25-08-09

fietsbenen en een welgemeende f**k you (aan m'n knie hé)

Hoi hoi, hier zijn we weer! Niet stilgezeten de laatste dagen hoor, zowel privé als op hohet werk waren het drukke daagjes. Op 't werk begint het duidelijk te worden dat er weer een nieuw werkjaar start vanaf dit weekend. Vanaf donderdag weer vier daagjes naar de Kempense bossen voor ons jaarlijks evenement Herfstontmoeting. Iets om naar uit te kijken, ook al betekent het dik 40 overuren kloppen op 4 dagen tijd en amper slapen gedurende die dagen. We hebben het er voor over! Dat vooruitzicht heeft wel als gevolg dat ik vorige week en de eerste dagen van deze week nog een beetje recup neem door m'n werkdag af en toe eens een uurtje vroeger te stoppen of eens wat later te starten, wat eigenlijk wel zalig is. Maar vanaf september zal het dus alle hens aan dek zijn met weer regelmatig weekend- en avondwerk.

Soit, de voorbije dagen dus! Veeeeeeel gefietst! Weliswaar in stukken en brokken. Zaterdag met hubbie de fiets op naar Antwerpen. Een afstand van zo'n goeie 26 km en dan natuurlijk nog 't stad door. Manmanman...Hoeveel lichten dat je op die baan tegenkomt! Dan is een snelweg toch wel handiger ;-) Telkens als je wat op dreef bent, sta je weer voor een rood licht en kan je alles dichtsmijten. Zo duurde het dus maanrockwel even en was er van enige topsnelheid halen natuurlijk niet echt sprake ;-) In Antwerpen ook wat rondgefietst natuurlijk, tot bij mijn ouders en dan de Meir op en af en zo. En in de namiddag weer naar Mechelen, even de sfeer al gaan opsnuiven op Maanrock. Eenmaal terug thuis hadden we er een kleine 60 km opzitten, ook voor hubbie weer een stevige training! 's Avonds naar Maanrock terug, waar we wat rondgeslenterd hebben tussen de verschillende podia. Onverwachts toch wel wat onder de indruk geraakt van het talent van bimbo Hadise, maar het meest was ik gecharmeerd door Tom Helsen die een prachtig optreden gaf.

Zondag was ik dan uitgenodigd bij een vriendin die in Putte woont, om er nog eens gezellig bij te kletsen en te lunchen. Natuurlijk met de fiets naar daar, via de fietsknooppunten. Routeke uitgestippeld en slechts 2 x verkeerd gereden (bordje gemist) waardoor ik pas na 33 km fietsen bij haar aankwam ;-) (Putte ligt zo'n 15 km van bij mij thuis). Na dik 2 gezellige uurtjes moest ik weer door, want m'n schoonma was ook jarig dus werd daar verwacht voor cocktails en gezelligheid. Dan maar de kortere weg genomen, via de grote baan naar Mechelen en dan ter hoogte van Bonheiden toch een wat mooiere route via de Dijle en de vaart. Goed voor nog eens 20 km. In totaal dus 53 km gefietst de zondag, en de cocktails achteraf smaakten heerlijk :-) Na het cocktails-feestje nog eens terug naar Maanrock waar we Clement Peerens weer het beste van zichzelf zagen geven.

Maandag dan weer de fiets op! Wel de spinningfiets in de fitness. Een uurtje alles gegeven, het ging super, ondanks de tropische temperaturen in de fitness.

En vandaag had ik wel weer zin in sport, maar de fiets...nope. Na drie dagen had ik het wel even gehad op dat vlak. Dus eens goed gevloekt op m'n knie, loopspullen aangetrokken, sportzak in de auto gesmeten en naar het park gereden. Daar 4 x 10 min. rustig gejogd, met telkens 1 minuutje wandelpauze tussenin. Nah! En m'n knie hield het uit! Tegen het einde voelde ik weer dat lichte zeurtje opkomen, maar heb dus toch mooi 40 minuten gelopen en het voelde heerlijk! Wel jammer dat het terug van die onderbroken korte sessies zijn, maar liever dat dan helemaal niks natuurlijk. Nadien nog naar de fitness voor wat krachttraining en daarmee zit ons sportavondje er vandaag ook weer op.

Morgen nog eens gaan zwemmen en dan hebben we er een triathlon-weekje opzitten :-) En dan vier dagen intensief werken :-)

20:35 Gepost in Sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Da's wel een voordeel van spinnen je kan er niet verdwalen;-)

Gepost door: Tiny | 25-08-09

Inderdaad een kinderhand is gauw gevuld zeggen ze al wel eens. En iets lopen is beter dan niks....
Waar in de Kempen gaan jullie het onveiligmaken, kwestie van uit de buurt te blijven ;-)

Gepost door: Wim | 25-08-09

tja, als ge al 33k nodig hebt om tot in Putte te geraken dan zal uw fietske rap versleten zijn ;-)

Gepost door: geert | 26-08-09

goh je hebt wat afgefietst :-) en chance dat je toch een béétje hebt kunnen lopen hé!!!

Gepost door: Jess | 26-08-09

Ja als dat met korte sessies gaat dan is het beter dan niets natuurlijk maar ik weet dat je het liever anders zou zien, nu even de afspraak op 7 september afwachten en hopen op een resultaat al zal dit er nog wel niet zijn die dag zelf, hier ook terug een hernia, het houdt ook niet op, je bent dus niet de enige als dat een troost kan zijn :-)

Gepost door: Stofke | 26-08-09

fietden is ook wel je ding geworden he ! je bent zeer goed en verstandig bezig. En 40 min lopen en ervan genieten , ...het is beter dan niks he ! Altijd possitief denken . Tobben over lopen heeft totaal geen zin . het is ook MAAR lopen ! 4 dagen overuren maken in de kempense bossen ......kan niet anders dan leuk zijn !
allee veel succes verder ! kop op ! En vooral blijven plannen maken !!
Wat zijn je planningen voor de volgende maanden ?

Gepost door: coach mario | 30-08-09

:-) Ben op dit moment ook niet alleen maar met hardlopen bezig. Het lijken inderdaad triathlon-weekjes maar heb er wel veel plezier in.

Gepost door: Bjorn Paree | 01-09-09

doen we zondag als afsluiter nog 5 km terug naar de start?

Gepost door: martine | 02-09-09

De commentaren zijn gesloten.