30-09-09

het aftellen kan eindelijk beginnen!

Vandaag poging nummer 2 om tot bij de chirurg te geraken en 't is gelukt! Alhoewel het toch weer effe dreigde mis te lopen. Zat nog maar net goed en wel in de wachtzaal (een half uur voor m'n uur van afspraak, dus goed op tijd!) toen men kwam vertellen dat de chirurg effe dringend moest gaan helpen bij een operatie. O jee. Maar het zou niet lang duren, beloofde men. Gelukkig voor mij besloten toen drie wachtenden voor mij het gewoon af te bollen en bleef ik enkel nog achter met één morrende dame die een half uur lang heeft zitten morren tegen mij. Gelukkig had ik m'n laptop van het werk mee, moest dringend e.e.a. afwerken na de lange begrotings-vergadering van de avond ervoor. Had gelukkig wel m'n documenten al offline op m'n desktop geplaatst op voorhand, want natuurlijk kon ik niet draadloos surfen in dat hypermoderne ziekenhuis (tenzij ik wat codes kon breken, maar zo IT-minded ben ik niet). Dus dik uurtje stevig met begrotingscijferkes beziggeweest, waardoor de tijd wel vooruitvloog. Eenmaal daarmee klaar nog de gebruikelijke roddelboekjes doorgenomen en dan na 1u45min wachten kon ik toch binnen. Bleek een supervriendelijke innemende man te zijn die me direct op m'n gemak stelde. Eventjes gebabbeld, knie onderzocht (auw auw, hoe doen die mannen dat toch....gewoon effe pink op de plek des onheils duwen en 'k schiet tegen den plafond) en dan was het kiezen: nog 12 maanden complete sportrust zonder garantie dat ik dan weer lange tijd pijnvrij kan lopen, of toch nu maar eens de korte pijn. Tja...'k ben al bijna een jaar lang op de sukkel, dus geef me nu maar die "korte" pijn natuurlijk. Dus wat gaat er gebeuren: niet zoals ik eerst dacht de pees operatiedie een ietsiepietsie wordt verlegd. Wel wordt er een driehoekje uit de pees uitgesneden, net dat stukje dat hardnekkig aanschuurt tegen het bot. Gevolg is dat er van schuren geen sprake meer kan zijn en dat voor de rest van m'n leven. Doordat de pees niet gans wordt losgemaakt, is de herstelperiode ook relatief kort. Wow! Wat hoorde ik hem dat graag zeggen!! Ik moet verplicht twee weken thuis rust houden en zo weinig mogelijk uitsteken. Daarna mag ik al terug beginnen wandelen en na een controle-onderzoek (ongev. na die eerste 2 weken) krijg ik te horen wanneer ik weer mag fietsen en daarna lopen. In de meeste gevallen mag er al terug gestart worden met fietsen na 3 à 4 weken en met lopen na 6 weken! Dat valt dus best wel mee. Ik vreesde voor minstens 3 maanden out te zijn.

Datum van de operatie wordt wel pas 27 oktober. 't Was dat of 13 oktober. Maar laat me nu net tot en met 19 oktober een overladen werkagenda hebben met veel avond- en weekendwerk. Dus toch maar geopteerd voor 27 oktober, omdat dan gewoon ook een vrij rustige periode op het werk is en ik tegen dan toch e.e.a. kan afgewerkt krijgen. En tot dan blijf ik gewoon rustig voortsporten zoals ik nu bezig ben. Ook de chirurg herhaalde dat fietsen, spinning en zwemmen zonder problemen verder mogen gebeuren. En lopen zolang ik geen pijn voel, dus tijdig stoppen en wandelpauzes. Dus blijven we dat doen hé. Zo heb ik zondag weer een beetje gelopen (in totaal 9,4 km bijeengesprokkeld) en een beetje gefietst (gaan supporteren bij Dwars door Mechelen), maandagavond gaan spinnen en gisteren dan weer een klein stukje bijeengelopen. Morgen normaal gezien wat combi-sporten: 's morgens stukje lopen, 's avonds spinning en naar 't schijnt zou er nu ook op donderdag eens een zumba-les doorgaan dus misschien volg ik dat ook eens een stukje mee, als ik goesting heb tenminste.

 

zumba

 

 

21:34 Gepost in Info | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

Een operatie is al vervelend genoeg dan mag er ook wel eens iets positief zijn.

Gepost door: Tiny | 30-09-09

Ok, je staat voor een operatie en dat is nooit leuk, maar je hebt dan toch grote kans dat je nadien 100% bent terug! Ik duim voor je.

Gepost door: Gert | 30-09-09

nu komt er een beetje schot in.. hopen dat het snel goed gaat komen.. zie je in zeeland dit weekend

Gepost door: hans | 01-10-09

ik duim alvast!!!

Gepost door: Jess | 02-10-09

Operatie zal al bij al nog meevallen, allee, vb. dat de reva achteraf niet te lang aansleept en begin dan al maar af te tellen zeker ?

Gepost door: jogginggirl | 03-10-09

Dat ziet er allemaal vrij positief uit, nog even op de tanden bijten en daarna is hopelijk de miserie voorbij...

Gepost door: Stofke | 04-10-09

Het aftellen naar het terug pijnvrij lopen hé!! Ik duim met je mee!!

Gepost door: Wendy | 04-10-09

De datum is van minder belang ... het resultaat is het belangrijkste en ik weet zeker dat je na de operatie (en het herstel) weer zal vliegen over de wegen.

Gepost door: Bjorn Paree | 05-10-09

oef allez kom; 't kon erger zijn. Hoewel 't natuurlijk steeds ambetant blijft hé, dat niks doen. In elk geval hoop ik dat je chirurg het bij het juiste eind heeft ivm je herstelperiode. Tegen volgend voorjaar sta je er dan terug alsof er niets gebeurd is!

Gepost door: geert | 05-10-09

De commentaren zijn gesloten.