04-09-09

hamertje tik

Weer weekend, dat voor mij al vandaag begon en nog tot en met maandag duurt! Beetje recup van vorig weekend dus, was wel welkom!

Niet stilgezeten ondertussen. Woensdag niet gesport, want dan stond dat avondje cinema op de planning. Maar donderdagmorgen dat wel goedgemaakt met terug een toerke van 4 x 10 min, goed voor 6,6 km. Een goed begin van de dag, die voor de rest superdruk was op het werk en geëindigd werd met een etentje met de collega's van m'n diensten, een jaarlijkse traditie.

Vandaag dan vakantie en eerst wat fitness in huis gedaan. Wassen, strijken, brilvloeren kuisen, beddegoed verversen. 't Was allemaal wat verwaarloosd geraakt de laatste tijd, dus broodnodig. Na de thuissport de echte sport en naar 't zwembad getrokken. Eerst 75 m opwarming en dan 2 x 500 m met 2 min. pauze ertussen. De eerste 500 m in 14min30sec, de 2e 500 m in 14min45sec. Dus toch weer een beetje verbetering tegenover de vorige keer. Daarna nog een paar baantjes rustig getrokken en nog eens crawl geprobeerd (blijft een ramp). In totaal weer 1300 meter gezwommen vandaag. Morgen eens gaan zien voor een nieuw zwempak (hetgeen ik nu heb dateert nog van toen ik 10 kg zwaarder was, beetje te groot dus) en een nieuw zwembrilletje (want m'n oud is een beetje lek en dat is niet zo praktisch). Me ook ineens een 10-beurten-kaart aangeschaft en eens gecheckt voor zwemlessen (helaas enkel voor kindjes bij ons :-(, doemme). Zal dus toch crawl op m'n eentje moeten leren peis ik.

Vanavond nog een uurtje spinning en morgenvroeg weer een toerke lopen/wandelen. Ne mens zou nog denken dat ik aan triathlon-training aan het doen ben, maar voorlopig laat ik me nog niet verleiden tot die rage. 'k Wil gewoon wat sporten en m'n gewicht een beetje naar beneden krijgen...

Zondag dan een dag waar ik al een tijdje naar uitkijk. Het Malheur-team (http://ultrasport.skynetblogs.be), waar ook Martine al een tijdje deel van uitmaakt, organiseert dan hun eerste Bosmarathon (en halve marathon) in Buggenhout. Een malheurmarathon in 2 ronden langsheen mooie verharde en onverharde wegen in de omgeving van Buggenhout (en het bos aldaar, duh). Martine en ik gaan er de handen uit de mouwen steken aan de verzorgingspost aan km 16/36 en er dus de lopers aanmoedigen, drinken en eten aanreiken, flesjes vullen, en hopelijk in zeer zeldzame gevallen de vrouw met de hamer spelen. In dat laatste geval zullen we zorgen voor extra bemoedigende woordjes, indien gewenst een massage verzorgen (daar is Martine goed in) en je als loper desgevallend letterlijk weer in gang duwen! Alles om je er weer doorheen te slepen, dat is onze job! En ik ben vooral benieuwd naar de heroïsche verhalen van Martine haar odyssee vorige week, haar ervaringen tijdens de CCC in de Franse Alpen (waar ze 96 km lang duizenden meters bergop en bergaf liep, een schitterende prestatie om U tegen te zeggen). Als het weer wat meezit, ga ik trouwens al fietsend naar Buggenhout, goed voor 30 km enkele richting, dus 60 fietskilometerkes in totaal (als het weer meezit hé ;-)).

Meer info over de Bosmarathon vind je hier: http://www.adventurerace.be/adventurerace.be/marathon/mar...

17:13 Gepost in Sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Ik zou er ook supertrots op zijn om met zo'n kanjer een post te bemensen. Veel plezier.

Gepost door: Tiny | 04-09-09

Crawl Oh meissie, ik ken nog wel mensen die geen crawl kunnen zwemmen (ik o.a.). Anders zoeken we nen trainer en organiseren we een groepsles "crawl-zwemmen voor volwassenen" :-))

Gepost door: Eva | 04-09-09

super dat jullie samen staan in Buggenhout! have fun meiden

Gepost door: Ronald | 04-09-09

ik kan ook geen crawl!!! en ik wil da ook leren!! ik dacht lessen te zoeken in Mechelen eens ik daar woon, maar zeg jij nu dat het daar nergens gegeven wordt? Mss toch maar gewoon bij een zwemclub aansluiten dan ofzo...
Veel plezier zondag!

Gepost door: Jess | 05-09-09

tot zondag dag Ruth. Ik volg je blog al enkele jaren (wekelijkse kost voor mij) en leef erg met je mee. vooraal de laaste maanden met al die blessures. ik wens je veel herstel . morgen loop ik de halve in buggenhout . alvast bedankt voor de bemoedigende woorden die je me dan zal toewensen. tot dan.

Gepost door: veerle hofman | 05-09-09

tot zondag dag Ruth. Ik volg je blog al enkele jaren (wekelijkse kost voor mij) en leef erg met je mee. vooraal de laaste maanden met al die blessures. ik wens je veel herstel . morgen loop ik de halve in buggenhout . alvast bedankt voor de bemoedigende woorden die je me dan zal toewensen. tot dan.

Gepost door: veerle hofman | 05-09-09

Niets te lezen over de knie, ik veronderstel dat deze zich koest houdt

Gepost door: Stofke | 05-09-09

à Stofke 'k kan er niet over blijven zagen hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 05-09-09

De commentaren zijn gesloten.