16-08-09

Zwolse rust gevolgd door actie

Vrijdagmorgen waren hubbie en ik al vroeg de baan op richting Nederland. Doel was deze keer de omgeving van Zwolle. We zouden niet in Zwolle zelf overnachten, maar uiteraard wel even een bezoekje brengen aan dit leuke stadje. We waren er niet alleen, want blijkbaar staat de Antwerpse Sinksenfoor in augustus gewoon in Zwolle. Tiens. Veel volk op gang dus, maar dat gaf niet, het was er echt wel gezellig. Wat rondslenteren, winkelkes doen, tasje koffie gaan drinken, wat moet een mens nog meer. In de late namiddag vertrokken we dan naar ons hotelletje dat de idyllische naam "Mooirivier" had, gelegen was tussen de gehuchten Dalfsen en vechtriverOmmen en jep...pal naast een rivier lag, midden in het groen (het hotel was ook enkel via een smal klein achterafweggetje te bereiken), bende koeien aan de overkant van het water die de boel gadeslaan. Heerlijk rustige omgeving dus. Het hotel had een ruim terras naast de rivier, waar het natuurlijk bangelijk vertoeven was. 's Avonds dan even naar Ommen gereden om er een restaurantje te gaan doen, ook een leuk dorpje eigenlijk. En daarna ons met een wijntje en boekje aan de rivier gezet, genietend van de zonsondergang. De volgende morgen dan naar Kampen, tegen Flevoland daar. Dat was uiteindelijk het doel van ons Hollands uitje: in Kampen vind er jaarlijks een leuke stripbeurs plaats, waar hubbie natuurlijk graag eens naartoe wou. Ik had m'n boek (de nieuwe van Carlos Ruiz Zafon) mee en heb me op het marktpleintje op een terrasje van een café gezet, koffietje besteld en ben twee uur lang compleet ondergedompeld geweest in m'n boek (echt een aanrader), terwijl hubbie de markt afstruinde op zoek naar nieuwe aanwinsten voor zijn giga-collectie... Nadien hebben we samen Kampen nog wat verkend, dat ook een gezellig dorpje met heel wat winkels en een mooie rivierkant bleek te zijn. In de namiddag vertrokken we dan weer richting België, met een tussenstop in Tilburg, waar we eigenlijk ook nog nooit geweest waren (we gaan altijd naar Eindhoven of Breda) en dat ook wel tof blijkt te zijn. Enfin, kort maar krachtig, maar altijd leuk zo'n bezoekje aan de noorderburen!

Vanmorgen stond er dan eindelijk nog eens wat sport op het programma: een bike-run-bike-sessie gevolgd door wat krachttraining in de fitness. Zogezegd zogedaan. Eerst 5,2 km gefietst tot aan het domein van Hofstade. Daar 10 km op de trails gelopen, geen cm op harde ondergrond gedaan. M'n knie hield het goed uit, oef! Na 5 km wel even een minuutje wandelpauze alvorens de volgende 5 km te doen. Dat was het maximum dat ik voor vandaag in m'n koppeke had gestoken en me er dus maar braaf aan gehouden. Nadien nog 12 km gefietst, via een omweg naar de fitness (hubbie was er ook en had m'n spulletjes meegenomen). In de fitness dan nog braafjes al m'n krachttraining gedaan, goed voor nog een half uurtje training. Het douchke achteraf deed deugd natuurlijk :-)

Volgende week staat er toch wel vrij veel sport op het programma, hopelijk lukt dat allemaal, we zullen wel zien. Maar de week erna wordt dan weer een kalme week  wegens veel overwerken dan, dus dat compenseert een beetje ;-)

13:38 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Heerlijk genieten en ik ben nog nooit in zwolle geweest!.
Wie weet iets voor met de motor?.
En leuk die combinatie weekendje weg en boekenbeurs.
En prima van de zachte ondergrond, wie weet is dat een stukje van de puzzel om het compleet te maken?.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 16-08-09

Je weet ons land aardig te promoten!

Gepost door: Tiny | 16-08-09

Weet me te zeggen als je klaar bent om eens een fiets- of loopttourtje te maken hé. Ben blij voor je dat je knie het houdt.

Gepost door: Gert | 16-08-09

leuk de run -bike-run.. mooi dat je knie goed bleef

Gepost door: hans | 16-08-09

zwolle mooie stad he? Leuk dat je zo genoten hebt.

Gepost door: Ronald | 17-08-09

Buggenhout Jullie gaan graag naar Olland en wij komen graag in Belgie ....... Ik zie je in Buggenhout!

Gepost door: M@urice | 17-08-09

Genieten Het belangrijkste blijft dat je kan genieten van je sportactiviteiten. Het is verstaan dat je het liefst van al loopt, maar zoals je nu bezig bent met het afwisselen van fietsen, fitness en lopen. Daar ben je toch goed mee bezig. Ik meen toch uit je blogs af te leiden dat je daar zeker je plezier in vind, dus zou ik zeker niet te snel willen gaan met het lopen. Jezelf niet te veel druk opleggen. Luister dan ook goed naar je lichaam, als je gezeur merkt, zal dit toch waarschijnlijk een kleine waarschuwing zijn. Doe het zeker rustig aan en vooral, geniet ervan!

Gepost door: Michael | 18-08-09

Zwolle Aardig dat je mijn omgeving zo leuk vind. Leuk om te lezen.

Groeten uit IJsselmuiden

Gepost door: Keesdeloper | 19-08-09

De commentaren zijn gesloten.