03-09-09

filmpje kijken: Inglourious Basterds

ibEindelijk nog eens een film van Tarantino die echt wel de moeite waard is om te zien. De typische Tarantino-trekjes ontbreken natuurlijk niet in deze film: lange stills, slow motion-scènes op een moment dat je ze niet verwacht, atypische maar schitterende soundtrack en vooral personages met elks hun eigen weirdness om van te smullen. Wat de film nog meer bijzonder maakt is dat ie drietalig is, waarbij het Frans en Duits overheersen in het nadeel van het Engels. En de acteurs doen dat dus schitterend en schakelen vloeiend over tussen de drie talen (behalve Brad Pitt, héhé). Het feit dat de film zich afspeelt in het door Nazi’s bezette Frankrijk, maakt dat het gewoon niet geloofwaardig zou geweest zijn moest de ganse film in het Engels gesproken zijn natuurlijk. Er komt ook een vleugje Italiaans bij te pas, maar daarvoor moet je zelf die hilarische scène maar voor bekijken ;-)

Kort het verhaal: de Inglourious Basterds (= foute spelling, maar dat is ervoor gedaan natuurlijk) zijn een stelletje Joods-Amerikaanse soldaten onder leiding van een kolonel (Brad Pitt) die als opdracht hebben zo veel mogelijk nazi’s af te slachten, en daar gaan ze nogal bruut mee om. Ze krijgen al snel een reputatie en de nazi’s bibberen al bij de gedachte alleen ze tegen te moeten komen. Daarnaast hebben we het verhaal van Shosanna die haar eigen redenen heeft om de nazi’s af te slachten. Wanneer de ganse nazi-top besluit om in de cinema van Shosanna een feestje met filmvertoning (door “regisseur” Goebbels gemaakt) door te laten gaan, besluiten zowel de Basterds als Shosanna hun slag te slaan.

De film duurt bijna 2,5 uur, maar daar merk je dus niks van. Er zit een stevige vaart in de film (ondanks de lange stills hier en daar), met af en toe leuke kwinkslagen ertussendoor die het geheel luchtig maken. Je ligt niet strijk van het lachen, daarvoor is het thema misschien iets te zwaarwichtig (de Jodenvervolging), maar de typische Tarantino-trekjes zorgen er toch voor dat je af en toe eens stevig kan lachen en met minstens een stevige glimlach op je gezicht buitenwandelt.

Weetje: de film is eigenlijk gebaseerd op de Italiaanse film “Inglorious Bastards” (dus wel juist geschreven!).

17:21 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Volgende week staat deze film op mijn "kijk"lijst

Gepost door: Dave | 04-09-09

tja ik strijk nooit tijdens het lachen :-)

Gepost door: geert | 04-09-09

De commentaren zijn gesloten.