09-05-09

I believe I can fly (not!...)

Nog eens tijd voor een sportupdate! Niet dat ik zo veel heb uitgestoken, toch niet genoeg om een sportblog mee te vullen (vandaar de "-and-stuff" in m'n blognaampje, kwestie van toch enige ambitie te tonen om af en toe ook eens over iets anders te schrijven, wat deze week zelfs 2 keer gelukt is, woohoo!!).

Vorige zondag had ik dus hoge ambities om met mijn lamlendig knietje toch eens een 10 km te lopen. Door tijdsgebrek (moest de hele dag werken) wel al lopend naar het park getrokken, da's 2,5 km over asfalt. En dat vond m'n knie dus niet leuk :-( Het werd dus weer een beetje een pijnlijke affaire met veel wandelpauzes en na 9 km stond ik slechtgezind weer thuis. 6 maanden knieblessure heeft mijn goesting in lopen niet echt gestimuleerd moet ik zeggen. Ach ja. Gelukkig was het nog een dagje vol voldoening op het werk die zondag.

Maandag dan naar de spinning, 2 uurtjes alles gegeven bij Evi en lekker happy weer naar huis...Facebookers lazen dat ventje beetje jaloers was. Tja, er is wel een toffe kerel die regelmatig mee les volgt en we raakten aan de klap en dat vond ventje (die ondertussen op de gewone hometrainer in de fitness bezig was) nie zo leuk ;-) Maar donderdag en vrijdag kwam ie toch niet mee naar de spinning, dus blijkbaar vertrouwt ie me toch nog goed genoeg. Oef ;-) Tattoo-boy ('k moet zijn naam eigenlijk eens vragen, maar noem hem dus Tattoo-boy wegens...euh ja...een tattoo dus op zijn bovenarm ;-)) was er donderdag niet (1 uurtje gespind), maar vrijdag (ook 1 uurtje) wel weer bij en toen hadden we een vervanger als lesgever. Ene Wim, nogal stevige bierpens en een verstuikte enkel, verving Dany die normaal op vrijdag lesgeeft. We gingen er dus vanuit dat het een zeer relaxte les zou worden, maar never judge a book by its cover...het was heftig! En zot. Aan die Wim zat echt een vijske los, het was gieren en brullen van het lachen tijdens de les, de muziek was grandioos en zijn stijl van lesgeven was heel wat anders dan we gewoon zijn van Evi en de anderen...Ben na de les dan ook direct naar Veerle, de bazin van de fitness gestapt om dat effe te gaan melden, ze mag die gast zeker nog laten terugkomen om les te geven.

Tussen de drie spinningdagen door ook nog een looppoging gedaan op dinsdag. 's Morgens enkele uurtjes recup na het weekendwerk, om 8 u 's morgens naar de kiné en daarna effe naar het domein gereden voor een toerke te proberen. Maar de kiné-sessie had duidelijk nog wat sporen nagelaten, want de knie protesteerde. Dus na 6 km (met enkele korte pauzes) veiligheidshalve maar gestopt.

Vanmorgen dan terug de loopschoenen aangedaan en weer naar het domein met de auto. Ditmaal ging het weer wat beter. 10 km gelopen met drie korte pauzekes. Tegen het einde voelde ik m'n knie wel weer, dus niet geforceerd en braaf gestopt na die 10 km (aan een tergend traag tempo trouwens). In het domein weer wat andere paden geprobeerd en nu komen we aan de reden van m'n titelke boven...In het domein zijn ze heel wat paden aan het onderhouden en ze hebben er niks beter op gevonden om zowat overal van die houtschilfers of snippers of wat dan ook te gooien om de paden te effenen (denk ik toch). Nu liggen eronder natuurlijk wel boomwortels, putten, losse stenen enz...En die zie je niet meer liggen door al die brol die ze erop kappen. Dus het onvermijdelijke moest mij dan ook overkomen: lekker in een loopritme mijn voet laten haken achter een verstopte boomwortel waardoor mijn benen eerst abrupt tot absolute stilstand werden gedwongen maar mijn bovenlichaam nog onderhevig was aan een vooruitstuwende kracht. Twee meter door de lucht gevlogen om dan toch wel met een stevige plof op m'n twee voeten weer op de grond te belanden. 'k Kan dus een beetje vliegen ;-) Mijn teentje, reeds twee jaar blauw van altijd te stoten, had weer de volle lading opgevangen en deed effe zeer maar voor de rest kon ik zonder schade mijn weg vervolgen. Weer een andere kant van "trailrunning" ontdekt, beetje voorzichtig zijn is de boodschap!

 

falling2

Deze namiddag dan eindelijk m'n Trekkie gaan ophalen! Nog rap een helm gekocht (gelet op de bijna valpartij van vanmorgen wou ik het lot niet langer tarten), de technieker van de winkel m'n zadel op correcte hoogte laten stellen en hij heeft er ineens ook een slot en houder voor zadeltasje op geïnstalleerd en natuurlijk de fietscomputer (van Trek ook, dus gene krot, die kreeg ik er gratis bij) ook juist afgesteld. Alles dik in orde dus en ben er direct mee naar huis gefietst. 'k Had wel mijn sportkledij niet aan (was eerst nog naar Antwerpen geweest), dus ook geen fietsbroek, maar het zadel blijkt echt wel comfortabel genoeg, dus da's wel fijn. Uiteindelijk een stevig kort testritje van 8 km gedaan en dat beviel prima. Haalde vlotjes de 20 km/u en kon heelder stukken aan meer dan 25 km/u rijden en zelfs effe tot 29 km/u doorgetrokken en dat met felle wind tegen. Aan de versnellingen heb ik nog niet te veel geprutst, het was dus met de basisinstellingen dat ik reed, dus da's toch al wel deftig. Morgen een eerste lange rit van zo'n 2 uur op de planning. Heb de fietsbox van Provincie Antwerpen gekocht met de fietsknooppunten, zodat ik me wat ritjes kan uitstippelen ;-) Heb er wel zin in!

20:14 Gepost in Sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Als je eens de fietsknooppunten van West-Vlaanderen inclusief het zeetje nodig hebt, ge moet maar roepen...
Nog een fijn weekend!

Gepost door: Spencerwoman | 09-05-09

Fietsen Ge hebt geluk ... er is net een plaatske vrij gekomen bij Quick Step. En met al dat water in de buurt met die mooie jaagpaden ernaast kan je al mooie tripjes doen.

Gepost door: Luc | 09-05-09

Proficiat met de nieuwe aankoop, goed nieuws dat de knie zich sterk houdt op bosgrond...

Gepost door: Stofke | 09-05-09

Binnenkort een triatlonneke?

Gepost door: Tiny | 09-05-09

wagen met de auto naar 't domein?? Vanaf nu niet meer hé!!

Gepost door: geert | 10-05-09

De commentaren zijn gesloten.