18-08-09

daar gaan we weer

Liep het zondag nog vrij oké op de zachte trails van het domein in Hofstade, nu is het toch weer even uit met de pret. Gisteravond nog een relaxte spinningsessie in de fitness, het niet te zwaar gemaakt, want het was wel warm. Maar ook met het vooruitzicht van deze morgen terug een rustige looptraining af te werken. Had terug max. 2 x 5km in m'n koppeke gestoken als max. training, met een wandelpauze tussenin. Probleem was wel het tijdsgebrek (moest op tijd op m'n werk zijn), waardoor ik niet mijn fiets kon gaan ophalen en naar het domein fietsen. Iets dat toch (heen en terug) toch al gauw drie kwartier in beslag neemt. Dus al lopend naar het Vrijbroekpark, maar da's dus wel starten over asfalt (over dik 2 km). Het leek aanvankelijk wel goed te gaan, maar na een km of 3 begon het dus weer, een licht zeurend gevoel in m'n knie. Dezelfde symptomen die ik van eind november tot eind mei bij quasi elke looptraining voelde. Zucht. Niet echt pijn pijn, dus heb die eerste 5 km uitgedaan. Daarna 2 min. gewandeld en dan weer naar huis, tegen dat ik thuis was, had ik 8 km gelopen, beter iets dan niets natuurlijk, maar niet echt met een happy gevoel thuisgekomen. Ben wel op tijd gestopt hoor, want gedurende de dag niets meer gevoeld en ook bij het trappen aflopen (nog zo'n typisch symptoom) ook niets gevoeld, maar het feit dat ik het weer voel bij het lopen is al genoeg indicatie dat het frictiesyndroom weer de kop aan het opsteken is. 7 weken complete rust en een heel gematigde heropbouw...het heeft niet mogen baten. Het is me dus duidelijk niet gegund om de één of andere reden.

Deze avond had m'n huisartse net vrije consultatie, dus ben ik een uurke in de wachtkamer gaan zitten met m'n boek. Om 21u kon ik dan eindelijk binnen bij haar en daar effe m'n hart uitgestort. Had ook nog de brief van Annelies de kinesiste mee, die daar klaar en duidelijk in schreef dat ze het eigenlijk ook niet meer wist na 18 kiné-beurten en dat verder onderzoek zich opdrong. Ook m'n huisartse weet het niet meer. Ze gaf letterlijk toe dat ze er geen sikkepit van snapt, waarom ik met die blessure blijf sukkelen. Dus toen ik vroeg wat ze ervan dacht als ik eens bij sportarts Peter Vervoort op consultatie zou gaan, kon ze niet anders beamen dat dat een goed idee is. Dus een briefje opgemaakt voor Vervoort en morgen dan maar eens bellen voor een afspraak. Als die het niet weet, tja...wat dan hé. Zullen we nu nog maar niet aan denken zeker. Nu vooral hopen dat ik snel bij hem eens op consultatie kan gaan. Ondertussen blijf ik wel spinnen en fietsen gezien ik bij die sporten toch geen last voel, doen we toch iets tegen de oprukkende kilootjes (want laat ons eerlijk wezen: ik blijf eten gelijk zot, maar amper nog sporten laat dan wel zijn sporen na...). Maar een beetje laat ik toch stillekesaan mijn pootjes hangen hoor, na 9 maanden ben ik het wel beu...

 

cat

22:41 Gepost in Info | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Wat jammer! Het leek zo de goeie kant op te gaan en nu weer terug bij af. Niet wanhopen!!

Gepost door: Tiny | 18-08-09

Hopelijk weet je nu snel wat er aan de hand is zodat een degelijke behandeling kan beginnen.

Gepost door: Wim | 18-08-09

Dr Vervoort zal je wel verder kunnen helpen. De dokter en de kiné wisten ook geen raad met mijn knieprobleem maar de sportarts wist haast direct wat het probleem was.

Gepost door: philippe | 19-08-09

Training Da's niet zo'n goed nieuws. Ik veronderstel dat we zaterdag dan niet op je moeten wachten ? Ik hoop dat het bezoekje aan de sportarts soelaas brengt.

Gepost door: Luc | 19-08-09

Kop op hé 't zou idd jammer moest je niet meer kunnen lopen ... doch ... altijd positief blijven ... Geert wil ook nog altijd sneller lopen!

Gepost door: Koen | 19-08-09

vervelend is dat.. echt balen... rustig aan.. en niet overhaast te werk gaan

Gepost door: hans | 19-08-09

Toch knap dat je zo positief blijft en hopelijk kan de sportarts het vinden.
Maar blijf op gevoel lopen en wat het prettigste is om te doen.
Fijn weekend.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 20-08-09

Oei, dat is hier heel wat minder goed nieuws. Dedju toch en net nu het de goede kant leek op te gaan. Hopelijk kan je snel terecht bij Vervoort en vindt hij snel het probleem en uiteraard een remedie. Blijf ondertussen maar lekker fietsen!

Gepost door: Gert | 20-08-09

De commentaren zijn gesloten.