20-07-09

bewegen doet zeer

Sedert vorige maandag ben ik weer terug begonnen met sporten en eerlijk gezegd: het doet pijn. Letterlijk hé! 7 weken niks doen, buiten wat wandelen en één kort rustig fietstochtje, is nefast gebleken voor mijn lichaam. Ik kan precies niks meer aan. Een uurtje sporten en ik ben een hele dag stijf en stram. Om van m'n hartslag nog maar te zwijgen. Voordeel is wel dat ik dus niet te hard van stapel kàn lopen, mijn lijf wil toch niet mee. Rustig opbouwen is dus de boodschap.

De knie houdt zich voorlopig wijselijk koest. Wat lopen betreft ben ik dan ook als heuse start-to-runner weer van start gegaan, lopen wordt om de x-minuten afgewisseld met een minuutje wandelen. Zo krijgt die dekselse pees geen kans om langdurig over m'n kniegewricht te wriemelen en pijn te gaan doen. Verder probeer ik harde ondergronden te vermijden, niet zo simpel als je in de stad woont, maar het lukt vrij goed door met fiets of auto naar het park te rijden als ik daar de tijd voor heb tenminste.

Spinning heb ik vrijdag voor de eerste keer een uurtje gedaan en dat ging vrij oké. Vanavond staat een tweede sessie op m'n planning.
Fietsen heb ik al twee sessies achter de rug en dat gaat zeer relaxed en goed.

Dus vooral het lopen gaat moeizaam, maar dat was dan ook al van 23 mei geleden. Maar rustig aan gaat ook, beter iets dan niets!

Overzichtje:

maandag 13 juli: 8 x 5 min lopen, met telkens 1 min wandelen tussenin

dinsdag 14 juli: 28 km fietsen

donderdag 16 juli: 5/6/7/8/9/10 min lopen, met telkens 1 min. wandelen tussenin + krachttraining

vrijdag 17 juli: 1 u spinning

zondag 19 juli: 5/5/10/12/15/4/4 min lopen, met telkens 1 min. wandelen (eerste 2 en laatste 2 stukjes lopen was op harde ondergrond naar en van het park) + krachttraining

maandag 20 juli: 30 km fietsen en vanavond 1 u spinning

 

Morgen wordt een duo-sessie: fietsen naar Hofstade, daar wat traillopen (nieuwe trailschoenen eens uitproberen) en dan weer een stukje fietsen. Het lopen blijf ik voorlopig nog afwisselen met wandelen.

gain

12:03 Gepost in Sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

Verstandig om het op z deze manier aan te pakken.

Gepost door: Tiny | 20-07-09

Take it easy Rustig terug opbouwen, 't komt wel terug goed.

Gepost door: frank spencer | 21-07-09

die foto zegt alles

Gepost door: Nico | 21-07-09

Binnen de kortste keren zal je weer als een jong veulen rond dartelen.

Gepost door: Marc | 21-07-09

Met mij is het al niet veel beter: niks meer gelopen, niks meer gefietst (terwijl het eigenlijk prachtweer is), alleen elke dag een tweetal kilometer gewandeld van aan mijn werk tot aan de bushalte. Ik geraak niet meer in gang.

Welke trailschoenen heb je aangeschaft?

Gepost door: Dave | 21-07-09

ja die beentjes hebben het zwaar te verduren na zo'n lange inactiviteit, is hier ook zo maar dat gaat wel over, belangrijkste is dat die knie zich rustig houdt...

Gepost door: Stofke | 21-07-09

De commentaren zijn gesloten.