21-09-09

vanalles en nog wat

Het einde van een razenddrukke werkmaand komt in zicht. Normaal moest ik volgend weekend ook nog werken, maar gelukkig is dat afgelast (er is wel een avondvergadering in de plaats gekomen, maar soit). Deze week is ook een rustige werkweek met drie halve daagjes verlof, waarvan vanmorgen de eerste halve dag gepasseerd is (en wat gaat dat snel!).Maar eerst nog even terug naar vorige week. Eigenlijk is alles die week verlopen zoals het moest lopen! Zalig toch! Op het werk lekker druk, maar alles verliep gelijk gepland. En ook op sportvlak toch kunnen doen wat ik wou:

- woensdag: zwemmen, 1 x 1000 meter + 100 meter uitbollen. En stel je nu niet te veel voor bij dat zwemmen hé: 1000 meter schoolslag in net geen half uur, daar breekt ne mens geen records mee. Maar 'k heb er wel voldoening van en da's 't belangrijkste natuurlijk

- donderdag: het gebruikelijke minieme toerke van 6,7 km gelopen, maar dan wel in 4 x 10 minuten met één minuutje pauze tussenin. Eigenlijk is het een verkapte intervaltraining. In 't begin van die korte sessies liep ik 6,5 km, stilletjesaan gaat het sneller en sneller en dat aan dezelfde hartslag. Toch iets van trainingseffect precies :-)

- vrijdag: één uurtje spinning, maar manman wat was het een saaie les. Dany de lesgever voelde zich niet superlekker en dus was het o.m. drie keer zittende klim achtereen zonder enige variatie, zowat het saaiste dat er is in de les. Heb hem er achteraf gewoon over aangesproken dat zoiets toch echt niet kan in een les, dat ik zoiets dan ook wel op m'n eentje kan doen met m'n eigen muziek op de Ipod erbij. Uiteindelijk ga je naar een les omwille van wat variatie en oefeningen die je op je eentje waarschijnlijk niet direct zou doen. De rest van de deelnemers gaf me overschot van gelijk (maar die durven zoiets dan niet rechtuit te zeggen blijkbaar). Hopelijk volgende keer beter, anders verschuif ik m'n spinning naar de donderdagavond (dan is er een andere lesgever).

Dit weekend dan naar Nederland, voor het startevenement van het Nederlandse scoutsjaar. In Nederland vieren de scouts in 2010 hun 100-jarig bestaan en hun maximanieuwe werkjaar (dat loopt van september tot augustus) staat natuurlijk volop in het teken hiervan. En ze besloten dan ook al hun Europese collega-federaties uit te nodigen om mee workshops te geven, vanuit de eigen nationale werking dan. En bijgevolg mocht ik ernaartoe met één van onze vrijwilligers om er één van onze vormingen te gaan geven (over veiligheid tijdens scoutsactiviteiten). Heel leuk om te doen natuurlijk. En we hebben prinses Maxima eens in levende lijve gezien en een leuk optreden van ene Jeroen Van der Boom (bleek er zelfs drie liedjes van te kennen, alhoewel de naam vooraf geen belletje deed rinkelen). Omdat we zaterdagnamiddag toch een paar uurtjes vrij hadden ook, zijn we ook even gezellig op de koffie geweest bij Tiny en Sjan. We zaten nl. op een dikke 20 km van Uden, dus dat kwam goed uit. Was ook wel heel praktisch, want m'n collega was z'n tent thuis vergeten. Gelukkig had Jeroen (zoon van Tiny) een tentje op reserve liggen dat we even mochten lenen :-)

Vanmorgen dan even een paar uurtjes recup en dat kwam goed uit, want had zin om even de beentjes te strekken. Terug 4 x 10 min gejogd en laps...we zitten nu al aan 6,8 km :-) Deze avond was de sporthonger nog niet gestild en ben ik nog een uurtje gaan spinnen ook (ditmaal met Evi als lesgever, die is wel heel goed). 'k Voelde het tegen het einde wel wat aan m'n knie, dus 't was er precies toch een beetje te veel aan, ach ja.

En morgen...dat zien we dan wel weer!

 

Nog een paar dagen aftellen en dan naar de chirurg. Hopelijk hoef ik daarna niet te lang meer te wachten voor de operatie, maar naar 't schijnt heeft ie best wel een lange wachtlijst voor die dingen. Duimen maar.

20:57 Gepost in Sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

We duimen!!!

Gepost door: Wendy | 21-09-09

Het is te hopen dat de wachtlijst niet zo groot is. Gezellig hè om zo eens wat bij te kletsen!

Gepost door: Tiny | 21-09-09

succes,, hopelijk gaat het snel goed komen

Gepost door: hans | 21-09-09

uitbollen?? vooral da uitbolen in 't water zou ik wel eens willen zien :-))

Gepost door: geert | 21-09-09

Duim Ik hoop dat mijn duimen ook helpen!

Gepost door: Koen | 21-09-09

Zoals je zelf ook al aangaf, je hebt voldoening in wat je voorlopig aankan dus da is al heel wat, hopelijk laat die operatie niet te lang op zich wachten zodat je snel kan revalideren want alles komt ooit terug in orde

Gepost door: Stofke | 22-09-09

Leuk zo bij Tiny eens langsgaan, daar kunnen we van meespreken ;-)

Gepost door: Spencerwoman | 22-09-09

Ok, vind het ongelooflijk knap hoe jij jezelf blijft motiveren . Volgens mij ziet die leraar spinning echt af met je . Kon jij op dat moment de les niet over nemen ? :-)
We blijven meeduimen met de rest van bloggend vlaanderen en nederland .
Je zal snel weer pr's lopen .

Gepost door: coach mario | 22-09-09

gemobiliseerd iedereen hier moet voorlopig zijn duimen afstaan voor jou ! Ik heb ze aan de keukentafel allemaal gemobiliseerd : Duimen ! Duimen ! Duimen !

Gepost door: kaat | 22-09-09

De commentaren zijn gesloten.