06-09-09

marathon vanaf de zijlijn

Vooraleer over vandaag iets te schrijven, nog even terugspoelen naar gisteren. Poes Pooh had niet door dat het zaterdag was en besloot me al om 6 uur te wekken. Hmmm...toch beetje vroeg, dus nog een beetje blijven liggen. Maar het vroege uur had als voordeel dat ik op tijd buiten was voor een ochtendloopje. Wel even naar het park getuft om nog eens op zachte ondergrond te lopen en het verschil is toch echt wel opmerkelijk. Zonder problemen 4 x 15 minuten gelopen met één min. wandelpauze er telkens tussenin. M'n knie zeurde enkel héél lichtjes tegen het einde aan. Tempo lag een tikje onder de 10 km/u, het liep dus lekker.

malheurVandaag stond dan de Malheur Bosmarathon in Buggenhout op het programma, niet om zelf te lopen, maar wel actief mee te beleven langs de zijlijn. Rugzak mee met wat droge kledij, want 'k ging al fietsend naar daar en ik zweet altijd gelijk een rund :-) Van Mechelen naar Buggenhout is één rechte baan, de N16 tot net voorbij Willebroek en dan lichtjes linksaf via de N17 tot in Buggenhout. En jep...de volle 28,5 km had ik pal wind op kop, en die blies niet lichtjes. Het was duwen en sleuren, maar er uiteindelijk toch geraakt :-) Ik zag direct Wim van Team Malheur en daarna kwam Martine al in het vizier. Ook Ingrid was van de partij, zij deed de halve marathon mee. Eerst gezellig staan kletsen natuurlijk en na de start werden Martine en ik door Nico naar onze post gebracht op km 15/36. Die lag aan een rustig wegeltje naast een huis, bewoond door een lieve oude dame die niet goed begreep wat er allemaal gebeurde. We werden helemaal uitgehoord en hoe grappig...ze verstond Martine totaal niet ("welke taal spreekt die eigenlijk?" en ze kon het niet geloven dat Martine wel degelijk Nederlands sprak!). Ik moest alles steeds herhalen en mij verstond ze dan wel :-)  Het dametje had in ieder geval toch wel een leuke tijd, denken we, want ze heeft zeker 1,5 uur naast ons erbij gestaan en vroeg soms de gekste vragen ("waarom doen die mensen dat eigenlijk?", niet begrijpend waarom mensen heen en weer lopen te rennen). Naast haar hadden we ook lopers van de aflossingsmarathon bij ons staan, zodat het er steeds een gezellige boel was. En ondertussen de lopers van eten en drinken voorzien natuurlijk. Best leuk om te doen, zeker bij de marathoners die bij hun tweede ronde er een pak fragieler uitzagen dan bij hun eerste ronde en dankbaar al het drinken aannamen en bleven hangen om een praatje te slaan. Zalig om horen was de man die al 4 keer de Jungfrau-marathon had gelopen en zei van "ach, 't is eigenlijk maar 21 km lopen en daarna gewoon 21 km bergop wandelen", héhé. Heerlijk zo'n mentaliteit onder die ultra en traillopers. Met Martine ook heel gezellig gekletst en voor we het wisten waren we ineens dik 4 uur verder en bleek de laatste loper gepasseerd te zijn. Tijd om op te krassen dus. Ingrid kwam ons ophalen met de auto (zij heeft trouwens een schitterende halve marathon gelopen), terug naar het sportcentrum, waar ik me weer heb omgekleed en dan fietske terug op en naar huis (ditmaal met iets minder tegenwind gelukkig).

Een heerlijke dag, 't is eens een andere manier om een marathon te beleven. En het gezelschap was natuurlijk ook super, merci Martine!

Speciale vermelding ook voor Team Malheur-lid Jacqueline. Was ik al fier op het feit dat ik met de fiets naar Buggenhout was gekomen ;-)...Jacqueline was met de fiets van Zeeland naar Buggenhout gekomen, goed voor 130 km enkele richting! Dan liep ze haar marathon (zo rond de 4 uur) en ging dan terugfietsen tot Nederland (haar man ging haar wel ergens komen ophalen, hoop ik toch :-)). Nie te doen hé, straf volkje die ultrasporters ;-)

Morgen nog wat lopen en fietsen en dan 's avonds naar Dr Peter Vervoort. Hopelijk met positief resultaat...

21:19 Gepost in Sport | Commentaren (11) |  Facebook

Commentaren

Zo te lezen een mooie dag gehad. Ik hoop dat Peter iets voor je kan betekenen. Ik lees het wel weer ergens!!

Gepost door: Tiny | 06-09-09

We duimen voor je

Gepost door: Wim | 06-09-09

beterschap in zicht de Vervoort is ne crack, geloof me!
En die dag van zaterdag kunnen ze ook al niet meer afpakken!!

Gepost door: geert | 07-09-09

Een Marathon zelf lopen is mooi maar een keer langs de kant staan kan ook heel leuk zijn. In gezelschap van Martine is natuurlijk helemaal prachtig.

Gepost door: Bjorn Paree | 07-09-09

was erg gezellig ruth!!
succes vandaag bij de doc!
tot op de trails :-)

Gepost door: martine | 07-09-09

langs de lijn Is ook eens plezant, vanaf de lijn de lopers zien passeren en afzien. Misschien loop ik volgend jaar de halve ook mee in Buggenhout, al is't maar voor die Malheur achteraf :-)

Gepost door: Dirkjogt | 07-09-09

top verzorging is belangrijk en dankbaar werk, Top gedaan Ruthje en Martine!

Gepost door: RunningRonald | 07-09-09

Hopelijk positief nieuws

Gepost door: Stofke | 07-09-09

Top zo'n dagje en met Martine is het altijd fijn.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 07-09-09

gezellig met Martine.... sterkte

Gepost door: hans | 07-09-09

Ik duim met je mee, 4x15min lopen is niet slecht hé, ik hoop dat het nu alleen nog maar betert, dan kan je volgend jaar misschien deze marathon zelf lopen!

Gepost door: Wendy | 08-09-09

De commentaren zijn gesloten.