06-11-09

aftellen naar het weekend...

Ondertussen al vrijdag, bijna weekend :-) Heb er nood aan. Op zich was het geen zware werkweek, zelfs veel overuurtjes opgenomen zodat het altijd maar korte werkdagen waren. Was nodig want mijn concentratie was toch wel fel gestoord door het gedoe met mijn vader. Hij zat met drie cystes in zijn keelholte, waarvan één cyste op korte tijd gegroeid was tot een knoert van bijna 10 cm. Bovendien zat dat ding genesteld tussen zijn slagaders en verdrukte ie een zenuw net onder zijn oor (waardoor ie niet meer hoorde langs de linkerzijde). Dan nog als extra complicatie het feit dat mijn vader aan een zeer ernstige vorm van slaapapneu lijdt, waardoor ie 's nachts altijd aan de beademing ligt thuis, of hij stikt in zijn slaap. En dan gaan ze dus net aan zijn keel opereren, waardoor beademing wel problematisch wordt tijdens de operatie. Het was woensdag een spannende dag in ieder geval. Normaal zou ie om 17u weer op zijn kamer zijn, hadden ze ons verzekerd. Toen ik om 18u in het ziekenhuis aankwam, was ie er echter niet. Bleek de operatie nog steeds bezig te zijn...Om half 7 het verlossend nieuws dat de operatie gedaan was en ie in de uitslaapkamer lag. Dat zou nog een uurtje duren. Eén uur werden er twee, pas tegen half 9 kregen we hem eindelijk te zien, alive and not-so-well. 'k Zat er tegen dan al wel volledig onderdoor en met mijn ma was het niet veel beter. Allebei hebben we er nadien een hele nacht van wakker gelegen. Gisterennamiddag dan weer naar het hospitaal, hij zag er gelukkig al iets beter uit, maar kampt nog met een stukje verlamming in zijn kaak, wat het drinken en eten fors bemoeilijkt. Hopelijk is het geen blijvende verlamming, dat is nu nog afwachten.
Gisteren kwam dan echter weer geen positief nieuws wat mijn ma betreft. Zij zit met twee tumoren in de keel, aan de schildklieren. De eerste onderzoeken wezen er op dat het niets kwaadaardig zou zijn, maar het laatste onderzoek vorige week (met radio-actieve isotopen of zoiets) wijst nu toch op mogelijke aanwezigheid van kankercellen. Zucht...De 4e december wordt zij geopereerd, alhoewel de chirurg haar liever direct wou opereren. Maar gezien de toestand met mijn vader, was dat geen optie. Het zal op 4 december in ieder geval ook een zeer zware operatie worden en men gaat dan direct ook alle tumorcellen controleren om te zien of er effectief kwaadaardige cellen tussenzitten. Dat wordt dus nog bang afwachten.

Dat 2009 maar rap voorbij is, het is echt mijn jaar niet.
Gelukkig zijn er nog een paar hoopvolle dingen aan het gebeuren ook, waar ik me aan probeer op te trekken, maar zodra dat meer concreter is, schrijf ik er ook wel eens iets over.

Vanavond naar de spinning, effe goe gaan afreageren se!

12:01 Gepost in Info | Commentaren (14) |  Facebook

Commentaren

Sterkte in deze moeilijke periode en dat pap en mam snel weer beter gaan worden.
Geniet van je weekend.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 06-11-09

Dat kun je wel zeggen, 2009 is mijn jaartje niet. Maar let op er komen betere tijden!

Gepost door: Tiny | 06-11-09

moeilijke periode Een heel moeilijke periode voor jullie familie... we duimen voor een goede afloop en wensen jullie ondertussen veel sterkte toe. Hou je goed.

Gepost door: Julie | 06-11-09

Geen makkelijke periode zo lees ik. Veel sterkte!

Gepost door: Dave | 06-11-09

Nee 2009 was echt je jaar niet ! We duimen dat je het nog goed kan afronden en aan 2010 helemaal met een possitiefe moed kan beginnen .
Ik wens jou en je ouders een spoedig herstel !

Gepost door: coach mario | 06-11-09

Sterkte Veel sterkte in deze moeilijke periode.

Gepost door: frank spencer | 06-11-09

sterkte Veel sterkte Ruth ..

Gepost door: Edith | 06-11-09

Veel sterkte... Dat zijn serieuse zaken. Dat uw beide ouders maar vlug herstellen. Ze kunnen de dag van vandaag al veel maar 't blijft altijd bang afwachten.
Begin dit jaar werden we ook geconfronteerd met een kwaadaardige tumor bij mijn ma en na de operatie, chemo en bestralingen ziet het er nu beter uit. Ik wens je ouders ook een spoedig herstel.

Gepost door: Spencerwoman | 06-11-09

ocharme meid, das allemaal ni zo'n goei nieuws idd! veel sterkte !!

Gepost door: Jess | 07-11-09

sterkte wij blijven hier ook duimen

Gepost door: Koen | 07-11-09

Een mens wordt er stil van. Ik heb met je te doen Ruth! Sterkte!

Gepost door: Gert | 08-11-09

sterkte! na regen komt zonneschijn ... als er een relatie tussen die 2 is ga je volgens jaar nogal gaan bekken!!
Sterkte!

Gepost door: geert | 09-11-09

Oh help zeg. Dat is toch echt teveel ineens om dragen. Veel beterschap voor je vader en je moeder! En veel sterkte voor u!

Gepost door: Lien | 09-11-09

sterkte

Gepost door: hans | 10-11-09

De commentaren zijn gesloten.