01-09-09

busy times

Et voilà, het eerste weekendje werken zit er weer op. Nog 5 te gaan op korte termijn. Volgend weekend gelukkig niet werken, daarna drie weekends aan een stuk. Lekker ho2009druk dus, maar zo heb ik het graag (alhoewel het weekend-werk wel een tikkie minder mag eigenlijk). Dit weekend duurde eigenlijk vier dagen. Van donderdag tot zondagavond zat ik in Kasterlee op de Hoge Rielen voor het jaarlijks startevenement van onze scouts. Vier dagen hard werken, weinig slapen, veel babbelen, veel lachen, constant bellen en opgebeld worden, gekbekkende jongeren die rond je komen hangen. Heerlijk toch! En na dat startweekend ben ik altijd ongelooflijk opgepept om er weer een werkjaar lang stevig in te vliegen, just the motivation I need!

De avond voor m'n vertrek was ik nog eens gaan zwemmen. Ditmaal 2 x 500 meter (in respectievelijk 15 min en 16 min, niet bijster snel dus) en dan als toetje nog rustig 300 meter bij elkaar gepeddeld. Tegen dan voelden mijn bovenarmen aan als beton en was het dus genoeg geweest. Nog veel training nodig als ik ooit eens iets op zwemvlak zou willen presteren peis ik.

Gisteren zag ik een spinningsessie nog niet echt zitten. In plaats daarvan heb ik me in 't zetelke bij hubbie genesteld en lui voor de tv gehangen. Mocht wel na het zware weekend. Vanmorgen was de sportgoesting er dan toch weer en heb ik m'n loopschoenen aangetrokken. Nog maar eens een start-to-run-sessie gedaan, beter dat dan niks. Op den asfalt deze keer, met de eerste schooldag zag ik het niet zitten om me tussen duizenden scholieren te begeven met de auto of fiets richting park (op weg naar het park kom ik een grote middelbare school tegen). Dus langs de vaart de andere kant opgetrokken richting Hofstade en terug. 4 x 10 minuten met telkens 1 minuutje wandelen. Het ging vrij goed, enkel bij de laatste 10 minuten begon m'n knie lichtjes te protesteren. Maar heb de indruk dat de korte wandelpauzes wel helpen om de pijn op een afstand te houden. Dus voorlopig blijven we dat dan maar doen hé.

Deze avond had ik dan nog wat last van sporthonger. Ik twijfelde wat tussen zwemmen en krachttraining en het werd uiteindelijk het laatste. Vooral omdat het buiten nogal een nattig weertje was en daardoor had ik eigenlijk geen goesting om te gaan zwemmen. Weird. Soit, een stevige krachttraining-sessie gedaan van zo'n 50 min (incl. opwarming op de spinning-fiets), het deed me deugd!

dieetVandaag is trouwens officieel dag 1 van m'n zogenaamde "dieet". Door het mindere sporten de laatste maanden ben ik toch wel een aantal kilootjes bij. Het is nog niet dramatisch, maar sommige kleren beginnen een beetje te spannen. Dus ik ga weer wat letten op de calorietjes de komende weken en idealiter hoop ik een 5 kg weer kwijt te spelen (dan zit ik weer op m'n niveau ten tijde van de marathon van Rotterdam), maar of dat gaat lukken...we shall see!

21:29 Gepost in Sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

5 kg minder dat gaat je wel lukken! Succes!

Gepost door: Tiny | 01-09-09

Na de inspanning de ontspanning, en sporten vind ik nog altijd het beste ontspannings midel.

Gepost door: Wim | 01-09-09

hou het onder controle: de knie... lijnen.. het blijft moeilijk

Gepost door: hans | 01-09-09

Ik krijg mijn vakantiekilo's er ook niet helemaal af. Maar, who cares? ;)

Gepost door: Gert | 01-09-09

die kilokes hé niet eenvoudig hé ... succes met je dieet

Gepost door: Koen | 02-09-09

combi was je nu gewoon buiten gaan spinnen, dan had je kunnen combineren met zwemmen ;-)

btw ... prachtig boek weeral van Zafon hé??

Gepost door: geert | 02-09-09

5kg tuurlijk lukt dat. Niet meer snoepen en lekker bewegen. Succes Ruthje!

Gepost door: Ronald | 02-09-09

500 m zwemmen in 15 min. En gij noemd dat niet snel ? Ik ga met u niet zwemmen ! Da's een feit dat zeker is ! :-)
En 5 kg afvallen zal je zeker wel lukken . Zoals gij aan sport doet is enkel het snoepen laten al voldoende . Op naar kasterlee ??

Gepost door: coach mario | 03-09-09

De commentaren zijn gesloten.