21-08-09

lekker puffe

Vonden jullie het ook zo heerlijk warm de voorbije dagen? Ik anders wel, alhoewel het gisteren toch ietske té was. Misschien maar goed dat ik niet mocht gaan lopen, héhé. Gelukkig is er achter m'n hoek een zwembad, helaas wel overdekt, maar het bood toch wel de verfrissing waar ik effe naar op zoek was gisteravond. Het zwembad dus in! Dat was al een dik jaar geleden. Ja oké, op vakantie ben ik ook wel het zwembad ingeplonsd, maar dat was niet echt om te zwemmen, eerder pooltelkens 5 minuutjes wat plonsen. Gisteren dus eens geprobeerd van nog eens te zwemmen. 2 blokken van 400 meter gedaan (eerste blok in 13min30, tweede ging een minuutje trager). Traaaaaaag dat ik ben. Maar ja, wat moest ik dan ook verwachten na een jaar niet zwemmen. Tussen die twee blokken eens een baantje crawl geprobeerd, jeetje. Hoe doe je dat eigenlijk? Iets met benen die wat moeten fladderen en ondertussen je met je armen ook nog voortbewegen? Er klopte toch niets aan mijn armen-benen-coördinatie in ieder geval :-) Maar 'k heb op de één of andere manier toch 25 meter zo overbrugd! Woohoo!! Nog veel werk aan de winkel (moest ik ooit de ambitie koesten om een volleerde zwemster te worden, tenminste). Na m'n tweede blokje van 400 meter nog een paar baantjes getrokken, waarbij ik wat beter op m'n techniek probeerde te letten, maar op de duur begon vermoeidheid toch wat in te treden. In totaal denk ik een 1200 meter te hebben afgelegd, genoeg voor deze keer. Misschien volgende week nog eens een poging wagen, we zullen wel zien.

Vanavond dan een uurtje gaan spinnen, niets speciaals over te melden eigenlijk :-) Dit weekend wordt een fietsweekendje. Morgen fietsen hubbie en ik naar Antwerpen (en daarna weer terug naar Mechelen natuurlijk), om de megawerken op de E19 te ontwijken. Zo zijn wegenwerken dus een goei excuus om hubbie weer op de fiets te krijgen se ;-) En zondag fiets ik naar een vriendin, blijf dan bij haar lunchen en dan weer naar huis, ook lekker gezellig dus. En natuurlijk pikken we hier en daar wat mee van Maanrock dit weekend, dat gezellige gratis festivalleke in Mechelen!

Oh ja, heb afspraak bij Dr. Peter Vervoort op 7 september, nog effe geduld hebben dus...

 

sunset

23:12 Gepost in Sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Maar 400 m ?? en dat dan efkes x2 . Wete gij wel dat er nog mensen zijn ( zoals ik ) die daar nog lang moeten voor trainen ! En gij doet dat efkes zo na een lange periode van zwemrust .
Ge moest ééns weten hoeveel mensen dat niet kunnen ...Toch ? Of ben ik de enige hier ?

Gepost door: coach mario | 22-08-09

Ben even op de site van Peter gaan kijken. Ik heb de indruk dat die wel iets weet en iets kan.

Gepost door: Tiny | 22-08-09

Knap gedaan!

Gepost door: Geert | 23-08-09

Ik kan totaal niet zwemmen dus vind je training heel knap!! Je blijft alleszins in vorm en hopelijk kan die dokter je verder helpen zodat je helemaal blessurevrij blijft. Grt

Gepost door: Wendy | 23-08-09

Zwemmen en fietsen zijn goede alternatieven bij knieproblemen. Zo onderhou je conditie nog een beetje. Als het na 7w rust niet weg is, is het te hopen dat het doktertje het wel vind. Na bijna een jaar mag dat wel

Gepost door: cremke | 24-08-09

De commentaren zijn gesloten.