02-08-09

lopen en "zwemmen"

Alweer enkele dagen verder! Juli is voorbij, tijd voor een nieuwe maand en die begon gisteren al heel goed. Vrijdagavond werd onverwachts toch een rustige avond wat sporten betreft. Dany de spinning-man was ziekgevallen en door de verlofperiode kon men zo kort op de bal geen vervanger meer vinden. Dus geen spinningles. Heb het niet aan m'n hart laten komen en gewoon een zeer goeie krachttraining-sessie gedaan in de fitness. Het feit dat die spinningles niet door was trailgegaan, voelde ik zaterdag. M'n beentjes kriebelden ongelooflijk hard om erin te vliegen. Niks vermoeid gevoel, wat anders al wel eens het geval durft te zijn. Met m'n fietske trok ik eerst op stap voor een kort ritje naar het domein van Hofstade. Via een kleine omweg is dit exact 5 km, een goeie opwarming dus. Fietske gestald en dan beginnen lopen. Ditmaal weer terug een beetje opbouwen, 3 x 25 min was het doel. Had de trailschoenen nog eens aangetrokken en express zo veel mogelijk off the beaten-track gelopen, met klimmetjes en smalle paadjes en tussen de bomen door en zo. Echt genieten! De 3 x 25 minuten lukten goed, tussenin telkens 1 minuut gewandeld, eigenlijk verwaarloosbaar dat wandelen maar mentaal geeft dat bij mij toch wel een goeie klik. Enerzijds dat ik weet dat er een korte break aankomt om even op adem te komen, maar anderzijds ook wel dat die break zo kort is dat ik het ook wel zou aankunnen om gewoon door te lopen. Klinkt raar, I know. In totaal had ik op het einde, excl. de 2 wandelpauzes, 12 km op de teller staan en daar was ik natuurlijk ongelooflijk blij mee. De kaap van 10 km eindelijk nog eens gepasseerd. En vooral...die knie lijkt het voorlopig echt wel te houden! Nadien dan natuurlijk nog al fietsend terug naar huis, maar dat was geen enkel probleem. De week dat nu komt staan er nog 2 gelijkaardige loopsessies gepland, van 2 à 3 x 25 min., maar dan van thuis uit vertrekkend (dus over asfalt) en daarna bouwen we op naar de 30 min. Dat wordt al wat serieuzer.

Vandaag hadden hubbie en ik dan het plan opgevat om een stevige fietstraining te ondernemen. Naar Leuven en terug (goed voor zo'n 50 km) en ondertussen Hapje-tapje bezoeken. Maar man...wat een hondeweer!! Nu koppig als we zijn, cycling wetwilden we er echt wel voor gaan. Toch maar wat wachten en wachten, maar het bleef maar gieten. Dus uiteindelijk toch vertrokken...Na 2 km waren we doorweekt tot op ons ondergoed en stond ventje zijn blik ook op onweer. Dit was gewoon NIET leuk. En sporten moet leuk zijn uiteindelijk. Bovendien was het ook niet verantwoord. We waren nog niet goed en wel vertrokken en zagen er al uit of we met fiets en al in de Vaart waren gaan zwemmen. De weg was nat en glad en we begonnen al te bibberen van de kou. Omdat we beiden niet de rest van de zomer plat willen liggen met een longontsteking, zijn we dus teruggekeerd. Al onze natte spullen uitgesmeten, droge sportkleren aan, sportzak gemaakt en met de auto naar de fitness. Daar 45 min. effe alles gegeven op de spinningfiets en nog wat oefeningen gedaan en dan zijn we met de auto dus naar Leuven gereden waar we op een verregende Hapje-Tapje wat hebben rondgeslenterd. We hadden onze zondag toch wel een beetje anders voorgesteld... Ach ja. We zijn dus niet zo lang blijven plakken op Hapje Tapje, maar wel lang genoeg om alle kraampjes eens te zien en aan drie kraampjes wat te happen en te tappen natuurlijk :-) En tegen dat we weer thuis kwamen...juist...scheen de zon!! Toch echt wel typisch hé.

Soit, daarmee is ventje dus totaal niet getraind om volgende week de 100 km Fietsdodentocht te doen, maar als het mooi weer is, is ie precies toch wel bereid om het er gewoon op te wagen. Maar het zal dan aan een zeer relaxed tempo zijn (maar door de drukte zal dat waarschijnlijk toch niet anders gaan), voor de fun en de gezelligheid dus. Maar draait het daar uiteindelijk niet gewoon om?

 

fun

16:10 Gepost in Sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

Verschrikkelijk nat was het. Wij slipten er net langs heen. Vooraf regen, ondertussen niks en nadien regen. Geluk!

Gepost door: Tiny | 02-08-09

nat geworden ?? hier ook regen ! Ik heb me niet laten nat worden ! cinemake gedaan daarjuist se met ons femke deze keer !
Het lopen begint bij ju echt terug te vlotten ! 12 km is al niet niks ! geloof me , hier zit er ene zeer jaloers te worden .
Van die scouts , ze stonden in Geel te liften !! Vanwaar ze kwamen , weet ik natuurlijk niet !

Gepost door: coach mario | 02-08-09

Nat? Hier in West-Vlaanderen heeft het vanaf 9u deze morgen geen druppel geregend...
Verbazend hoe het in zo een landje kan verschillen - wij profiteren hier misschien nog een beetje van het micro-klimaat van de kust:-)

Gepost door: Spencerwoman | 02-08-09

Die 100km lijkt mij wel wat! en inderdaad niet ziek gaan worden door de regen en kou.
Goed om die 10km grens te halen zonder pijntjes , goed teken.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 02-08-09

Ik ben zo deze morgen 1u25 gaan lopen. Ik vertrok in de gietende regen en ben aangekomen in de gietende regen. Zeiknat was ik.
Heel tof dat je stilletjesaan de conditie terug kan opbouwen en dat je ook al terug pijnloos kan lopen. Duimen maar dat het zo blijft.

Gepost door: Gert | 02-08-09

Mooie bike-run-bike! En Leuven is ook een mooie stad. Hapje-tapje klinkt wel aantrekkelijk om ook eens te gaan bezoeken :)

Gepost door: Maarten | 02-08-09

Gaat lekker hé die looptrainingen en die kniepijn blijft uit, houden zo...

Gepost door: Stofke | 03-08-09

impala cross hallo Ruthje,
geen zin om aan de impala cross deel te nemen 08/08/2009. afstand +- 15 km deels op onverharde wegen.
Inschrijven via : http://www.secure-hosting.be/chirobornem.be/node/32

Groetjes,
Kristel

Gepost door: kristel | 03-08-09

Dodentocht En waarom anders niet met het fietske naar Bornem en de gezinsfietstocht van 35 km doen ? Dan heb je ook een mooie afstand.
Wel plezant om lezen dat het lopen terug goed gaat.

Gepost door: Luc | 04-08-09

De commentaren zijn gesloten.