10-05-09

stevig van start

Zoals gisteren al neergepend: vandaag stond m'n eerste echte serieuze fietstoerke gepland. Da's al geleden van....euhm, geen idee eigenlijk. Een jaar of twee geleden bikingheb ik met mijn oud wrakfietske eens een tochtje van 40 km gedaan in het gezelschap van ventje, maar daarna viel dat fietske van wrakkigheid bijna uiteen zodat dat gewoon niet meer langer verantwoord was. Heb da bakske vorige zomer aan het station van Mechelen geplaceerd, zonder slot, en dan nog duurde het drie weken eer iemand hem toch wou meenemen...'k Kreeg al medelijden met dat fietske op den duur, geen kat die hem wou. In de plaats kwam een vouwfietske, gekregen voor mijn verjaardag vorige zomer, waarmee ik nu dagelijks de rit van welgeteld 1 km rij naar het station en 's avonds weer terug. En meer dan 1 km ermee rijden is echt al spannend...Het is dan ook geen superdeluxe Brompton hé, eerder een model van zo'n 130 euro (een Brompton-vouwfiets kost zo rond de 1000 euro naar 't schijnt), maar 'k ben er content mee en zolang ik ermee tot aan het station geraak is 't goe hé.

Soit, zwaar aan het afwijken. Het was dus al lang geleden dat ik nog een lange rit gefietst heb, maar vandaag was het eindelijk weer zover. Gisteren route uitgestippeld met de fietsknooppunten, waardoor ik zo'n 45 km zou te verteren krijgen. Goeie start dus. En 't ging lekker vanaf de eerste minuut. M'n Trekkie bolt heel goed, mijn schoentjes haakten vlotjes vast in de klikpedalen en nog belangrijker: 'k kreeg ze daar ook weer makkelijk terug uit. Ook de versnellingen eens geprobeerd en dat zal nog wel wat wennen worden, maar het ging wel vlot en 'k vond al rap een stand waarmee ik een lekker tempo kon doortrekken. Snelheden gingen tussen de 22 km/u tot zo'n 28 km/u, in de bochtjes is dat een pak minder natuurlijk ;-) Richting Zennegat gefietst, waar ik al op een eerste vergissing in mijn uitgestippelde route stootte: 'k moest aan de overkant van de Zenne zijn om daar de fietsersbrug (die over de Rupel gaat, 't is daar een kruispunt van Zenne, Rupel  en Leuvense Vaart en dat wordt dan de Dijle (denk ik toch)) op te geraken. Dus moest ik eerst effe via de Zenne naar Heffen om daar de brug over te gaan en zo weer langs de Zenne naar de fietsersbrug. Eerste stukje omweg dus. Rupel over en nog een tweede brug over en dan langs de Rupel weer verder richting Boom.

Eenmaal Boom voorbij ging mijn route naar het dorpje Niel en toen begon me wel te dagen dat ik me misschien weer vergist had. Jep...ineens wees het pijltje naar links richting Schelde...daar moest ik de veerboot nemen. En die had ik dus net gemist. Damn. Toen ik daar effe wilde stoppen om naar het uurrooster te kijken, vergat ik ook dat ik mijn schoenen had vastgeklikt in de klikpedalen. De typische beginnersfout overkwam mij dus ook! Ben daar dus mooi van verticale stand naar horizontale stand gekwakt en op mijn zij gevallen. En net dan stond er een koppel op mij te zien. Afgang dus! ;-) Soit, eenmaal bekomen dan maar omgekeerd en dezelfde route even teruggevolgd ('k moest anders nog een half uur wachten op de veerboot). Aan Boom dan de brug over de Rupel overgestoken en dan was het wat improviseren. Doel was om in Willebroek te geraken en daar m'n voorafgeplande route verder te volgen. Willebroek vond ik maar 'k raakte op de één of andere manier wat gedisorentieerd. Ik had niet door dat ik al aan de juiste kant van het kanaal was en stak dus de beroemde brug van Willebroek over en kwam na enkele kilometers uit in Klein-Willebroek. Nog steeds niet bewust van mijn vergissing volgde ik daar weer een waterloop en een paar minuten later stond ik plots weer aan de brug over de Rupel in Boom. Oeps...Dan maar weer terug richting Klein-Willebroek, me effe grondig geheroriënteerd en dan toch het juiste jaagpad gevonden dat me weer naar Heffen bracht en zo terug richting Mechelen. Was wel een lus van een dikke 10 km die ik per ongeluk had bijgedaan, ach ja.

tocht 10-05-09

Uiteindelijk dus zo'n 57 km gereden en daar net geen 2,5 uur overgedaan. Nog niet een supertempo, maar da's nie erg. 't Belangrijkste is dat het gewoon supergoed ging, kon gerust nog wel wat langer fietsen. En vooral: 'k heb ervan genoten!

Na het toerke gestopt aan de fitness, waar hubbie zijn training aan het doen was. Me rap effe omgekleed (ventje had m'n gerief meegenomen met de auto) en ook nog een beetje krachttraining gedaan (vooral buikspieren en armspieren). En daarna was mijn pijp ineens toch wel uit ;-)

En nu nog beetje genieten van 't lekkere weer se!

 

blauw

 

15:44 Gepost in Sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

hihi Proficiat met de inwijding van je Trekkie, leuk dat je zo tevreden bent. Wel grappig postje, eerst die oude fiets die pas drie weken later gestolen werd en dan de typische beginnersfout... je hebt je toch niet te erg bezeerd?

Gepost door: Julie | 10-05-09

Met klickpedalen wat sneller gewend dan toeclips. Pleurde destijds ook regelmatig om;-)

Gepost door: Tiny | 10-05-09

tof zeg ! Ik veronderstel dat jehttp://www.bikepointer.be/2009/menu/intro/intro.php kent ? Is toch handig. Ik rijd nu en dan ook nog verkeerd, al vind ik dat niet zo erg. Ik heb gelukkig een redelijk goeie oriëntatie, want ik woon hier nog niet zo lang en 'ken' het wel niet. Veel succes en plezier nog !

Gepost door: kaat | 10-05-09

Mooi!! Leuke tocht die je gedaan hebt!!! En het was echt prachtig weer om te fietsen hé!!

Gepost door: Eva | 11-05-09

amai , fietsen fitnessen ......pffff... Ik word daar zo moe van .

Gepost door: coach mario | 11-05-09

Straf toerke! Er zou sprake zijn van de bouw van een brug ergens aan het Zennegat, dus binnenkort zou dat probleem opgelost zijn.

Wat betreft de XT Wings. Je kan ermee op de baan lopen, maar eigenlijk om van de ene trail naar de andere te geraken. Ik zou het zonde vinden om ze te slijten op de weg ;O)

Gepost door: Dave | 11-05-09

leuk!
tip; er bestaat een fietshouder voor je garmin forerunner zodat je daar ook fietsroutes in kan zetten. kijk ook even op http://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx en die kan je dan opslaan in je garmin!

Gepost door: Jess | 12-05-09

oeps 'k zal in 't vervolg goed naar links en rechts kijken als 'k hier 't straat oversteek ...

Gepost door: geert | 12-05-09

De commentaren zijn gesloten.