05-10-09

wegwaaien in Zeeland

De voorbije dagen was ik weer te gast bij onze Noorderburen, de Nederlanders. Al enkele maanden geleden hadden we een lang weekendje weg geboekt in Zeeland. Achteraf bleek dat toevallig net hetzelfde weekend te zijn als het weekend van de Zeeuwse Kustmarathon. Bijgevolg stond er al één dagje, de zaterdag, volgeboekt met leuke activiteiten rondom die happening natuurlijk. Vrijdag was het shoppen geblazen in Goes, alvorens we in ons appartementje (in het hoogste stukje van Zeeland, nl. aan Porte Zélande) incheckten en we ons aan een plonsje waagden in het subtropisch zwembad. 's Avonds de open haard aan en lekker kokkerellen, glaasje wijn erbij, life can be good!

Zaterdag marathondag en laat net dan de eerste herfststorm uitbreken boven de Zeelandse kust. Windkracht 8 tot 9 beukte op de dijken in, jawadde. Gelukkig was het droog (tot één minuut voor de start tenminste). We waren al vroeg in Burgh-Haamstede, omdat we daar nu eenmaal maar een kwartierke rijden vanaf zaten. Zo zagen we de finish nog van de MTB-marathon. Die kerels hadden geluk, zij mochten starten in Zoutelande en reden dus met de wind in de rug naar de finish. De marathonlopers moesten het echter in de andere richting doen, 42 km met wind pal op kop dus. Ze mochten het hebben. Voor het eerst vond ik het eens totaal niet erg om langs de kant te staan met een blessure :-) Na wat rondwandelen kwamen we Sjan tegen, eega van Tiny, zij zou onze compagnon worden tijdens de marathon om Tiny en co mee aan te moedigen. Een tiental minuutjes voor de start kwamen dan Tiny, Hans, Rinus, Maurice en Jacqueline aan de startlijn, bibberend van de kou maar allen vol goeie moed om erin te vliegen. Om klokslag 12u de start en weg waren ze. Wij snel naar de auto. We dachten eerst te proberen om op de afsluitdijk zeelandzelf even te parkeren, maar dat lukte niet echt. Het regende op dat moment ook heel fel en de wind...niet te doen. Dus zijn we recht naar Domburg gereden en hebben daar eerst gezellig geluncht. De regen was tegen dan ook al weer opgehouden (en het zonnetje scheen zelfs) We zaten vlak aan de drankpost van 30 km en zagen daar om 3 uur stipt Tiny passeren. Hij zat al redelijk diep, maar de kanjer hield vol natuurlijk. Nog een 20 minuten blijven wachten, maar de anderen zagen we helaas niet. Dus snel weer voort en de kust blijven volgen. We hadden Tiny regelmatig in het vizier en smeten dan de auto rap langs de kant om op de dijk te gaan aanmoedigen. De wind was echt niet te doen. We vlogen zelf bijna van de dijk en foto's nemen of filmen kostte moeite. Zal één dezer zo eens een filmpje posten. Niet te geloven dat die lopers zo al 35 km tegen de wind in liepen te beuken. In Zoutelande ook even boven op de dijk gestaan tot Tiny passeerde en we waren blij dat we toen weer naar beneden konden, ons gezicht was tegen dan gezandstraald door de wind en het opzwepende zand :-) Beneden zagen we dan ook nog Maurice (tien minuutjes zeeland2na Tiny) en daarna het olijke drietal Rinus, Hans en Jacqueline finishen. Ze hadden het gehaald! Echt super. Hubbie en ik zijn dan effe rap een lekker warm drankje gaan drinken en om 18u zijn we dan met de bende, incl. Petra!, Rik en Ilonka en Danielle en Marco gezellig bij de Griek gaan eten. Heerlijk eten en ook heerlijk om die verhalen van hen allen te horen. Het was afzien maar ook genieten, zo veel was duidelijk en 't kriebelt bij mij nu wel heel hard natuurlijk :-)

Zondag hebben we er dan een heus relaxdagje van gemaakt. Het was heerlijk weer (wel nog een stevig windje) dus lekker wat gewandeld op het strand, gaan zwemmen en dan op het terras van ons appartementje wat gerelaxed. Vandaag was dan een regendagje, maar dat hebben we ook niet aan ons hart laten komen. En 't lange weekend heb ik net afgesloten met een relaxte spinningsessie. Morgen weer back to business as usual! Aan alle goeie dingen komt een eind helaas....

 

20:50 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (9) | Tags: zeeland |  Facebook

Commentaren

gezelig Was gezellig jullie te ontmoeten. Volgens mij heb ik je ooit 1 keer eerder gezien maar zou niet meer weten wanneer. Doe je volgend jaar zelf mee??

Gepost door: Rik | 05-10-09

Geweldig Hoi Ruth en Koen, geweldig dat jullie kwamen supporteren! Nogmaals bedankt voor de ondersteuning want die konden we heel goed gebruiken ...... wat een barre tocht! Ik geniet nu al ruim twee dagen na en volgens mij gaat dat nagenieten nog jaren duren!

Gepost door: M@urice | 05-10-09

Ook voor ons was het een geweldig leuk weekend. Mijn kop staat toch ook volgend jaar weer naar de Zeeuwse Kust Marathon.

Gepost door: Tiny | 05-10-09

Helemaal top dat je er was en heb de mail en foto album door gestuurd.
Echt leuk om je in het echt te zien, beetje kort en een volgende keer zeker langer!.
Nogmals bedankt en je was zeker ee steun vor ons.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 06-10-09

Zeeland had al heldhaftige verhalen gelezen bij onze Noorderburen .... blij dat ik in Brussel liep :-)))

Gepost door: Koen | 06-10-09

Zeeland heftig gewoon, die wind. Bedankt om ons landje te gaan vertegenwoordigen ;-)

Gepost door: geert | 06-10-09

Nou ja, dat was wel heel toevallig, een weekend in Zeeland tijdens de Kustmarathon. Dat van mij was niet geheel toevallig :-) Leuk jullie ontmoet te hebben.

Gepost door: Danniëlle | 06-10-09

was leuk jullie te ontmoeten.. bedankt voor de foto's. en ik hoop dat jij volgend jaar helemaal fit bent en ook deze marathon mag lopen

Gepost door: hans | 06-10-09

Amai wat een marathon

Gepost door: coach mario | 07-10-09

De commentaren zijn gesloten.