06-08-09

comedy fun

Gisteravond startte het leuke Casablanca-festival in Hemiksem weer. Toch nog een gratis festival dat overeind blijft en elk jaar zelfs groter lijkt te worden. We proberen er ieder jaar toch eens een avondje naartoe te gaan. Dit jaar kozen we de woensdagavond omwille van het feit dat er pure comedy op het programma staan en laat dat nu net ons favoriete soort entertainment zijn waar wij graag de deur voor uitgaan. Het was de eerste keer dat ze comedy op hun programma zetten ('t is dan ook een muziekfestival), maar het bleek een schot in de roos. Het was over de koppen lopen. Oké, na de comedy zou Bart Peeters nog komen optreden, dus dat kan er ook mee te maken hebben ;-) (alhoewel er toch wel héél veel volk weer vertrok toen die begon te spelen, hmmm).

Soit, stonden op het programma: Jeroen Leenders (finalist Comedy Casino Cup vorig jaar), David Galle (idem), Bart Cannaerts, Thomas Smith en Philippe Geubels. Wij gingen uiteraard voor de laatste drie mannen. Het geheel werd aaneengekletst door MiLF-man Jan van Looveren en die deed dat schitterend.

Jeroen Leenders (rechts op de foto)vonden we met de CCC al maar een raar typetje en dat bleek in galleleendersrealiteit dus ook wel te zijn. Een groot lawaai, met straffe uitspraken die soms nogal kort door de bocht gaan, maar, gelukkig maar, soms ook wel heel grappig zijn. Hij kon toch wel wat bijval van het publiek genieten, incl. van ons, maar hij heeft toch nog wel een lange weg af te leggen om het echt te maken in de comedy wereld.Over David Galle (links op de foto, de rosse) kan ik kort zijn: dat trok op niet veel. Ik verstond hem amper, hij bracht nog steeds dezelfde grappen als tijdens de CCC (dus al twee jaar oud) en zijn korte optreden raakte gewoon niet van de grond. Het publiek moest hem duidelijk ook niet.

Gelukkig kwam daar dan Bart Cannaerts. Ene die toch een speciaal plaatske in mijn cannaertshart draagt, want hij hoorde tot voor heel kort tot onze grote poule van vrijwilligers binnen de scouts en hij wordt dan ook bij ons op handen gedragen. Vorig jaar stond ie tot een kot in de nacht nog te tappen aan de bar op ons startevenement terwijl Wim Helsen er optrad, dit jaar gaat hij er misschien zelf optreden, hopen we toch :-) Hij maakte vorig jaar ook een schitterend filmpje voor onze algemene vergadering, en dat kan je hier op youtube (klikken) bekijken als je zin hebt (verbondsraad=algemene vergadering). Soit, was effe aan het uitwijden. Gisteren was het optreden van Bart Cannaerts ongetwijfeld het grappigste en origineelste, en da's nu niet omdat ik bevooroordeeld ben hé. Ook hubbie deelde m'n mening en die kende hem totaal niet. Grappen en anecdotes werden afgewisseld met ludieke liedjes die wel ter plaatse geïmproviseerd leken. Hij had vanaf de eerste minuut het ganse publiek op zijn hand en hield de sfeer erin. Echt de moeite en ik kijk reikhalzend uit naar zijn eerste full-show (geen idee of er kortelings eentje gaat komen).

smithDaarna Thomas Smith. Die had ik al twee keer live gezien en het was dus effe afwachten of ie terug met hetzelfde materiaal zou komen of met nieuw. En gelukkig bleek het nieuw materiaal te zijn, yeah! Echt super! Up and coming man in de comedy scene en terecht...hij is echt ongelooflijk grappig en zijn gortdroge humor is echt wel ons ding. Dat ie ook maar rap een full-show maakt!

 

geubelsPhilippe Geubels dan, vonden we een beetje een teleurstelling, maar dat had vooral te maken met het feit dat ie met quasi enkel materiaal uit zijn show Droog afkwam en die hadden we al gezien. Niet superveel nieuws dus, maar het blijft een grappig ventje hoe je het ook draait of keert ;-)

 

 

Vanavond trekken we naar Parkpop in Mechelen, een wekelijks evenementje in den Botanique. Maar tot voor vandaag was het elke donderdagavond wel slecht weer (of zaten we nog in de US), dus nu komt het er eindelijk eens van. Geen idee wat er van optreden zal plaatsvinden, we laten ons dus verrassen ;-)

Oh ja, vanmorgen toerke gelopen. 10 km met slechts 1 wandelpauze van 1 minuutje. Goed hé ;-)

 

Commentaren

Lijkt mij een heel leuk festivalleke, nog nooit van gehoord eerlijk gezegd, maar de interesse is gewekt!

Gepost door: Wendy | 08-08-09

De commentaren zijn gesloten.