17-05-09

Giro di grandi Mechelen

Het dipje van gisteren is nog niet helemaal verteerd. Maar zoals alle voorgaande dipjes zal ik dit ook wel weer te boven komen. Vanmorgen terug op 't zadel gekropen voor een frustratietoerke ;-) Maar eerst lekker ontbijten met de laptop voor m'n neus op www.baby-olifant.be, in blijde verwachting van de jongste spruit van olifant Phyo Phyo. Al van vrijdagavond zaten we er hier thuis vol spanning mee op te wachten, maar de kleine K. had maar geen goesting om te komen. Je kan natuurlijk niet blijven zien. Gisteren moest ik bv. een halve dag gaan werken en zat ik stiekem te hopen dat het baby'tje toch wel ging wachten tot ik weer thuis was. 's Avonds moest ik dan uit eten (schoonpapa was jarig), dus weer keihard duimen dat ze nog effe ging wachten. En tegen middernacht was m'n pijp uit en ging ik slapen, daar ging het duimpje weer omhoog. Vanmorgen een zelfde ritueel: om twintig voor 9 sloot ik de laptop af om me eens al fietsend in gang te zetten...Duimpje weer omhoog, maar ditmaal zonder succes want blijkbaar floepte baby K er 5 minuten later plots uit. Heb het live-moment dus gemist, maar ben wel blij dat het goed is afgelopen en 't is wel een schattig olifantje hé.

Soit, 'k was dus zwaar afgeweken. Fietske op dus. Op voorhand een route uitgestippeld met de fietsknooppunten, die op bikepointer.nl effe ingegeven en dat zou me een kleine 40 km moeten opleveren. Mijn actieterrein bevond zich ditmaal ten noorden van Mechelen. Via het centrum naar Mechelen-Noord, via mooie wegeltjes waar ik nog nooit geweest was, kwam ik in Elzestraat terecht, vandaar naar de Netedijk, zo tot Sint-Katelijne-Waver -> Onze-Lieve-Vrouwewaver -> Putte Peulis en vandaar naar Bonheiden, Muizen en weer naar huis (allé, naar de fitness eigelijk). In Bonheiden passeerde ik het paleis van blogger Gert, in Muizen de luxueuze villa van blogger Geert. 't Was met andere woorden een heuse sight-seeing toer! Na 43 km en 1u53min stond ik aan de fitness. Me daar rap omgekleed (jep, hubbie was weer zakkendrager van dienst geweest ondertussen) en nog een half uurtje krachttraining gedaan. Daarna genoten van een heerlijk saunake en zo mijn sportieve voormiddag weer afgesloten. En tijdens het fietsen niks aan de knie gevoeld (was dat tijdens het lopen ook maar zo hé).

viandenDeze namiddag dan met Julie een leukke babbel aan de feun gedaan en al kijkend naar de Giro (waar zich vandaag een bizarre tijdrit aan het afspelen is door het ongeval van gisteren) m'n kofferke voor Luxemburg al gemaakt. Nog twee daagjes werken (waarvan dinsdag een ultralange dag zal worden van 9u tot 23u) en woensdagmorgen vertrekken we. Place to be daar wordt Vianden, een 40-tal km van Luxemburg-stad. We verblijven er natuurlijk in het gezelschap van Julie en Maarten, in een appartementje. Kijk er wel naar uit, niet naar 't lopen natuurlijk want dat zal er die zaterdag dus niet gebeuren, wel naar de natuur, lekker wandelen, wat fietsen, relaxen en leuke babbels. 't Wordt tijd dat ik er eens een paar dagen onderuit muis ;-)

 

escape

16:37 Gepost in Sport | Commentaren (14) |  Facebook

Commentaren

tom boonen Met je trekkie ga je nog helemaal Tom Boonen achterna, laat enkel dat snuiven maar achterwege :-) Toch ook weer lekker sportief geweest he, minstens even goed als lopen en je hebt wel indrukwekkend veel meer kms, bekijk het positief. Luxemburg wordt leuk! Echt wel!

Gepost door: Julie | 17-05-09

Met nog een paar daagjes werken en dan!! Geniet van je weekend in Vianden.

Gepost door: Tiny | 17-05-09

Geniet van die paar dagen in Luxemburg.

Gepost door: Luc | 17-05-09

Geniet ervan dit weekend

Gepost door: Stofke | 17-05-09

Geniet van jullie weekend in Luxemburg en goed supporteren voor uw maatje ..

Gepost door: Edith | 17-05-09

Maak er een leuk weekend van in luxemburg! Genieten zal je toch wel doen. En met de fiets geraak je ook wel goed vooruit precies? Mss een nieuwe uitdaging?

Gepost door: Carmen | 17-05-09

Awel, en waarom stopt gij niet bij mijn "paleis"? Ik was thuis deze voormiddag en had je gerust een paar kilometertjes kunnen vergezellen. Als straf rijd ik je morgen los eraf op de spinning! Tot morgen. ;)

Gepost door: Gert | 17-05-09

Luxemburg Geniet van je extra lang weekendje Luxemburg.
Jammer dat je moet passen voor de (halve) marathon, maar beter eerst volledig herstellen.
Je bent nog jong, kansen genoeg om te schitteren in de toekomst.

Gepost door: frank spencer | 18-05-09

Geniet van je weekeindje , samen met je toch wel beste vriendin . Spijtig dat je langs het parcour zal staan , maar er komen zeker nog kansen genoeg .
En met da fietske kunt ge precies goed over weg .

Gepost door: coach mario | 18-05-09

bikers high luxueuze villa?
Ruth, beloof me dat wanneer je nog ne keer last krijgt van waanvoorstellingen door het bikers high, je even binnenspringt om de kop onder de koude waterkraan te steken ...

Gepost door: geert | 18-05-09

Veel plezier in Luxemburg !
btw, vanaf woensdag 20/5 wordt 'Millennium The Movie' op het publiek losgelaten ;-)

Gepost door: Chris | 18-05-09

veel plezier in luxemburg, zal niet meevallen maar je slaat je er wel doorheen. Enne, het geeft wel een vrijbrief om lekker te shoppen ter compensatie :-)

Gepost door: martine | 18-05-09

geniet ervan meid! je hebt da wel verdiend!

Gepost door: Jess | 19-05-09

Heel veel plezier in Luxemburg ! Vianden is ook een hele leuke plaats. Het kasteel is mooi en de kabelbaan over het water is echt leuk om te doen.

Gepost door: Bjorn | 19-05-09

De commentaren zijn gesloten.