07-09-09

worst case scenario

Vandaag nog een dagje weekend en dat liep super (eerst beginnen met het goeie nieuws hé). Na thuis wat administratie gedaan te hebben, loopschoentjes aan, naar het domein van Hofstade getuft en daar 10 km (jaja) aan één stuk gelopen. Zonder kniepijn, raar maar waar. M'n knie houdt duidelijk van oneffen, zachte, ruwe ondergronden. Op een uurtje was ik klaar en heel happy weer naar huis. Daar nog wat huishoudklusjes gedaan en in de namiddag dan nog gaan zwemmen ook. 1000 meter aan één stuk getrokken en dan nog eens 5 x 100 meter, dat ging dus ook super. Zat boordevol energie en gelukkig was het mooi weer en kon de tuin en het huis nog wel wat van m'n energie gebruiken.

Deze avond dan eindelijk naar sportarts Peter Vervoort. Was er nipt op tijd dankzij ons fantastische verkeer, maar moest uiteindelijk toch nog 20 minuutjes wachten. Dan natuurlijk een heel relaas gedaan van het afgelopen jaar, brief van de kiné afgegeven en toen ik zei dat ik het toch wel een bizarre blessure vond, zei ie laconiek dat er helemaal niks bizar aan is :-) 't Is eigenlijk wel een zonderlinge, maar vriendelijke kwiet :-) Ik moest effe op de behandeltafel gaan zitten, hij plantte zijn duim op de zijkant van m'n knie en ik schoot tegen den plafond van de pijn. Oeps. Toch gek hoe die dokters direct het pijntje vinden, zonder te moeten zoeken. Een oefeningske met buigen en strekken (terwijl hij die duim op die verdomde plek hield) en de pijn werd erger en erger. En toen het verdict hé: 'k heb de voorbije 10 maanden al alle stappen doorlopen die hij zelf ook zou aanraden, nl. steunzolen en kinesitherapie én een lange periode van volledige sportrust gedurende 7 weken. En als al dat niet helpt, schiet er maar één ding over: opereren. Zucht. Bij zo'n operatie wordt de pees ofwel lichtjes verlegd (zodat ie niet meer over het bot kan schuren, ofwel wordt er een inkeping ingemaakt). Nu was hij daar heel kalm en relaxed over en dat stelt dan wel wat gerust natuurlijk. En hij relativeerde het in mijn plaats (wat op dat moment wel goed was): ik ben nu al 10 maanden op de sukkel, dus kunnen drie maandjes extra ook nog wel en daarna ben ik weer goed voor jaren sportplezier.

Morgen eerst op het werk eens bekijken wanneer ik best effe out ben, dat zal vermoedelijk pas na half oktober lukken. Zal nl. zeker twee weken thuiszitten met m'n poot omhoog en daarna nog minstens 8 weken revalidatie. Dat moet ik dus wel effe inplannen :-) Gelukkig mag ik tot de dag van de operatie gewoon blijven sporten. Fietsen, spinnen en zwemmen mag ik zoveel doen als ik wil, want hebben geen effect op deze blessure, lopen mag ik ook mits wandelpauzes of op de trails (trails zijn goed omdat m'n knie dan constant anders beweegt, door de oneffen ondergrond) en geen al te lange sessies. Dus dan doen we dat hé ;-)

't Zal op sportvlak in ieder geval een zéér rustige winter in 't zetelke worden (gelukkig kom ik in de winter toch niet graag buiten....;-)).

21:09 Gepost in Info | Commentaren (11) |  Facebook

Commentaren

Even door de zure appel en je loopt het volgend jaar weer als een kieviet!! Of misschien gewoon weer de pannen van het dak;-)

Gepost door: Tiny | 07-09-09

Da's in ieder gaval dan toch hoopgevend nieuws als je dan van de pijn velost bent....

Gepost door: Wim | 07-09-09

Winterslaap Na je sportieve winterslaap zul je zien dat je een geweldige come-back gaat maken! Maar daar hebben we het begin oktober in Zeeland nog wel even over!

Gepost door: M@urice | 07-09-09

Als het daarna allemaal terug in orde komt dan is het zeker de moeite waard...

Gepost door: Stofke | 08-09-09

jammer dat een operatie nodig is; maar als je daarmee geholpen bent... veel sterkte alvast!

Gepost door: Jess | 08-09-09

Vervoort maateke, ik ben al 2 keer bij Vervoort geweest, en geloof me: als hij zegt dat je een operatie nodig hebt, ga er dan maar van uit dat dit het beste voor je is. Hij is niet iemand die direct naar de chirurg verwijst. En ja, jij komt heel raar over soms ('t is een duursporter voor iets hé ;-) ), maar 't is een absolute vakman!
Succes!!

Gepost door: geert | 08-09-09

eindelijk 't is natuurlijk een operatie (nooit plezant) ... maar je zal toch eindelijk van die vervelende blessure af zijn ... eindelijk terug pijnvrij kunnen sporten ...

Gepost door: Koen | 08-09-09

als dit de oplossing is, dan zal het moeten.

Gepost door: hans | 08-09-09

Hopelijk kan je een mooie plaatsje vinden voor je operatie en ben je tergen de zomer terug helemaal fit!

Gepost door: Wendy | 08-09-09

Een operatie, dat is inderdaad geen goed nieuws. Als hij de garantie kan geven dat dit 100% helpt dan zou ik het zeker overwegen om dit te laten doen.

Gepost door: Spencerwoman | 09-09-09

slecht nieuws Ach, dat is wel heel slecht nieuws. Je kunt het gelukkig relativeren. Ik hoop alvast dat daarne de ellende voorbij is en zie je dan volgend jaar wel terug marathons lopen. Sterkte!!!

Gepost door: Dirkjogt | 10-09-09

De commentaren zijn gesloten.