24-10-09

emigreren

waarschuwing: hieronder volgt een hoop gezeur en zelfmedelijden!

Ik denk dat het eens hoogtijd wordt dat ik naar één of ander zonnig warm exotisch land verhuis. Mijn gestel is duidelijk niet langer meer gediend met onze Belgische temperaturen en weersomstandigheden. Vanaf dat de temperaturen hier begin hoesten3oktober begonnen te dalen en er een spat regen viel, ben ik ziek gevallen. Zielig, niet? Vorige zondag begon het met niezen en snotteren, maandag naar de dokter. Weekje ziekteverlof voorgeschreven en ne mens zou denken dat het halverwege die week wel een beetje beter zou gaan, maar noppes, het ging alleen maar verder bergaf. Bovenop het niezen kwam er een venijnige hoest en koorts. Dus donderdag terug naar de dokter: antibiotica erbij en ziekteverlof verlengd tot en met woensdag de 28e. Ondertussen zijn we zaterdag en ben ik nog altijd zo slap als een vod en ben ik gedoemd tot uren aan een stuk zetelliggen, tv kijken, af en toe een hoofdstukje van een boek lezen en om de 2 uur even de laptop op de schoot om 5 minuutjes te Facebooke'n of een blogje te lezen. Komt daarbovenop dat ik ondertussen al zo'n drie weken geen enkele nacht heb doorgeslapen en zelfs het ziek-zijn zorgt er niet voor dat ik kan slapen. Weerstand opbouwen lukt dan natuurlijk niet.

Oh boy, ik haat de herfst en winter. Als dit weer mijn lot gaat zijn de komende zes maanden dan ben ik serieus de klos in ieder geval...

Wat m'n knie-operatie betreft: die stel ik voorlopig even uit. Op m'n werk gaan ze er echt niet mee kunnen lachen dat ik na bijna 2 weken ziekte-verlof wegens euh ziekte, nu nog eens 3 weken erbovenop neem voor een operatie die, in hun ogen, totaal niet dringend is en eigenlijk vooral dient om te verhelpen aan een sportblessure. Uiteindelijk heb ik quasi enkel maar last tijdens het lopen, en daar heeft mijn werkgever niet bepaald een boodschap aan. Kan ook nog fietsen, spinnen en zwemmen (en ook nog wel een beetje lopen). Dus toch maar even aan m'n job denken ook. En gezien het bovenstaande doe ik er blijkbaar ook niet zo'n goed aan om de komende maanden veel buiten te komen, 'k word er toch maar ziek van ;-)

Een voordeel aan ziek zijn is wel dat hubbie vandaag met een bosje bloemen thuiskwam om me te troosten. Lief hé ;-)

15:02 Gepost in Info | Commentaren (15) |  Facebook

Commentaren

weg naar de warmte ik ben niet (meer) ziek (alhoewel het zo erg niet was als bij jou) .... maar ik kan ook niet tegen de kou ... vanavond winnen we de Lotto en zien ze ons hier niet meer ..... destination unknown!!!

Gepost door: Koen | 24-10-09

Je hebt het wel verschrikkelijk te pakken. Het wordt eens tijd om wat p te knappen!

Gepost door: Tiny | 24-10-09

lang leve ... de hubbie ! Keilief ! Wat een ellende zeg ! Meteen besef ik ook hoe gepriviligeerd ik ben, niet alleen omdat ik (nog) niets gevangen heb, maar bovenal omdat ziekteverlof in mijn sector geen probleem is. Ik heb het nog nooit zo bekeken zoals jij het bekijkt, maar ik snap het best. Wij worden gewoon vervangen en zijn ook vervangbaar wegens niet al te specifieke kennis (oei dat klinkt alsof mijn job echt niets voorstelt ! Snif !)

Gepost door: kaat | 24-10-09

ma ruthje toch! veeeeeeeeel beterschap en laat je maar goed in de watten leggen!

Gepost door: Jess | 24-10-09

Je krijgt wel alle tegenslag tegelijk op je dak, hé? Ik snap wel dat je met je werkgever rekening houdt. Maar doet hij dat ook met jou?
Voor je gezondheid kan je niet méér doen dan rusten en vitamientjes eten. Af en toe een frisse neus halen moet ook kunnen, dan voel je weer dat je leeft :-) Maar niet in de regen en de wind, hé.
Veel beterschap gewenst daar in de ziekenboeg, voor alle patiënten Bosmans!

Gepost door: Sandy | 24-10-09

Veel beterschap Ruthje, dat is alles wat ik je kan wensen, en wat je knie betreft: laat daar toch maar zo vlug mogelijk iets aan doen. En ondanks al je tegenslag, probeer je kopje hoog te houden he!

Gepost door: Chris | 24-10-09

Ziek Je bent niet de enige die ziek is deze keer, zoveel mensen hebben het zitten. 't zal dus wel niet aan jou gelegen zijn, 't hangt gewoon in de lucht. Veel beterschap. Slimme beslissing denk ik vand ie operatie, je hebt energie nodig om te herstellen, en als je net ziek geweest bent heb je dat niet. Wel jammer natuurlijk dat je dan weer wat langer moet wachten... ik hoop dat alles toch snel voorbij zal zijn. Goede moed.

Gepost door: Julie | 25-10-09

Beterschap Ai, je blijft in de hoek zitten waar er klappen vallen : 2009 wordt een jaar om rap te vergeten.

Gepost door: frank spencer | 25-10-09

ziek Eén dag zetelliggen, TV kijken kan nog, maar na 2 dagen begint dat al gauw te vervelen, als je dan na 2 dagen rust, nog zieker bent is het helemaal klaar !! Je hebt het recht om te klagen, ik begrijp dat heel goed. Verzorg je goed .. en droom maar van dat exotisch land .. ik haat ook winter, verkoudheden, slapeloze nachten .. Ik duim voor je !!! Geniet van de mooie bloemen !!!

Gepost door: Edith | 25-10-09

Ook ik haat deze periode van het jaar en nu met die uurwisseling nog meer. Ik hoop dat je je er toch wat kan doorspartelen zodat die operatie snel kan plaatsvinden zodat je eindelijk eens deftig kunt beginnen revalideren, beterschap

Gepost door: Stofke | 26-10-09

Ik zou voor Nieuw-Zeeland gaan!

Gepost door: Danniëlle | 26-10-09

Emigreren? Andaloucia of Toscana is perfect! :)

Gepost door: Gert | 26-10-09

sterkte de komende maanden

Gepost door: hans | 26-10-09

De eerste regel van je blog luid "hieronder volgt een hoop gezeur en zelfmedelijden!" en de laatste regel is "Een voordeel aan ziek zijn is wel dat hubbie vandaag met een bosje bloemen thuiskwam" ... Daaruit blijkt maar weer hoe erg het allemaal ook kan zijn ; uiteindelijk komt alles goed.

Gepost door: Bjorn Paree | 27-10-09

Pff, er komt echt geen einde aan jouw tegenslag hé, ik vind dat je nu wel alles gehad hebt, geniet van je bloemetjes, het kan alleen nog maar beteren!

Gepost door: Wendy | 28-10-09

De commentaren zijn gesloten.