26-09-09

Marathon des Sables

Vorige week las ik nog eens zo'n roddelboekje à la TV Familie of Dag Allemaal (schoonmama bevoorraadt mij er altijd mee) en wat las ik daarin? Madonna traint voor de volgende editie van de Marathon des Sables! Nou nou, eerst zien dan geloven dacht ik. Beetje rondgesurfd en het blijkt dus gewoon een hoax te zijn. Jammer dat het dan direct voor waar in een tijdschrift wordt gepubliceerd natuurlijk.

tomwaesNochtans is er een bekende Vlaming die er wel effectief voor aan het trainen is: Tom Waes. Voor zijn programma "Tomtosteron" gaat ie de uitdaging aan. Dat ie geen schrik heeft voor zulke ondernemingen bewees ie al in een vorig seizoen van dat programma, toen ie probeerde het Kanaal over te zwemmen, te vliegen in een zelfgebouwd vliegmachientje en bokser te worden. Maar de Marathon des Sables? Da's toch wel wat anders natuurlijk!

De Marathon des Sables is een zesdaagse ultraloop van ongeveer 254 km. De loop sableswordt beschouwd als de zwaarste voettocht ter wereld. De wedstrijd bestaat uit zes zes etappes die in zeven dagen gelopen worden. De langste etappe is 84 km en de andere zijn tussen de 20 en 40 km lang. Je loopt dus eigenlijk elke dag ongeveer een marathon (of meer) en dat in temperaturen die makkelijk de 40°C of meer bereiken. 's Nachts koelt het gelukkig toch een beetje af :-) Iedere deelnemer draagt zijn of haar eigen rugzak met eten, drinken, slaapzak, etc. Het water en de tenten worden door de organisatie geregeld.  Elke 12 km ontvangen de deelnemers 1,5 liter water en staat een gespecialiseerd medisch team paraat.

Heb je toch zin gekregen om mee te doen, begin dan al maar te sparen. Een deelnameticket kost je zo'n 3000 euro (incl BTW) en dan moet je nog ginder geraken :-)

jackDeze wedstrijd trok een paar jaar geleden nog een "bekende" mens aan. Jack Osbourne, zoon van rocker Ozzy Osbourne, deed een poging in 2006 voor zijn TV-programma Jack Osbourne Adrenaline Junkie. Als je weet dat dat manneke jarenlang zwaarlijvig was en vooral overleefde op drank en drugs, is het al een fenomenale prestatie dat hij de eerste dag overleefde. Op dag 2 moest ie echter uitstappen. Hij had er wel een jaar voor getraind en was maar liefst 45 kg afgevallen tijdens de voorbereiding. 

 

 

 

 

 

 

Toch nog goesting: you tube dan wat filmpjes en raak geïnspireerd!

08:49 Gepost in Info | Commentaren (9) | Tags: marathon des sables |  Facebook

Commentaren

hola dat lijkt mij ... veel bochten te ver l ! Ge moet maar goesting hebben ! Maar toch chapeau voor de mensen die daar serieus voor trainen !

Gepost door: kaat | 26-09-09

Op zoiets kan je je op een jaartje toch niet voorbereiden, ben eens benieuwd wat Tom ervan gaat terecht brengen.

Gepost door: Wendy | 26-09-09

superultra dat is gewoonweg niet te doen, hiervoor moet je jaaaaren trainen en dan nog het ideale profiel hebben! Ne marathon is al lastig genoeg! Maar toch bewondering voor diegenen die het aankunnen en ook voor diegenen die het zelfs proberen!

Gepost door: Koen | 27-09-09

zand 254 kilometer zand, mij niet gezien. Chapeau voor iedereen die er aan begint!

Gepost door: Dirkjogt | 27-09-09

zwwwwaaaar bizar zwaar die Marathon des Sables.. maar!! er is een blogger die 'm gaat doen. Richard van der Klis uit Zoetermeer: www.vanderklis.eu

Gepost door: Ronald | 27-09-09

zand ik kan niet tegen zandkorreltjes in m'n boxershort!

Gepost door: geert zelf | 28-09-09

De programma's van Tom Waes vind ik echt heel leuk om te kijken. De M des Sables gaat gelopen worden door blogger Richard ( www.vanderklis.eu ) en ik gok ... dat Martine het ook nog wel eens gaat doen.

Gepost door: Bjorn Paree | 28-09-09

Ooit misschien als ik oud ben. ;)

Voelt Martine zich niet geroepen?

Gepost door: Gert | 28-09-09

Amai. Dat is voor mij toch ook teveel. Knap voor diegene die dit uitlopen.

Gepost door: Yves | 28-09-09

De commentaren zijn gesloten.