20-10-09

Helaasheid der dingen

De dokters in het ziekenhuis zaten er vrijdag niet naast. Ben stevig geveld door de virusjes. Gelukkig geen Mexicaanse griep, wel een sinusitis die me aan de kant houdt. Combineer dat met oververmoeidheid na 2 weken slapeloosheid en het resultaat is een gecrashed bibike dat gisteren niets meer waard was. Dus gisteren 2u gaan wachten in de wachtzaal van m'n huisarts ('k ben blijkbaar niet de enige zieke) en nu een week ziekteverlof om uit te zieken en bij te rusten.

Dus weeral geen sportnieuws. Dan gaan we maar weer over naar filmnieuws. Onlangs zat er bij den Humo een ticket om gratis naar de Helaasheid der Dingen te gaan zien. Nu ben ik helemaal geen Humo-lezer, maar voor zo'n gratis filmticket wil ik dat boekje wel eens kopen. En 'k heb er zelfs twee gekocht, zodat hubbie mee kon naar de film :-) Het ticket zou enkel geldig zijn in de Kinepolis-keten, maar in Mechelen heb je enkel een Utopolis. Gelukkig aanvaardden die de tickets ook :-)

helaasheidDe film dan: geweldig! Ik vond het boek al ongelooflijk goed, een dik jaar geleden gelezen en in één ruk verslonden. Voor wie het niet kent: het boek van Dimitri Verhulst is een autobiografie en beschrijft een jaar in zijn leven, waar hij met zijn vader inwoonde bij zijn grootmoeder en drie nonkels. De mannen in het gezin hebben een stevig drankprobleem en hebben nogal een beruchte reputatie in het dorp. Maar wat mij vooral bijbleef, is dat ondanks het drankprobleem er een enorm hechte band in het gezin is, waar niet aan te tornen valt. Toch tekent dat jaar in het leven van Dimitri, zijn karakter en verdere handelen.Het boek is ongelooflijk grappig, platvloers, grof en tegelijkertijd ook triest en af en toe voel je plaatsvervangende schaamte.

De film vond ik best wel een knappe verfilming van het boek. Sommige stukken mochten nog iets beter uitgewerkt worden, maar de algemene teneur van het boek werd toch mooi behouden. Het drankgebruik wordt stevig in de verf gezet, maar ja...da's in het boek ook wel het geval. Des te indrukwekkender vond ik echter de prestaties van de acteurs. Ze spelen hun rol grandioos en dragen er toe bij dat je er helemaal mee in ondergedompeld wordt. Dan nog de aankleding van de film: alles klopt, je waant je gewoon mee in de beginjaren '80. De kledij (ik zweer je...mijn broer droeg exact dezelfde dingen in die periode ;-)), de huizen, details zoals de boekentas van Gunther (Dimitri), zijn fiets, de trein! Kort gezegd: een aanrader!

Commentaren

Kennelijk heb je van het boek als van de film genoten. mede waarschijnlijk omdat er qua tijdsbeeld zoveel herkenbare dingen inzitten.

Gepost door: Tiny | 20-10-09

2 uur wachten in de wachtzaal... dat is lang... beterschap

Gepost door: hans | 20-10-09

helaas ... Het wonder is geschied ... :-)

Vond het boek ook geweldig maar moet de film nog gaan zien ...

Gepost door: geert | 20-10-09

De supertijd van Julie in de Amsterdam Marathon ... valt dat ook onder de helaasheid der dingen ? ? Kan niet wachten tot U hersteld bent en zie U graag volgend jaar aan de start van de A'dam Marathon voor ook zo'n geweldige tijd.

Gepost door: Bjorn Paree | 20-10-09

Wie is er nu niet ziek deze periode ! ge zijt zeker niet alleen !
Da filmke heb iknog niet gezien ! Komt er zeker !
Bedankt voor je bijdrage aan paraguay . Heb de rekeningstand nog niet bekeken . Maar toch bedankt alvast !
het was zeer fijn lopen in Amsterdam ! Julie heeft er echt van genoten , en ik ook ! geen dipjes ....maar veel leuke babbels ! Op naar de volgende !! Want ze gaat nog veel sneller gaan !!
na jou herstel is het jou beurt he om te vlammen ! Zoals tinny het zei . Volgend jaar amsterdam ...en echte aanrader !!

Gepost door: coach mario | 20-10-09

Beterschap en hopelijk dat je snel geholpen kan worden in het Ziekenhuis.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 20-10-09

beterschap Oei,de beestjes hebben jou ook al gevonden precies. Dokters doen echt overuren tegenwoordig. Goed rusten en je goed laten verzorgen, zodat die operatie niet in het gedrang komt! Veel beterschap.

Gepost door: Julie | 20-10-09

He, dat is naar. Sterkte ermee!±

Gepost door: Dannielle | 20-10-09

Beterschap!!!

Gepost door: M@urice | 20-10-09

Ga hem zeker ook nog kijken!! Veel beterschap hé!!

Gepost door: Wendy | 23-10-09

De commentaren zijn gesloten.