26-07-09

hangover

Alvorens over m'n sportieve escapades te beginnen, eerst een filmtipje. Op onze reis in de states zijn we twee keer een cinemake gaan doen, dat konden we in het land van Hollywood toch niet aan ons laten passeren hé. In Palm Springs ontvluchtten we de hitte door in de cinema te kruipen en zagen we The Hangover. Op het einde van de reis sloten we af in San Francisco met Transformers 2 (om hubbie een plezier te doen natuurlijk). Die Transformers 2 is trouwens beter dan de eerste, maar het blijft een film over auto's die in robots veranderen en zo ver reikt mijn fantasie toch niet eigenlijk.

hangoverMaar The Hangover dus...ongetwijfeld één van de grappigste films die ik de laatste jaren zag en bij deze dus echt wel een aanrader voor iedereen die gewoon eens goe wil lachen in de cinema. Het verhaal is poepsimpel, dus gewoon gedachten op nul en genieten: 4 vrienden trekken een weekendje naar Las Vegas om er de vrijgezellenavond van één van hen, Doug, te vieren. We zien hen vol goede moed de avond inzetten en dan switcht het verhaal direct naar de volgende ochtend. De hotelkamer is een puinhoop, er loopt een tijger rond in de badkamer, er zit een baby in de kleerkast, maar nog erger...Doug is vermist. De drie overblijvers hebben een kater van jewelste en ten gevolge daarvan geheugenverlies en proberen samen met jou als kijker nu te achterhalen wat ze allemaal die nacht hebben uitgestoken en waar toch wel in godsnaam Doug naartoe is. Stilletjesaan slagen ze erin e.e.a. te reconstrueren (en als kijker kan je niet anders dan gewoon mee gissen), maar of Doug het nu gehaald heeft...that's for me to know and for you to find out. Hetgeen de film zo leuk maakt, zijn gewoonweg de acteurs die elk schitterend hun rol spelen. Vooral dikkerdje Alan (schitterend gespeeld door weirdo Zach Galafianikis) is grandioos. Een aanrader dus!

Vanmorgen was ik zelf een beetje hung over van wat te veel margaritas en lekkere wijn op zaterdagavond. Maar dat belette ons niet om een toerke te gaan fietsen. Jep, je las het goed...WE! Want hubbie zijn fietske is eindelijk gemaakt en vanmorgen trokken we er met z'n tweetjes op uit om wat te gaan "trainen". Doel is om over 2 weken samen op het gemakske de Fietsdodentocht mee te gaan doen, 100 km fietsen dus. Het tempo zal niet hoog zijn, omdat ventje nu eenmaal niet veel conditietraining in zijn lijf heeft. 't Is dus voor de gezelligheid. Maar een beetje fietstraining kan natuurlijk geen kwaad. We hebben een dikke 35 km getrapt, in zo'n 1u45 min. Niet snel dus, maar 't was leuk en ik ben slechts één keer gevallen ('k zal 't ook nooit afleren zeker, weeral vergeten mijn voet los te klikken uit de pedaal bij het stoppen).

Vorige week ook nog een beetje gesport. Donderdag vroeg uit de veren om een toerke te gaan lopen. Al lopend naar het park, dus op harde ondergrond, wat ik nog niet echt vertrouw voor m'n knie. Dus dat in stukken en brokken gedaan (5 min en 6 min, met 1 min. wandelen). Daarna 2 x 15 min in het park, met weer 1 min. pauze en dan toch in één trek terug naar huis, terug 15 min. Goed voor alles tesamen 56 min. lopen. Het begint te gaan dus. Vrijdagavond dan een uurtje gezellig gaan spinnen en zaterdagmorgen weer op tijd uit bed om wat te gaan lopen. Ditmaal in één trek naar het park en uiteindelijk 4 x 15 min. gelopen met één minuut pauze tussenin en geen last van m'n knie. Jiehaa! Volgende looptraining is a.s. dinsdag en dan voeren we weer een beetje op. Bedoeling is dan 3 x 20 min. te lopen met 1 min. pauze tussenin. Duimen maar. Morgenavond ook wel een uurke gaan spinnen. Heb de smaak weer te pakken!

 

Commentaren

Ja, The Hangover is inderdaad hilarisch. Heerlijk te lezen dat je de smaak van het hardlopen terug hebt. Je hebt genoeg tijd stil gestaan - geniet van het lopen.

Gepost door: Bjorn Paree | 26-07-09

Fietsdodentocht Die heb ik vroeger ook verschillende keren gefietst. Enorm mooie tocht maar laat je niet verrassen want er zitten toch enkele kuitenbijtertjes tussen (vooral de Putberg).

Gepost door: Luc | 26-07-09

Wat moedig, als ik omstandigheden van 'voor' je sporten lees ! En met het lopen komt het weer helemaal goed, beter, best !
Fijn !

Gepost door: kaat | 26-07-09

Die pedaaltjes... ik ken dat. Is echt oefenen. In val daar ook dikwijls mee. NU begin het te lukken :-)

Gepost door: Carmen | 26-07-09

Ja die klikpedalen dat moet je gewoon worden hè.
Goed om te lezen dat terug de goede kant opgaat met je knie.

Gepost door: Marc | 26-07-09

Ik duim dat de kniepijn achterwege blijft

Gepost door: Stofke | 27-07-09

je bent weer op zeer goed weg wat het lopen betreft . ja de rest ook wel he ! :-)
En dat vergeten uit de pedalen klikken ........bie bie hier had dat ook voor , en dan sta je bijna stil en val je zo stomweg om ..

Gepost door: coach mario | 27-07-09

Het lukt me vandaag niet om te komen spinnen Ruthje. Maar ik kom wel eens af 1 van de volgende eken, op maandag uiteraard. :)

Gepost door: Gert | 27-07-09

goed bezig met dat lopen! het begint echt weer goed te gaan hé!!!

jaaa die film was echt zalig :-)

Gepost door: Jess | 27-07-09

Je bent terug vree goep op weg!! Ik hoop dat het zo goed mag blijven gaan!

Gepost door: Wendy | 29-07-09

tip Zal de tip over de film onthouden. Betreffende de hangovers, sinds we de Margarita's zelf thuis maken, kunnen we er over meespreken. De fietsdodentocht laat ik aan me voorbij gaan dit jaar, doe hem wel te voet de week er achter. Betreffende losklikken, ben dinsdag ook nog eens op mijn donder gegaan, links losklikken en daarna rechts proberen af te stappen :-?.

Gepost door: Dirkjogt | 30-07-09

De commentaren zijn gesloten.