04-08-09

wakker worden!

Na het mindere sportieve dagje op zondag, was het gisteravond weer tijd voor het echte werk: spinning! Lesgeefster Evi was eindelijk terug uit verlof en dat ze goed uitgerust was, hebben we wel gemerkt! Amai, die gaf van jetje. Het was puffen, zweten en vooral genieten! Een uurtje stevig afzien! Een paar moedigen besloten van nog een tweede uurtje mee in te zetten, maar ik bedankte ervoor. Bedoeling was nl. om vanmorgen alweer te gaan lopen, en ik wil nog steeds niet overmoedig zijn ;-)

Vanmorgen dan de wekker om kwart voor 7. Voor mij is dat dus verschrikkelijk vroeg. Was ik vroeger een ochtendmens die om 6 uur uit bed moest, om de trein te halen om om 8u op m'n werk te zijn...helaas bestaat dat ochtendmens dus niet meer. Sinds ik 2 jaar geleden op m'n nieuwe job begon, waar heel wat andere werkuren van toepassing zijn en waar men pas ten vroegste om 9 u in actie schiet (en de meesten starten pas tegen 10u, weliswaar te weten dat er regelmatig avonduren tot tegen middernacht + weekenduren geklopt worden hé), ben ik dus een redelijke langslaper geworden. Standaard sta ik in de week ten vroegste om 7u30 op nu en dat valt me al tegen ;-) En vanmorgen was het dus 45 min. vroeger en dat deed wreed zeer! Rap een klets koud water op m'n gezicht, loopspullekes morningaangetrokken, glaasje water gedronken en de deur uit. Ipod opgezet en op shuffle gezet, laat dat ding me maar verrassen zo vroeg op de ochtend! En kreeg ik me daar direct een nummer voorgeschoteld dat me helemaal naar het rijk der wakkeren schudde: Wherever I may Roam van Metallica! Oh yeah! Van een motivator gesproken om erin te vliegen. Het was dus een zalige looptraining. Nog lekker frisjes en toch het gevoel dat het een zonnige hete dag zou worden, ideaal dus. In totaal 1u6min gelopen (met 1 min. wandelpauze na 25 min. en 50 min.), goed voor in totaal 10,7 km! Tegen het einde was het vat wel af, maar ik merk toch wel wat verbetering in de conditie. De hartslag begint terug wat te dalen (maar is nog steeds wat te hoog voor dat tempo hoor) en ik hou het allemaal al een tikje beter vol. En de knie houdt zich koest, jippie! Soit, weer om de juiste redenen te vroeg opgestaan! ;-)

Morgen rustdagje, dan gaan we lekker genieten van wat comedy op het Casablanca-festival in Hemiksem. Donderdag dan weer proberen op te staan voor een ochtendtraining.

20:10 Gepost in Sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

zo effe bijgelezen.....liep wel achter zeg.
prachtige reis, alles is herkenbaar. Ik ben gek op de states...
Ook in dat gebied heb ik rond gereisd.
enne, we zien elkaar in buggenhout! Gezellig!

Gepost door: martine | 04-08-09

amaaaikes! ik heb toch iets rustigere muziek zo 's morgens vroeg :-)

Gepost door: Jess | 04-08-09

Hartslag kan zo hoog zijn als het wil en het tempo zo laag als het wil. Als je knie zich maar rustig houdt. Reken er maar op het komt weer in orde!

Gepost door: Tiny | 04-08-09

Ik was van plan om af te komen gisteren, maar mijn vat was ook af. Terug vroeg moeten opstaan om te gaan werken en de weerbots van de opgedreven training. Beter dus om wat te rusten i.p.v. te spinnen want dan geef ik daar toch weer maar volle petrol, ge kent mij hé. ;)
Super dat je knie het houdt! :)

Gepost door: Gert | 04-08-09

zalig Hi hi , ik krijg hier een zalig gevoel enkel en alleen van jou blog te lezen , grappig maar het is zo ,terug goed bezig hé zeg ,ben blij in jou plaats ,geniet van je rustdagje vandaag

Gepost door: Katrien | 05-08-09

Goe bezig! Goe Beezig joh! Gelak ze hi in de kjempen zeggen. Doe dat een beetje goed hé dit weekend daar in Bornem!

Gepost door: Michael | 05-08-09

De commentaren zijn gesloten.