19-04-09

nog een weekje en dan ploeteren!

Nog exact 7 dagen scheiden me van mijn eerste uitdaging van dit jaar: La Bouillonnante, en die vindt plaats in....ja lieve kindertjes: Bouillon! Zaterdagmiddag vertrek ik samen met Julie naar ginder en de mannen blijven verplicht thuis! Die zagen het precies toch niet zo zitten om weer met de twee kwebbelmeiden op stap te moeten en dat vonden wij nu eens niet erg se. Des te harder kunnen we ginder kwebbelen! Zaterdagavond gaan we mee pasta-feesten bij de organisatie en dan zondagmorgen om 9u30 vatten we de 24 km-lange helletocht aan. Als ik zo de foto's op de website zie, vraag ik me nu toch wel af waar ik begot met mijn gedachten zat toen ik me inschreef....Maar 'k ben ingeschreven en we maken er het beste van. Met de knieperikelen is het qua voorbereiding niet echt optimaal gelopen, integendeel. Amper loopkilometers gedaan, gelukkig wel de nodige uren "geklimd" op de spinningbike in de fitness. Laten we hopen dat dat toch wat sporen van conditie in mijn tere lijfje heeft nagelaten.

Wat is nu de Bouillonnante? Wie vroeger de blog van onze Vlaamse held Achieltje volgde heeft daar misschien een tweetal jaar geleden zijn superenthousiaste verslag gelezen. Hij had er compleet out of the blue aan meegedaan en zijn verslag werkte heel aanstekelijk. Vorig jaar polste Julie al eens of ik dan niet mee wou doen, helaas moest ik echter die dag werken. Dit jaar leek het ook werkendag te worden, maar effe lief gelachen naar mijn bazen en de geplande vergadering werd verzet. Dus kon ik me toch gerust inschrijven.Maar ik dwaal af. De Bouillonnante dus: het is een heuse trailrun in de omgeving van Bouillon. Start is aan het kasteel zelf en algauw duik je de wilde natuur in. 24 km lang is het zwoegen langs paadjes, heuvels op- en afkruipen, soms moet je zelfs ladders opklimmen om boven te geraken, andere keren is het je vasthouden aan wat rotsen en naar boven klauteren. Beekjes overspringen en zo van die leuke verrassingen zitten er ook bij. M.a.w. veel lopen zal er sowieso niet aan te pas komen, héhé. En voor de echte gekken is er ook een 45 km-wedstrijd! Daar hebben we toch maar voor bedankt ;-) Voor de 24 km is de tijdslimiet 5 uur. Nu kan het me eerlijk gezegd niet schelen of ik die haal of niet. Ik zal al blij zijn als ik hem kan uitdoen tout court. Bovendien zijn ze niet zo streng. Als je op de website naar de uitslagen van vorig jaar kijkt, zie je er eindtijden tot 7 uur tussenstaan. Dus no worries op dat vlak! Ik neem mijn Camelbak mee met daarin naast het verplichte fluitje (voor als je van een berg dondert en toch nog genoeg in leven bent om dan in nood te fluiten in de hoop dat iemand je hoort) ook m'n gsm mee met het telefoonnummer van de organisatie, just in case. En natuurlijk wel wat mondvoorraad om de nodige appelflauwtes tegen te gaan. Op de site staat ook dat je een deken moet meenemen, maar daar zie ik me nu toch niet bepaald mee rondsleuren. Ik vermoed dat dat een voorzorg is voor de 45 km-lopers die wel eens makkelijk tot 's avonds aan de waggel zijn natuurlijk.

Zoals al aangehaald is de voorbereiding allesbehalve verlopen zoals het moest. En om die reden ga ik volgende week vooral proberen GENIETEN van de prachtige omgeving, de uitzichten, de sfeer ginder. Het zal een emo-run worden van jewelste vrees ik ;-) En of we het nu uitdoen of niet, so be it. We kunnen maar proberen hé en zien waar het schip strandt. Hopelijk houdt de knie het tot het einde vol, maar ik ga geen ongeoorloofde risico's nemen, dat is het me ook niet waard!

Straks nog een berichtje over wat ik sedert donderdag nog heb uitgestoken (niet veel hoor)!!

(foto geplukt van de website van La Bouillonnante)

 

bouillonnante

 

 

14:43 Gepost in Info | Commentaren (9) | Tags: la bouillonnante |  Facebook

Commentaren

altijd van da hé ... dedzju toch; die vrouwen moeten maar ne keer lachen naar de bazen en ze krijgen verlof ...
succes daar in de Ardennen!!

Gepost door: geert | 19-04-09

Lijkt me wel een schitterende uitdaging Ruth. Hopelijk houden je knietjes het!

Gepost door: Tiny | 19-04-09

ik kijk al uit naar de verslagjes ! Het lijkt mij echt avontuurlijk ! Veel over schrijven hé ?

Gepost door: kaat | 19-04-09

Het ziet er wel iets geweldig leuk en avontuurlijk uit! Euh neen, de eerste paar weken efkes geen spinning. Ik ben al blij als ik eens wat rust heb. ;) Als de training goed blijft gaan ga ik Visé lopen op 10/5. Daarna probeer ik af en toe een spinninske in te plannen.

Gepost door: Gert | 19-04-09

Met Julie aan je zijde gaat da perfect lukken en zo niet, who cares, genieten is de boodschap

Gepost door: Stofke | 19-04-09

amai ferme bedoening daar in de bergen! Ik wens jou en Julie alvast veel succes en kwebbelplezier ! ;-)

Gepost door: Chris | 19-04-09

het gaat ene mooie dag worden....enne voor de gekken is er geen 45 maar 50 km :-)

Gepost door: martine | 22-04-09

Veel succes zondag, maar ik hou het "vlakker" tijdens de Antwerp Marathon ;O)

Volgend jaar zowiezo Bouillon, maar dan wel de vijftiger

Gepost door: Dave | 22-04-09

En als je ziet hoe steil die lopers gaan op de foto, het zal niet simpel zijn.

Naast veel succes ook voorzichtig wezen (zeker in het niet te onderschatten afdalen!) en blijf vooral focussen op het terrein voor je. Gedachten laten afdwalen zoals bij een stratenloop is geen aanrader.

Gepost door: Dave | 22-04-09

De commentaren zijn gesloten.