16-11-09

gezien: Nigel Williams - Geloof mij!

williamsNa het cinemabezoekje van woensdag, volgde diezelfde dag nog een bezoekje aan de Mechelse Stadsschouwburg. We hadden al geruime tijd tickets voor de nieuwe show van stand up comedian Nigel Williams. Het was nog niet echt de première van de show, wel een try-out en da’s ook best wel leuk. Je ziet de komiek stevig op z’n bek gaan als bepaalde grappen toch niet zo geslaagd zijn, of af en toe zelf in de slappe lach schieten en natuurlijk vergeet ie ook z’n teksten wel eens (die allemaal voor zijn neus bleken te liggen).

De nieuwe show “Geloof mij” gaat over geloofsvragen, religie, wicca, paranormale toestanden, sekten, creationisme vs Darwinisme, intelligent design, enz…Nigel Williams haalt het allemaal op zijn eigen gereide wijze aan. Bedoeling is vooral de draak te steken met het “supermarkt”-gebeuren rond geloof. Mensen shoppen, zonder soms de diepgang achter het geloof nog te kennen. Maar ook hoe sommige mensen met hun geloof omgaan, zoals de moslim die predikt dat zijn geloof vreedzaam is terwijl ie zichzelf opblaast op een overvolle markt. Zulke zaken hekelt Williams, maar dan op zijn eigen grappige manier.

Het was een try-out wat maakte dat niet alles even geslaagd was, een aantal schoonheidsfoutjes of wat slordigheden hier en daar. Waarschijnlijk wordt er hier en daar dus nog wel wat bijgeschaafd. Maar al bij al een zeer leuke avond, we hebben goed gelachen en ervan genoten. Williams waarschuwde op voorhand dat mensen met lange tenen niet zo gediend zouden zijn met sommige van zijn grappen, maar blijkbaar hebben wij Mechelaars geen lange tenen, want zo choquerend was het nu ook niet hoor.

17:04 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (2) | Tags: nigel williams |  Facebook

Commentaren

de Nigel ... hey, waren jullie daar ook? Has ik dat geweten: wij zaten ergens in 't midden van rij F ...
Persoonlijk vond ik de voorstelling niet zo sterk; vorig jaar was hij een pak beter ...

Gepost door: geert | 17-11-09

Leuk!! Ik ken Nigel enkel van comedy casino, maar vind hem dan ook wel bangelijk!

Gepost door: Wendy | 18-11-09

De commentaren zijn gesloten.