20-12-09

sneeuwpret

Wie had dat gedacht...na eerst een warme (en vervolgens kletsnatte) periode worden we nu getrakteerd op bergen sneeuw! Op ons terras heeft zich ondertussen al 20 cm sneeuw verzameld en ik begin een beetje schrik te krijgen voor wanneer heel de boel begint te smelten die zich op onze skylight in de keuken en op het dak heeft verzameld. Hopelijk wordt dat geen emmertjes water verzamelen her en der, want wie weet welke weg zoekt die overvloed van vocht zich...

Maar verder geniet ik er wel van hoor. Oké, 't is chaos alom maar dat hoort er af en toe eens bij hé. En het doet een mens wel eens nadenken, moet ik voor al die korte afstandjes nu werkelijk de auto nemen? Gelukkig niet. Zo ben ik nu al enkele keren te voet naar de fitness getrokken, door de sneeuw. Met de auto gaat het momenteel toch niet sneller en eigenlijk is het gewoon helemaal niet ver. Wat ben ik soms toch lui dat ik voor die afstand de auto neem! En zo wandelen door de sneeuw is ongelooflijk leuk. Ik vrees al de dag dat het een vieze smurrie gaat worden, dan is er niks leuks meer aan natuurlijk.

Donderdag ben ik zo door de sneeuwstorm dus naar de fitness gewandeld, terwijl de auto's tot voor onze deur in file stonden om de stad in te geraken. En ik wandelde er gezwind voorbij, héhé. Frank de spinningleraar was er dan toch doorgeraakt (die kwam van Duffel gereden) en samen met hem en nog één andere moedige begonnen we aan de spinningles...Naarmate de les vorderde kwamen er gelukkig nog enkele sportievelingen door en we eindigden de les met 7 deelnemers. 't Was best wel een leuke les, maar 'k was blij dat het uur voorbij was, want vermoeidheid na 4 drukke dagen stak de kop op.

Vrijdag geen sport, want na het werk even naar een afscheidsfeestje van een collega. Zaterdag waren we dan uitgenodigd op de verjaardag van een vriendin. Die had besloten om een winterbarbeque te houden. Dat het -10°C zou vriezen die dag en alles nog lekker ondergesneeuwd zou zijn, kon ze natuurlijk niet voorzien. De gasbarbeque weigerde in ieder geval dienst door de kou (wist niet dat een gasfles het té koud kon krijgen), zodat het wat improviseren werd. Af en toe naar binnen om daar op het vuur wat eten te maken en buiten rondom de vuurkorf warmte zoeken. Het was gezellig, maar toch wel ietske te koud voor mij, héhé.

Vanmorgen was het dan vollen bak weer aan het sneeuwen en er was alweer een paar cm bijgevallen. Hubbie was eerst nog van plan om toch met de auto naar de fitness te trekken, maar hij mocht niet van mij. Tegen dat ie goed en wel gestart zou zijn, had ie al 3 x  te voet kunnen gaan. Dat argument hield voor hem voldoende steek en dus zijn we samen door de sneeuw richting fitness geploeterd wat heel leuk was. In de fitness dan de loopband op. Had het plan opgevat om 10 km te lopen in 2 à 3 blokken, maar dat is toch zo saai hé. Eerst een blok van 5 km gelopen en dan moest ik dringend een plaspauze inlassen. Daarna een volgend blok aangevat maar na 1,5 km was ik het plots echt beu en was m'n bobijntje af, ik had er genoeg van. Ach ja, in totaal toch 6,5 km gelopen, beter dan niets.Daarna nog wat krachttraining gedaan, lekker warme douche en dan samen weer naar huis gewandeld. Ik zou natuurlijk veel liever buiten lopen, maar durf het risico niet te nemen dat ik recht op m'n buik zou vallen. Vrijdag was ik op weg naar het werk al bijna tegen de grond geknald op een gladde plek en dat was nog maar gewoon al wandelend...

Morgen wandel ik normaal gezien weer tot daar voor een uurtje spinning. De rest van de week zie ik nog wel!

 

sneeuw

16:31 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

't is inderdaad soms sneller met de fiets of te voet. Maar de wagen is toch zo snel genomen. Ik zondig hier ook al wel eens tegen.

Gepost door: Wim | 20-12-09

Winterwonderland Toch bijzonder zo'n winterwonderland!

Gepost door: M@urice | 20-12-09

Heerlijk die sneeuw !! Het is koud maar oh wat kan je er geweldig op hardlopen. Ff opletten en tempo aanpassen maar dan.. genieten !

Gepost door: Bjorn Paree | 20-12-09

ja de smeltende sneeuw... ik kijk er ook al naar uit :(

Gepost door: hans | 20-12-09

Ondanks dat de omstandigheden buiten niet optimaal zijn wordt er toch nog naar vermogen gesport! Je gaat goed!!

Gepost door: Tiny | 20-12-09

sneeuw hier in Gistel heb ik meer geluk ... oude spoorwegbedding : bijna niemand loopt er, altijd verse sneeuw en geen ijsplekken ... zalig om te lopen!

Gepost door: Koen | 21-12-09

De commentaren zijn gesloten.