24-04-09

we zijn er (niet) klaar voor!

Deze week een zeer rustige sportweek. Geen meter gelopen...Heb de goede raad van Geert opgevolgd en de pootjes laten rusten. Nu nog lopen zou geen sikkepit aan mijn conditie gedaan hebben, dus kon ik maar beter rusten. Wel maandag twee uurtjes gespind en gisteravond nog eens een uurtje. Ging het spinnen maandag super, en dat gedurende de volle twee uur....gisteren ging het voor geen meter! Benen voelden loodzwaar en er zat geen greintje energie in mijn lijf. Hopelijk was het maar een superslechte generale repetitie voor wat me a.s. zondag te wachten staat.

Deze week ook maar liefst drie kiné-beurten bij Annelies achter de rug. Dinsdagmorgen, woensdagavond en daarnet kon ik bij haar terecht. Buiten fricties (stevige massage van de onstoken pees), stevige stretching en electrostimulatie krijg ik nu meer en meer oefeningen voor mijn bekkeninstabiliteit aan te pakken. Manman...da's geen kouwe pis (zoals de uitdrukking hier gaat). Gehangen aan twee touwen moet ik de gekste dingen uitsteken met mijn been- en bilspieren en vanmiddag moest ik zelfs effe ondersteboven gaan hangen en al hangend push ups doen en dergelijke. Verder ook stevige oefeningen voor mijn zijdelingse buikspieren en heupoefeningen...De dingen die ik dagelijks thuis moet doen zijn die heupoefeningen en buikspieroefeningen. De "hang"-oefeningen zie ik mezelf thuis nog niet doen, denk ook niet dat dat de bedoeling gaat zijn ;-) Nu maandagmorgen is de volgende afspraak, voor het nodige oplapwerk na de Bouillonnante ;-) Vermoedelijk zal ik volgende week nog bij m'n huisarts moeten binnenspringen voor een voorschrift voor een verlenging, want met negen beurten zullen we er waarschijnlijk niet komen. Da's wel de ellende natuurlijk, dat je altijd die omweg via een huisarts moet maken, terwijl die kinesisten wel beter weten dan de huisarts dat verdere behandeling nodig is. Apeland.

Soit, groen licht van Annelies gekregen om zondag te starten met de plechtige belofte op mijn communiezieltje dat ik zo veel mogelijk ga wandelen en dat ik uitstap als ik pijn voel. Mag mijn knie niet intapen of dergelijke, want dat misleidt het gevoel en kan de betrokken pees juist meer onder druk zetten en kan dus eigenlijk meer schade veroorzaken dan dat ik ze niet intape.

Morgenmiddag vertrekken Julie en ik dus naar Bouillon! Het weer belooft wat minder te zijn, maar de sfeer zal er ongetwijfeld geweldig zijn, weer of geen weer. Zaterdagavond gaan we alvast wat feesten op de pasta party, misschien doen we wel de fakkeltocht aan het kasteel mee als die doorgaat. En dan zondag volop de natuur beleven en een tochtje doen ;-)

Eén ding is al zeker:'k zal voor het grootste deel van de tijd Rode Lantaarn zijn (misschien gaat dat dus eindelijk eens lukken om ergens laatste te zijn!) en ga mezelf al heel tevreden stellen als ik de eerste 6 km haal (heb het voor mezelf opgedeeld in blokken van 6 km, beetje psychologische drempels vastleggen hé).

Verslag lezen jullie zondagavond of maandag (hangt er een beetje vanaf wanneer we weer thuis zijn hé).

voor de curieuzeneuzen: onderstaand filmpje vond ik op You Tube en staat nu ook op de officiële site van de organisatie. Kwaliteit is niet super, maar het geeft een idee van wat de trail juist inhoudt...slik...

17:34 Gepost in Sport | Commentaren (6) | Tags: la bouillonnante |  Facebook

Commentaren

Veel succes, geniet en zorg voor elkaar...

Gepost door: Stofke | 24-04-09

eindelijk ... eindelijk eens een vrouw die naar mij luistert ... succes in het mooie Bouillon!

Gepost door: geert | 24-04-09

Ziet er wel spectaculair uit, zelfs als wandeling. Veel plezier in de Ardennen !

Gepost door: Luc | 24-04-09

Het parcours dat je gaat doen is ook geen kouwe pis!! Goed om in blokkete kappen! Succes!

Gepost door: Tiny | 24-04-09

Veel succes en als ik een "zwaar moment" heb tijdens de marathon in Antwerpen, zal ik proberen te denken aan diegenen die afzien in Bouillon ;O)

Gepost door: Dave | 24-04-09

'k ben benieuwd wat deze uitdaging met jullie zal doen (of beter : hoe jullie deze tot een leuke uitsap omvormen)... Heel veel fun !

Gepost door: jogginggirl | 25-04-09

De commentaren zijn gesloten.