22-07-09

trailschoenen uitgetest

Dankzij de nationale feestdag genoot ik van een extra lang weekend, we maakten met het werk immers de brug, zalig. Maandag kon ik zo een extra toerke gaan fietsen (30 km). ’s Avonds trok ik dan nog even naar de fitness om een uurtje te gaan spinnen. Vaste kracht Evi was helaas met vakantie, maar Danny nam haar rol goed over en ’t was gezellig! En wat stillekesaan hoopgevend is: dinsdagmorgen voelde ik m’n spieren niet meer na de dubbele inspanning van maandag. M’n lichaam begint precies toch weer wat gewoon te worden aan beweging!

Gisteren dus nog vrij en ’s morgens met de fiets naar het domein van Hofstade getrokken (5 km). Daar dan een toerke gelopen met m’n nieuwe trail running schoenen. Het domein leent zich daar wel perfect toe om dat type schoenen eens uit te testen. Op de onverharde stukken ligt echt geen meter effen en de ondergrond is er op heel wat stukken extra zacht door een laagje boomschors en zaagsel (of zoiets), verder veel op en af en smalle oneffen paadjes. Uiteindelijk 15/15/18 min. gelopen met telkens een minuutje wandelen ertussen. Conditiegewijs viel het lopen toch nog zwaar, was altijd blij als ik effe kon uitblazen J Maar er is toch een beetje progressie te zien.
Daarna nog terug naar huis gefietst natuurlijk.

Van de knie geen last, wat het belangrijkste is. De schoenen hebben de test dus vrij goed doorstaan. Vrij goed doorstaan, maar dus niet 100% want had toch wel een stevige blaar op m’n linkervoet. Van trailexperte Martine vernam ik achteraf wel dat dat vrij normaal is bij het inlopen van trailschoenen, ze zijn wat stugger dan gewone schoenen. Dus nog even afwachten hoe dat verloopt.

nikeNu…zelfs al lukt het niet met die schoenen, is dat niet zo’n ramp. Ze hebben me amper iets gekost. Heb ze op het einde van onze reis gekocht in Auckland (vlakbij San Francisco) in een sportwinkel waar ze een heel aantal schoenen in de uitverkoop hadden staan om plaats te maken voor de nieuwe modellen. Mijn getrouwe Brooks Adrenaline GTS8 zaten erbij en kon ik voor amper 60 USD (+ taks) kopen, omgerekend zo’n 45 euro. In België betaal ik voor hetzelfde paar 120 euro. En de trailrunners, een paar Nike Alvord VII, waren nog amper 50 USD (+ taks), zo’n 37 euro dus. Het proberen waard dus. Heb er ginder ook nog een dagje mee rondgewandeld en dat zat lekker, dus als het met het lopen met die schoenen niet lukt, heb ik er toch een goedkoop paar wandelschoenen bij.

 

 

 

shimanoVoor de rest heb ik ook nog een paar Shimano-fietsschoenen gekocht (omgerekend voor 100 euro, incl. de clicks, kost hier met clicks bij 150 euro), een Ipod Nano 8 GB (kostte een tikje minder dan hier) en natuurlijk een Levi’s jeansbroek (50 USD).


Dankzij de goedkope dollar was het dus lekker veel koopjes doen en wat de loopschoenen betreft natuurlijk puur geluk dat ze net in uitverkoop stonden!

13:48 Gepost in Sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

Het belangrijkste is dat je knie het goed hield!

Gepost door: Tiny | 22-07-09

solden hopelijk blijft de dollar nog een jaartje lag, want zulke koopjes wil ik ook wel doen!!
En ... terug vriend met je knie??

Gepost door: geert | 22-07-09

Ja daarom koop ik mijn loopschoenen ook altijd via Footlocker America, met verzending heb ik ze nog goedkoper dan hier en je hebt er verschillende breedtematen wat hier niet het geval is. Goed zo die knie, houden zo...

Gepost door: Stofke | 22-07-09

kga precies toch echt ne keer naar de US moeten :-)

Gepost door: Jess | 22-07-09

Welkom terug in loopland Blij te horen dat het stilletjes aan beter begint te gaan met je knieperikkelen. Wat die trailschoenen betreft kan ik beamen dat ze niet hetzelfde comfort bieden als een baanschoen. Ik heb mijn trails afgeschreven voor te lopen bleef last hebben van vanalles en nog wat... (enkels, achilles, kuit, scheen) Bleek gewoon een miskoop, zijn nu m'n wandelschoen en dat doel vervullen ze met verve. Met gewone loopschoen kom je toch ook al een eind in een trail hoor. Terug op de dodentocht dit jaar? Eerder als supporter zeker? Julie ging toch meedoen hé?

Gepost door: Michael | 24-07-09

Schoenen testen betekend Plannen maken :-) veel succes met het train avontuur , echt iets voor jou !! ps leuk te horen dat je geen pijntje hebt houden zo en veel plezier meid !

Gepost door: Katrien | 25-07-09

De commentaren zijn gesloten.