31-05-09

prepare for warp speed!

De Warp-technologie is een fictieve technologie uit de televisieserie Star Trek om ruimteschepen met een snelheid groter dan de lichtsnelheid te laten voortbewegen.

star trek

Oké oké, met mijn eigen Trekkie moet ik al serieus wat doortrappen om rapper dan 't licht te gaan. 't Zou wel een zot zicht zijn eigenlijk...Is it a bird, is it a plane...no it's TrekkieBekkie! Woohoo!

Dream on...

flybike

Maar vandaag tijdens mijn eerste tochtje van deze Pinkstertweedaagse zomertoer op m'n fietske eens het derde voorblad van m'n versnellingsbakske getest. En wat blijkt...da's gewoon de warp drive van m'n machientje! Jawadde! Met een beetje schrik het hendeltje ingedrukt, ik voelde de ketting van het middelste blad naar het grote blad verschuiven en zoef! weg was ik. Ineens van 23 km/u naar 30 km/u...Da's verschieten zene! En zo veel harder moest ik er nu ook niet voor trappen. Voilà, de snelheidsfactor op mijn fietske dus ontdekt, wree leuk! Niet dat ik dat tempo constant volhield, want er stond een stevig windje en in bochten vertraag ik toch maar ;-)

Vandaag alvast een kleine 54 km achter de kiezen. Eerst 24 km via fietsknooppuntennetwerk tot in Putte, waar een vriendin woont. Die was me al aan het opwachten, de terrasstoelen stonden al klaar, samen met een verfrissend drankje. Anderhalf later moest ik me dan weer ophijsen uit da stoelke, 't was nochtans goe zo daar in 't zonneke. Maar 'k werd ook weer eens thuis verwacht. Via een andere route (vooraf uitgestippeld) weer naar huis, dat werd nog eens een 30 km erbij (die Bikepointer-site rekent dus toch niet altijd al te juist precies). Pas in het tweede stuk heb ik de warp-drive uitgetest en dat is te zien aan de snelheid. De eerste 23 km in 58 min. De volgende 30 km in 1u11 min!

Morgen dus een stevige rit van 70 km volgens Bikepointer. 'k Zal er dus maar 15 km reserve bijrekenen ;-)

 

 

 

16:32 Gepost in Sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

15 extra rekenen? Je kent jezelf?

Gepost door: Tiny | 31-05-09

à Tiny neen, de Bikepointer-toepassing rekent precies niet altijd juist, zoals vandaag is gebleken ;-)

Gepost door: Ruthje | 31-05-09

aha , gij hebt ne fiets met een turbo erop ! Gemakkelijk he ! :-)

Gepost door: coach mario | 31-05-09

Een Trekkie met een turbo drive .. kan ik ook wel gebruiken !! Mooie fiets trouwens !!

Gepost door: Edith | 31-05-09

Hoi Ruthje. Morgen gaat niet lukken vrees ik. Wij zijn op ziekenbezoek naar Maastricht bij mijn schoonbroer en ik weet niet wanneer ik terug ben. Maar we spreken zeker en vast kortelings af om eens een fietstocht te doen, beloofd.

Gepost door: Gert | 31-05-09

ferm stevig aan het trainen met uw trekkie zo te zien... je hebt de smaak goed te pakken! Echt welzalig fietsweer ook!

Gepost door: Julie | 01-06-09

De commentaren zijn gesloten.