12-06-09

filmpjes kijken!

Naast het tripje voorbereiden zijn we ook weer twee keer naar de cinema geweest. Twee titels uit die ik toch wel wou zien.

Eerst Angels&Demons, naar het boek van Dan Brown (dat dan weer "het Bernini-mysterie" noemt, de vertaler vond "engelen en demonen" precies niet ronkend genoeg om als titel te nemen). De film mag er best wel zijn (en is stukken beter dan The Da Vinci-code), maar eerlijk gezegd....het boek is stukken beter en veel spannender dan de film. Daarvoor bleef de film op veel vlakken toch wel wat te oppervlakkig. 'k Had wel het geluk dat ik het boek al enkele jaren geleden had gelezen en de clou (whodunnit?) vergeten was (alhoewel dat misschien ook niet echt pleit in het voordeel van het boek, dat ik zo'n dingen al vergeten was, héhé). Daarmee bleef voor mij de film tot op het einde spannend en verrassend genoeg.

 

angelsdemons

Gisteren dan naar Terminator Salvation. Als fan van het eerste uur van de Terminator-films ('k heb de vorige drie al ettelijke keren gezien ondertussen en 'k word ze maar niet beu), moest ik deze natuurlijk ook in de cinema gaan bekijken en daar had ik geen spijt van! Het verhaal speelt zich nu af in de jaren na Judgement Day en John Connor die eindelijk zijn job als verzetstrijder kan opnemen (terwijl in de vorige films steeds werd getracht John Connor als kind/tiener al om het loodje te brengen zodat hij nooit verzetstrijder zou kunnen worden). Die rol wordt trouwens schitterend gespeeld door Christian Bale, een acteur waarvan ik me begin af te vragen of die überhaupt wel kàn lachen, zo'n ijzingwekkende blik heeft die. Soit, het verhaal was super, de actie al helemaal en net zoals in de vorige film beginnen dingen geplaatst te worden en krijg je het gevoel dat het verhaal begint af te geraken en da's wel fijn. Maar het is nog niet gedaan...er komt nog een vervolg, moet ook wel, want we weten nog steeds niet hoe John Connor nu één van die Terminators aan zijn kant krijgt en zijn eigen vader nota bene terug naar het verleden stuurt om John zelf te gaan verwekken (want als dat niet lukt, zitten we wel met een tijdsparadox om U tegen te zeggen). 'k Kijk alvast reikhalzend uit naar het vervolg!

 

terminator_salvation-poster

 

Commentaren

De Terminator-films zijn ook één van mijn favorieten . Ik heb ze ook allemaal meerdere keren gezien . Ik was ook wel zeer grote fan van Arnold Schwarzenegger . En ik kan het moeilijk hebben als iemand anders in die rol kruipt .
Maar ik ga toch ook kijken hoor ! :-)

Gepost door: coach mario | 12-06-09

En ik maar denken dat jij zo een vredelievend scoutsmeisje bent! Terminator Ruth!!! ;)
Btw, zie ik juist dat ik je nieuwe url nog niet in mijn feedreader had gezet.

Gepost door: Gert | 13-06-09

Angels and demons Wil ik ook zien, heb het boek maar half gelezen (stond destijds als vervolgverhaal in de krant), de clou heb ik dus zelfs niet gelezen. Het was best wel spannend, de film staat daarom zeker op mijn lijstje.

Gepost door: Edith | 14-06-09

Het boek vind ik sowieso altijd beter dan de film, veel meer details...

Gepost door: Stofke | 14-06-09

De commentaren zijn gesloten.