06-12-09

(bloed)druk

Een drukke quasi sportloze week achter de rug. Normaal zou ik vorige maandag wel gaan spinnen, maar dat was buiten het bezoek aan de gyne gerekend. Het bloeddrukonderzoek verliep uiteraard prima, maar m'n bloeddruk was weer veel te laag, amper 10 over 6. Te laag in ieder geval om een uurtje later op een spinningfiets te kruipen en een uur lang vol gas te geven. Avondje platte rust was het advies en dat heb ik natuurlijk braaf opgevolgd. De dagen erop was er geen tijd om te sporten (en ik kan het momenteel niet meer opbrengen om er 's morgens vroeg speciaal mijn bed voor uit te komen om in dit rotweer te gaan lopen). Dinsdagavond opleiding tot 22u (heb dat tot eind januari elke dinsdagavond aan de hand (gelukkig niet tijdens de kerstvakantie)), woensdag ook een razenddrukke werkdag en wat later thuis dan gewoonlijk. Donderdagavond gaan zien of m'n mams goed en wel geïnstalleerd was in het ziekenhuis en elkaar wat moed inspreken (correctie - zij moest mij moed inspreken, ik was de overbezorgde ;-)) en vrijdag heel de dag naar een doodsaai colloquium in Brussel en direct daarna weer naar het ziekenhuis (had in de namiddag natuurlijk al wel een paar keer de verpleegsters telefonisch lastig gevallen om te horen of ze nog leefde ;-)). Toen ik vrijdagavond weer thuis was, was ik eigenlijk een wrak, die bloeddruk zat zeker nog niet goed.

Maar kijk...een nachtje redelijk goed slapen en zaterdagmorgen was ik vroeg uit de veren en voelde ik me ineens weer kiplekker. Wachten tot de regen over was en dan snel een toerke gaan joggen (2 x 15 minuten maar) alvorens met hubbie snel Antwerpen-city in te duiken om al onze kerstcadeaukes te gaan kopen (nu was het gelukkig nog niet zo druk). Daarna weer naar het ziekenhuis en trof mijn ma daar in zeer goeie toestand aan. Ongelooflijk hoe snel ze herstelde!

Deze morgen dan eens lekker uitgeslapen tot 9u en daarna weer een toerke gaan lopen. Het liep niet zo denderend, maar 'k was toch iets van sport aan het doen hé. In totaal 47 min. rustig gejogd (met 2 wandelpauzekes). Daarna met hubbie in de fitness nog wat aan krachttraining gedaan en nog effe 10 minuutjes uitgebold op de crosstrainer. Deze namiddag dan mijn schoonmoeder opgepikt en samen naar het ziekenhuis gereden voor mams te bezoeken. Zat ze daar aangekleed en wel en klaar om naar huis te vertrekken! Een dag vroeger dan voorzien dus, maar ze had groen licht gekregen van de dokter mits een paar plechtige beloftes te doen (platte rust houden en geen zware huishoudelijke taken, maar er komt een kuisvrouw wekelijks dus dat lukt wel). Dus alle gerief bijeen gepakt en mams naar huis gebracht, met paps en schoonmoeder achter in de auto :-) Nog wat blijven hangen daar natuurlijk en dan weer terug naar Mechelen, waar nog wat huishouden te wachten stond en wat was het gevolg...dat bibi weer een bloeddrukval van jewelste kreeg en dat ik bijna ben flauwgevallen. Dus terug een avondje platte rust vandaag! Want er wacht weer een hectische week, morgen en overmorgen weg voor het werk (met overnachting) gevolgd dan door dinsdagavond die opleiding...En de rest van de week de ene vergadering na de andere...Maar zo gaat de week wel snel voorbij natuurlijk! Maar van sporten zal er dus weer niet veel in huis komen!

De operatie van mijn ma dus: er was een "best case scenario" (één schildklier volledig weg, de andere voor een stukje), een "middle case scenario" (beide schildklieren volledig weg) en een "worst case scenario" (beide schildklieren + alle omringende klieren weg). Het werd dus het best case scenario. Alles hing af van de biopsie die ter plaatse van de weggenomen tumoren zou gebeuren. Vond men daar geen kwaadaardige kankercellen in terug, hoefde de rest niet weg. Bij de minste twijfel zou men onmiddellijk overgaan tot het worst case scenario. Maar zo ver hoefde het dus niet te komen. Oef! Nu zijn de weggenomen weefsels nog wel naar een labo voor extra onderzoek en de 17e december weten we de uitslag. Dat zal vooral bepalen wat nu de vervolgbehandeling wordt om herhaling te vermijden natuurlijk. Maar de chirurg was zelf zeer positief ingesteld, dus we zullen dat ook maar zijn! Ben vooral blij dat de ellende met betrekking tot de gezondheid van mijn beide ouders nu achter de rug is, zodat ik me helemaal kan focussen op dat kleintje dat in mijn buikje groot aan het worden is :-)

19:00 Gepost in Sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

Wie zijn bloeddruk zou niet van streek raken met wat jullie op dit ogenblik allemaal meemaken. Gelukkig laat het zich aanzien of er betere tijden aankomen. Houwen zo!!

Gepost door: Tiny | 06-12-09

blij voor jou dat alles in orde lijkt te komen. eerst je ouders, komende zondag een eerste stap voor iets anders,... zodat je steeds beter zorgeloos van je kleintje kan genieten.

Gepost door: Julie | 06-12-09

Aaahh, dat is goed nieuws zeg!! Nu kan je ten volle genieten van dat wondertje in je buik dat binnen een jaartje heel je huis op stelten zet met zijn sinterkaaskadokes ;-).

Gepost door: Wendy | 06-12-09

Dat is alvast wat goed nieuws, verzorg je in ieder geval maar goed de volgende weken en maanden.

Gepost door: Wim | 06-12-09

oeffff goed nieuws dus!! komt in orde dare!

Gepost door: Jess | 06-12-09

Positief Goed nieuws vanuit het ziekenhuis.
Best case scenario, we duimen voor een even voorspoedig vervolg.

Vergeet ook niet goed voor jezelf te zorgen, hé!

Gepost door: frank spencer | 07-12-09

fijn dat het goed gaat met je ouders..... kan je nu zelf ook wat rustiger ... gaan groeien ;-)... zorg goed voor jezelf

Gepost door: hans | 07-12-09

best case en vanaf nu : TIJD VOOR JEZELF!!!!!!

Gepost door: Koen | 08-12-09

goed dat het allemaal wat betert nu. Zorg goed voor jezelf (en daardoor voor je kleintje) ! En zwanger zijn op zich telt al als een beetje sporten..

Gepost door: jogginggirl | 12-12-09

De commentaren zijn gesloten.