04-01-10

gezien: Sherlock Holmes

Vorige week in London konden we het niet laten: naar de cinema!! Ze speelden er sherlocknl. al Sherlock Holmes, een film die we wel wilden zien en in België nog niet uit is. En naar de cinema in London, 't is eens iets anders hé (had het al eens één keer eerder gedaan, de allereerste Batman-film destijds).

Geen ervaring om nog eens terug mee te maken eigenlijk.We gingen naar één van de Odeon-cinema's, naar we dachten toch één van de betere complexen, er zijn er tientallen van in London...Niet dus.

Ten eerste: de prijs. We betaalden 12,70 pond voor een ticketje, ofte zo'n 14 euro! Jeetje!

Ten tweede: voor dat mega-bedrag krijg je een klein schermpje, slechte oude zetels en nikske beenruimte in de plaats. Ik met mijn mini-prutsbeentjes zat met mijn knieën in mijn nek, voor hubbie was het dus helemaal een drama. In een ongemakkelijke houding dus 2 uur film kijken, het was met momenten eerder een kwelling dan plezier.

Maar soit, de film dus. Die was eigenlijk best wel goed. Alleen was ik zo moe na een hele dag stappen, dat ik tijdens het eerste uur een paar keer ben ingedommeld. Hihi. Gelukkig altijd maar een minuutje of zo, zodat ik wel redelijk goed meebleef in het verhaal hoor. Wel moet ik toegeven dat ik niets van het Sherlock Holmes-verhaal afken en dat bleek op het einde toen ik schoorvoetend aan hubbie moest vragen, wie die Moriarty toch wel is? Voor de andere niet-kenners (moesten ze bestaan): hij is de aartsvijand van Sherlock ;-)

Nu komt Moriarty dus enkel op het einde in het verhaal binnengewandeld. De strijd gaat in deze film tegen een andere snoodaard, Lord Blackwood. Met de nodige zwarte magie begaat hij enkele moorden, aan Holmes en kompaan Watson om het op te lossen. Ik los verder niets over het verhaal, want het zou de suspens  compleet verpesten voor degenen die hem ook willen gaan zien. Kan je wel meegeven dat het met momenten ongelooflijk spannend is, maar er is ook ruimte voor de nodige humor en er zit een stevige vaart in de film.

Hoofdrollen worden gespeeld door Robert Downey Jr en Jude Law en verdikke...die spelen dat super! Op het einde wordt er duidelijk opening gemaakt voor een vervolgfilm (met Moriarty weetjewel)...als het terug met deze twee heren is, mogen ze er nog 10 maken! :-)

21:48 Gepost in Info | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

wablief? duur slaapje heb je daar gedaan ... 14 € voor een ticket, jeezes ...

Gepost door: geert | 05-01-10

De commentaren zijn gesloten.