14-05-09

da komt nie goe!

Als je een halve marathon zoekt te lopen, moet er ook wel eens gelopen worden ter voorbereiding. En laat dat nu bij mij toch wel een stevig probleempje blijven. Na vorige zaterdag, heb ik enkel gisteren (woensdag) nog eens een looppoging ondernomen. Niet dat ik tussen zaterdag en woensdag niks heb gedaan. Zondag dat stevige fietstochtje en dat werd maandagavond gevolgd door een zalige spinning-sessie van 2 uur. Daarna was mijn pijp wel echt uit, dus dinsdag niks sportiefs gedaan. Woensdagmorgen dan vroegjes m'n bed uit om te lopen. Wegens tijdsgebrek al lopend naar het domein, maar da's over asfalt en dat vindt m'n knietje nog altijd niet leuk. Om de 10 min. gestopt, na 20 min. was ik aan het domein, daar dan een klein toerke en terug naar huis. Met dus om de 10 min. een korte pauze omdat m'n knie telkens wat pijn begon te doen. Niet goed dus. Na 50 min. was ik weer thuis, met 8,9 km op de teller. Gene vette dus.

's Avonds had ik weer afspraak bij Annelies de kinesiste waar ik mijn verhaal deed en het verdict was wel duidelijk: vergeet die halve marathon maar. Als ik op amper 1,5 week op voorhand nog steeds niet langere tijd pijnvrij kan lopen, gaat dat tegen dan zeker niet goedkomen. En de halve marathon is volledig op asfalt, net de ondergrond waar m'n knie het helemaal nog niet mee heeft. Ach ja...Wat ik wel mag doen is het gewoon als training aanpakken en om de 10 min. effe korte stretchpauze en wie weet raken we zo nog wel halfweg. 'k Ben toch ginder, heb m'n inschrijvingsgeld al eeuwen geleden betaald, dan kan ik evengoed toch een klein stukje ervan mee genieten. We zullen wel zien. Als 't slecht weer is, ga ik misschien toch maar gewoon een caféke induiken, héhé.

Nu, het is niet allemaal kommer en kwel. De ontsteking is duidelijk wel aan het genezen. De dwarse fricties die ze elke keer doet, doen iedere keer wat minder pijn en het ontstoken stuk is duidelijk kleiner en kleiner aan het worden...Alleen jammer dat het dus niet op tijd genezen zal zijn. Na Luxemburg hou ik sowieso voor langere tijd een looppauze om het verder goed te laten genezen. Ik kan voorlopig mijn ei nog wel kwijt in het spinnen en fietsen.

Vanavond ook een uurke gaan spinnen, maar 'k had duidelijk een offday. Morgenavond hopelijk beter!

 

sunshine

22:16 Gepost in Sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Zeker geen risico's nemen blijft de boodschap en dat ben je zo te lezen van plan in Luxemburg.

Tja, ik heb zo mijn mening over asfalt en beton hoor: het zijn echte "bodycrushers" met andere woorden ik verafschuw allebei. Tijdens de marathon heb ik er weinig last van gehad, maar de laatste meters naar de finishlijn waren op nog iets vreselijkers dan beton: historische kasseien die wel een meter uit elkaar leken te liggen!

Hoewel vele straatlopers het tegendeel beweren, blijf ik bij deze stelling: de mens is gemaakt om in de natuur te lopen.

Gepost door: Dave | 15-05-09

Is er een tijdlimiet voor de Halve Marathon ? Indien die er niet is kan je starten. Indien die ruim is kan je daarop gaan lopen. 10min hardlopen, ff wandelen en dan weer 10min... zo kan je ook een HM lopen. Succes !

ps: Op sommige wegen kan je ook in de berm lopen - dat gras kan weer makkelijker lopen :-)

Gepost door: Bjorn | 15-05-09

alternatief is 'Luxemburg per fiets' een optie? Kan je je klimmersbenen eens testen ...

Gepost door: geert | 15-05-09

à Geert da's wel een goe gedacht eigenlijk! kan ik Julie begeleiden op haar marathon. Is idd wel een optie!

Gepost door: Ruthje | 15-05-09

Nog een geluk dat de knie je niet belemmerd bij het spinnen en fietsen en ja die ontstekingen hé...

Gepost door: Stofke | 15-05-09

vind het super jammer voor je! gelukkig dat je je nog in die andere sporten kan afreageren! misschien moet je ook een boksbal kopen ;-)

Gepost door: Jess | 15-05-09

Blessure's bliojven je maar achtervolgen . Maar het possitief bekijken en andere alternatieven zoeken , zoals geert het voorsteld lijkt me het beste . Je kan daar mee fietsen in luxemburg . Of het mag ...???? waarschijnlijk niet ! Maar ook dit weer niet onderschatten !!

Gepost door: coach mario | 16-05-09

Veel succes en beterschap Ruth!
Nog suggesties voor goede schema's voor halve marathon voorbereiding? Waar zoek jij die op?

Gepost door: Dimitri | 22-05-09

De commentaren zijn gesloten.