteruitgang alvorens echt vooruitgang te boeken. Dus het gingen sowieso weer "kwartierkes" worden met stretchpauzes. Had me ook voorgenomen goed mijn loopstijl eens in 't oog te houden en evt. te corrigeren. 'k Moet zeggen: het heeft wel wat effect hoor. 'k Kreeg bij het tweede kwartierke al wat last en merkte bij mezelf dat ik onbewust wat voorover was gaan hangen. Terug een fiere rechte rug getrokken en een beetje later ebde de last in mijn knie weer weg. Probleem was dat ik niet veel later weer in mijn hanghouding herviel. Zo moest ik mezelf dus continu weer rechtrapen, maar het hielp wel om de kniepijn "uit te stellen". Bij aanvang van het zesde kwartierke zette ik me op weg richting fitness, waar ventje al naartoe zou gaan (met mijn gerief) en 't was geen moment te laat. Mijn knie begon toen toch wel weer pijn te doen, wat werd aangekondigd door een ferme pijnscheut, dus tijd om te stoppen. Toch 6 kwartierkes volbracht, goed voor in totaal 1,5 uur. In de fitness dan weer een kwartierke de stairmaster opgekropen en daarna rustig mijn krachttraining gedaan (incl. hamstringoefeningen en zijdelingse buikspieren natuurlijk). Dat alles gevolgd door een deugddoend saunake, heerlijk.

Deze week weet ik nog niet goed wat ik ga uitsteken. Morgenavond in ieder geval 2 uurtjes spinning en donderdag ook een uurtje. Maar of ik ga lopen, zal ik nog wel zien. Ten vroegste dan pas woensdag want dinsdag geen tijd ('s morgens kine en 's avonds vergadering). Maar misschien doe ik qua lopen gewoon niks. 't Is toch te laat om nog iets van loopconditie te kweken voor zondag en misschien moet ik gewoon maar algehele looprust nemen om de pees verder wat te laten genezen? 'k Zal dinsdag wat advies aan Annelies vragen, peis ik.

Deze namiddag ook eindelijk het laatste deel van de Millenium-trilogie uitgelezen. Voor wie op een andere planeet woonde de laatste maanden: de Millenium-trilogie milleniumvan Stieg Larsson is een stevige hype in lezersland. 'k Sta daar normaal héél huiverachtig tegenover, t.o.v. zo'n hypes dan. Maar mijn ma had ze liggen en die had dan toch maar eens de eerste uitgeleend aan mij. En om m'n ma dan maar een plezier te doen (ze vroeg elke week of ik er nu al in aan 't lezen was en wat ik ervan vond) er dus maar in beginnen lezen...En 't las als een trein! Een heel intrigrerend verhaal, vlotjes geschreven. Een week later stond ik dus bij haar aan de deur om deel 2 te krijgen...Ook dat was zeer vlotjes uit, het was nog spannender dan deel 1. Nu deel 3 dat ging iets trager. Een paar lange stukken waar ik effe moest doorworstelen. Maar de laatste 300 pagina's gingen dan weer gelijk niks vooruit en nu vind ik het wel jammer dat ze uit zijn. Dus eigenlijk is de hype wel terecht ;-) Soms is de auteur wel héél beschrijvend als hij zijn personages voorstelt of bepaalde achtergronden wil schetsen. Dat kon soms echt wel korter. Maar het was oorspronkelijk de bedoeling dat het een serie van 10 boeken zou worden over deze personages (hij is alleen jammer genoeg overleden nadat hij het derde boek had voltooid), dus vermoedelijk heeft dat daar ook wat mee te maken, dat je zo veel info meekrijgt. Soit, 't is hem vergeven. Het verhaal is steengoed en ongemeen spannend, dus allemaal lezen die handel! Of wie niet graag leest: deel 1 is nu ook verfilmd en komt één dezer uit in de bioscoop! De teaser-trailer zie je hier: http://www.millennium-themovie.be/

 

Commentaren

6 kwartier! Hey meid, wassuperleuk gisterenavond, echt gezellig. En toch 6 kwartier gelopen vanmorgen,da's niet slecht. Met dat spinnen zal je je conditie ook wel goed kunnen onderhouden. koppie op he! Annelies zal je er nog sneller vanaf helpen dan je denkt. Allez, daar reken ik eigenlijk op :-) en nu aftellen naar zaterdag!

Gepost door: Julie | 19-04-09

Ik heb zo het vermoeden dat je blessure aardig rap over zal zijn!!

Gepost door: Tiny | 19-04-09

ahaaaa ... wist niet dat er ook een film aankwam. Heb net het eerste boek uit; de eerste 50 bladzijden deden me qua spanning denken dat ik de Financieel Economische Tijd aan 't lezen was, maar dit werd daarna meer dan gped gemaakt!! Boek 2 ligt klaar.
Doe da goe in d'Ardennen hé; best hou je de benen stil deze week; conditie ga je toch niet meer bij kweken ...

Gepost door: geert | 20-04-09

Hey Ruthje ik zat nog op je oude blog, beetje bij beetje probeer ik bij iedereen een post te laten maar 't zijn er zoveel hé. Kken je probleem. Was de laatste maanden ook te hard aan het focussen op ee marathon onder de 4 uur. Tot er iemand op mijn blog schreef: "waarom dat focussen op die tijden?" En eigenlijk heeft die gelijk hé. Maar goe, 't is wel menselijk om jezelf steeds te willen verbeteren denk ik. Ik moet wel toegeven dat als ik aan de start kom, ik wel tot het uterste ga en als het even kan, mijn PR verbeteren en dat neerschrijven. Is altijd leuk om dat te doen maar dat is persoonlijk hé. Tgeeft mij de boost om verder te doen. Betreft de dodentocht en 2 marathons... Ik vrees dat ik dezelfde gevolgen als jij ondervind. Steunzolen voorgeschreven gekregen (doortrapte voet gekregen door de dodentocht), en nu scheenbeenvliesontsteking (zij het een lichte). Maar we gaan d'ervoor hé, binnenkort sta je d'er terug! Groetjes, Steve

Gepost door: Steve | 20-04-09

Hier is er eentje van zo'n andere planeet.Milenium is toch al enkele jaartjes achter de rug, of zijn we al aan het volgende toe?

Gepost door: cremke | 20-04-09

Trilogie Als die boeken dan echt zo goed zijn zal ik ze maar op mijn "nog te kopen" lijstje zetten. Wanneer ik die dan ga lezen is een andere zaak want voor elk boek dat ik lees koop ik er meestal 2 nieuwe bij.

Gepost door: Luc | 21-04-09

6 x een kwartierke lopen , betere trainingen zijn er niet .
Zoals ze hier zeggen ......je bent een klein maar dapper meiske :-) ..
Ik hoop op een spoedig en volledig herstel !

Gepost door: coach mario | 22-04-09

Stieg Ik heb ze ook alle 3 na elkaar gelezen. De eerste vond ik gewoon goed, maar als ik dat dikke boek zo zag liggen, vond ik dat hij toch veel bladzijden kon vollullen om dat verhaal te schrijven. Op één of andere manier bleef het toch boeiend. Deel 2 vond ik stukken beter, en deel 3 vond ik super.
Naar het schijnt zouden er nog manuscripten klaarliggen, maar ligt de vriendin van Larsson overhoop met zijn kinderen ivm erfenis, en zou de vriendin om die reden de manuscripten achterhouden.

Gepost door: Sandy | 22-04-09

De commentaren zijn gesloten.