30-10-09

taking it easy

Terwijl er meer en meer zieken te bespeuren vallen, ben ik er stilletjesaan weer bovenop aan het geraken. Momenteel houden een forse vermoeidheid (ook wel een gevolg van het slechte slapen) en een vervelende hoest me nog wat in zijn greep, maar sinds gisteren ben ik wel weer aan het werk (weliswaar op ’t gemakske aan, want vooral in de namiddag is het vooruitzicht naar een dutje in de zetel een pak aanlokkelijker dan pakweg één of andere vergadering).

Woensdag in de late namiddag ben ik voor het eerst weer eens buiten gekomen na dik 10 dagen binnenzitten (op een bezoekje aan de bakker nu en dan eens na). Had het idiote plan opgevat om dat te doen in looptenue en dus te gaan lopen. Beetje overmoedig bleek. Heb weliswaar 3 x 10 minuten rustig gejogd (9 km/u), maar na die laatste 10 minuten stond ik weer quasi op instorten, om van een forse hoestbui nog maar te zwijgen. Rap een douchke gepakt en wat krachtvoer gegeten en in de zetel wat liggen bekomen. M’n bloeddruk was weer stevig de dieperik ingegaan en het had niet veel gescheeld of ik lag tegen de grond. Gelukkig was ik na een uurtje rusten weer volledig tot m’n positieven gekomen.

Nochtans begint de sporthonger stilletjesaan weer te komen. Las trouwens ergens dat de manier om, na zo’n periode van ziekte en totale inactiviteit, je weer terug wat actiever te voelen (en dus beter) erin bestaat om ook gewoon effectief actief te zijn en dus te bewegen. Maar het lijf moet wel meewillen natuurlijk :-) Vanavond ga ik het alleszins gewoon weer eens proberen en trek ik naar de fitness. Proberen rustig een uurtje mee te spinnen, weliswaar met hartslagmeter zodat ik m’n hartslag goed in ’t oog kan houden ondertussen.  En dan zondag terug een kort toerke proberen lopen, maar als het echt zo’n slecht weer wordt als ze voorspellen zal dat wel binnen op de loopband in de fitness worden, want anders heb ik het direct weer vlaggen ;-)

11:53 Gepost in Info | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

Je bent toch weer mooi aan de gang! Zij het mondjesmaat. Maar toch!!

Gepost door: Tiny | 30-10-09

Nog veel beterschap hé, je bent er bijna terug bovenop, als de sportgoesting al terug is dan ben je er bijna!

Gepost door: Wendy | 30-10-09

nog wel veel beter worden hoor sterkte

Gepost door: hans | 30-10-09

Gelukkig gaat het weer beter en inderdaad langzaam weer oppakken en dan gaan vlammen!!!.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 31-10-09

Goed dat het beter begint te gaan. Houden zo nu!

Gepost door: Julie | 03-11-09

Ik heb ook prijs (sinds gisterenavond). Grieperige toestanden en vandaag thuis moeten blijven. Het gaat op en af. Dju en net nu ik terug met lopen begon!

Gepost door: Dave | 04-11-09

De commentaren zijn gesloten.