01-05-09

Bloso-domein Hofstade

Na vier daagjes looprust, was het vandaag nog eens tijd om de loopschoenen aan te trekken. Geen ochtendsessie vandaag, want op deze heuglijke feestdag vonden mijn bazen er niets beters op om me op te vorderen voor een vergadering. Ach ja. Wist het al een tijdje en 't was ook op een leuke locatie, nl. de Kluis in Sint-Joris-Weert (dat vandaag net 75 jaar bestaat). Ze hadden me wel plechtig beloofd dat het maar een uurtje of 2 zou duren, ook wel nodig want ventje en ik hadden ook nog plannen deze namiddag. Het werden uiteindelijk drie uurtjes en om 13u kon ik weer vertrekken. Eenmaal thuis snel een boke met choco (ah ja!) gegeten en daarna in m'n loopkleren gekropen om toch rap dat eerste loopje te kunnen doen alvorens ik met ventje op stap zou trekken hé.

Na nog wat babbels met Annelies de kinesiste deze week (weer twee sessies achter de rug), besloten van de komende weken zo veel mogelijk off road te lopen. Het traillopen blijkt echt wel een goed alternatief te zijn voor mijn blessure. Op asfalt lopen geeft een eenzijdig looppatroon, waardoor de pees meer kans krijgt om gedurende een lange periode over m'n knie te schuren. Bij het offroadlopen komt er wat meer variatie bijkijken door de oneffen ondergronden en hellingskes hier en daar. Die variatie maakt dat ik nooit 5 minuten aan een stuk bij wijze van spreken dezelfde monotone loopbeweging maak. Ideaal dus. Bovendien worden mijn enkels er sterker van, maar ook de kruisbanden in mijn knieën waardoor die de rest van m'n zwakke knie kunnen ondersteunen. En voor m'n bekkenprobleem is het ideale en leuke krachttraining. Tja, na zo'n peptalk van Annelies ben ik nog meer gemotiveerd om me meer richting traillopen te gaan richten natuurlijk. Alhoewel het ook niet altijd handig is: 'k heb niet direct een trail net naast m'n deur liggen. Maar wel eentje op 3,5 km van mijn deur: het Bloso-domein in Hofstade.

Vandaag dus rap met de auto even tot daar (nog steeds geen fiets, maar daar komt snel verandering in), om maar niet dat hele stuk al op de asfalt te moeten afleggen. En dan dus het domein in. Heb er natuurlijk al veel gelopen, maar dan steeds als onderdeel van een lange duurloop voor wat afwisseling te hebben. Nu ben ik het domein met heel andere doeleinden binnengetreden: een rustige verkenningsloop. M'n ogen eens echt de kost gegeven naar wat dit domein me zoal te bieden heeft en dat is best wel wat. Niet alleen heel wat onverharde paden, maar daarbuiten ook nog onbewandelde paadjes die best wel pittig zijn, off the beaten track als het ware. Ook wat kleine beklimmingskes hier en daar en eentje waar ik zelfs effe niet opraakte wegens te steil. Hmm...veelbelovend dus! En dan heb ik vandaag eigenlijk nog maar een fractie verkend (zie plaatje hieronder) en ben ik op de meest gangbare paden gebleven. Qua hoogteverschillen is het niet zo groots als in Bouillon natuurlijk, héhé. Dat ga ik hier helaas niet vinden. Wel jammer is dat er op verschillende delen van het domein bulldozers bezigzijn met vanalles en nog wat en een deel van het terrein is helaas een jaar geleden geasfalteerd. Hopelijk wordt dat niet nog meer en meer uitgebreid, want dat zou echt wel zonde zijn.

Vandaag in ieder geval 50 minuutjes volop genoten, na 30 min. wel een minieme pauze ingelast om de knie effe te stretchen, maar verder ging het prima (op een iets te hoge hartslag na, ach ja)

hofstade

hofstade hoogte

Morgen geen sport, maar wel een leuke shoppingtocht: eindelijk een koersmobieltje gaan bestellen! De Chamizo, dé specialist op fietsgebied hier in het Mechelse, breidt uit en dat wordt dit weekend gevierd met een opendeurweekend. Leek me de ideale moment om er binnen te springen en een fiets te bestellen, wie weet geven ze wat korting of leuke extra's erbij hé. Hopelijk moet ik er niet te lang op wachten, want ben er wel op gebrand om buiten weer wat duurtrainingen van +2 uur te doen ;-)

20:22 Gepost in Sport | Commentaren (5) | Tags: domein hofstade, chamizo |  Facebook

Commentaren

Op wisselende ondergrond lopen blijkt dus een prima alternatief voor je!

Gepost door: Tiny | 01-05-09

mini-bouilonnante Grappig, zo'n mini-bouillonnante in je achtertuin. Veel succes met je aankoop vandaag. best wel spannend he, hopelijk vind je een stalen ros naar je goesting!

Gepost door: Julie | 02-05-09

asfalt asfalt in 't domein van Hofstade, da's zo erg gelijk pissenin de miswijn hé!! Dzju toch!!
Enneuh ... Chamizo is duur hé ...

Gepost door: geert | 02-05-09

Natuur Er is toch niets zo ontspannend dan in de mooie natuur te lopen met de natuurlijke hindernissen. Ik loop zelf van huis naar het bos (is maar 1km) en dan zalig lopen (euh behalve die verfoeide denneappels op de weg, dat verdraaide putteke waar ik mijn voet in omsla, de plassen na een fikse regenbui ...) hihi maar toch is het veel plezanter dan op den harde te lopen.

Gepost door: Smurfineke | 02-05-09

Mijn trailzones Er zijn nog gebieden vlakbij hoor:

Wat heuveltraining betreft kan er niets tippen aan de hoge berg op het Sint-Michielsdomein in SKW Elzestraat die je langs alle kanten kan bestormen

Rond het Fort van Walem, redelijk korte route (+/- 1 km) maar met ozo plezante onvoorspelbare heuvels. Jammer genoeg niet volledig rond het domein

Blaasveld Willebroek (of is het nu Hazewinkel?), ontdekt toen ik "zondigde" tijdens mijn marathonvoorbereiding

Battenbroek - grote vijver (maar wel oppassen voor de vieze venten aan E19 zijde)

De Hondsbossen van Sint-Katelijne-Waver, ook niet overdreven groot, maar volledig verlaten en ultrastil (je hoort alleen de geluiden van de natuur en jezelf al lopende)

Een stuk achter domein Rozendaal, helaas ook maar kort.

En binnenkort ga ik het Mechels Broek eens uitproberen.

Gepost door: Dave | 03-05-09

De commentaren zijn gesloten.