04-11-09

traag maar gestaag

traagJep, het herstel gaat traag...Maar toch stilletjesaan weer wat in beweging aan het geraken hoor. Vorige vrijdag ben ik dan toch tot in de fitness geraakt 's avonds, alhoewel ik mezelf een stevige sjot onder m'n gat (zoals ze dat hier zeggen) moest geven om me effectief tot ginder te bewegen. Rustig een uurtje meegespind, hartslag in 't oog gehouden en bijgevolg het verzet niet te zwaar gezet. Het ging vrij goed!

Zaterdag vooral aan wandelbeweging gedaan (de winkelkes in Antwerpen) en bij m'n ouders op bezoek. Zondag dan weer naar de fitness, in het gezelschap van hubbie, ditmaal voor wat loopbeweging op de loopband (door het mindere weer, waagde ik me niet buiten, omdat ik nog steeds aan het hoesten ben). 5 minuten inwandelen en vervolgens 10 min/20min/10 min gelopen met telkens een paar minuutjes wandelen ertussen. Dat ging vrij goed, maar ipv een zeurende knie kreeg ik wel last van een zeurende enkel (en dan niet de enkel waar ik quasi altijd last van heb...). Vermoedelijk ligt het gewoon aan de loopband, waar ik toch wel een andere loopstijl op heb dan gewoon buiten op het asfalt of in het park. Maar allé, ik had nog eens gelopen, beter iets dan niets hé.

Maandag geen spinning, wel een tandartsbezoek, want kampte al 2 weken met ontstoken tandvlees (kon er ook nog bij hé). Gelukkig schoot er toch nog een beetje tijd over om naar het zwembad te trekken, waar ik voor in totaal 1100 meter aan baantjes schoolslag heb gezwommen. Toen kreeg ik het koud en ben ik maar onder een lekkere hete douche gaan staan.

Gisteren dinsdag dan met hubbie naar de fitness. Ik wou terug de loopband op maar na 3 minuten inwandelen en vervolgens 2 minuten lopen voelde ik al direct dat ik m'n dagje niet had. Mijn benen voelden aan als lood. Dus de loopband af en de spinningfiets op om daar dan een klein half uurke goed gek op te gaan trappen. Hartslag joeg de hoogte in en dan heb ik nog zelfs heel de tijd gezeten op die fiets. Enfin, goed voor een beetje cardiotraining. Daarna m'n krachttraining nog eens gedaan, was ook al lang geleden en dat merkte ik wel. De gewichtjes moesten toch wel een paar kilo lager gezet worden, hihi. Ach ja.

Vandaag werkte ik dan van thuis uit, omdat mijn pa vandaag een zeer zware operatie moest ondergaan (die op dit eigenste moment nog bezig is, maar moet toch iets doen om m'n zinnen ondertussen te verzetten hé). Deze middag tijdens m'n lunchpauze dan m'n loopschoentjes weer aangetrokken om buiten m'n zinnen wat te verzetten. In totaal 40 minuutjes gelopen (15 + 15 + 10 min. met telkens 1,5 min. wandelpauze). De eerste 15 min verliepen heel goed, tegen het einde van de tweede 15 min. was ik buiten adem en de laatste tien minuten naar huis waren zwaar. En dat tegen een tempo van amper 9,5 km/uur. Ik sleep dus duidelijk nog wel 't één en 't ander mee van bacterieën of viruskes. Rustig aan doen blijft dus voorlopig nog even de boodschap.

Zo meteen naar het ziekenhuis waar we hopelijk wat goed nieuws te horen krijgen, mag ook wel eens...

 

16:40 Gepost in Sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

En zo kom je de week weer door. Het ene moment gaat het beter dan het andere maar houd vol ! Doe alles met een glimlach dat helpt in elk geval.

Sterkte met je vader !

Gepost door: Bjorn Paree | 04-11-09

Hou je haaks Ruth. Het komt allemaal wel weer in orde!

Gepost door: Tiny | 04-11-09

we duimen voor goed nieuws.

Gepost door: Julie | 04-11-09

Ben volop aant duimen hé!!!

Gepost door: Wendy | 04-11-09

veel sterkte met je pa....

Gepost door: hans | 04-11-09

De commentaren zijn gesloten.