06-01-10

ietsiepietsie lopen

2010 werd ondertussen ook weer sportief ingezet, zij het op een laag pitje. Want net toen ik weer wou starten met lopen, begon het ook weer te sneeuwen en glad te zijn. Niets voor mij dus, durf me letterlijk niet op glad ijs te begeven momenteel, een beetje verkeerd vallen kan zware gevolgen hebben voor wat er binnen in mijn buikje aan het groeien is...

Dus helaas weer de loopband op! Dat gebeurde een eerste keer afgelopen zondag, na een weekje sportrust dus (de kilometers wandelen in London niet meegerekend). 5 km rustig loslopen op de loopband en dat ging in één trek, zonder een wandelpauze. Daar was ik best tevreden mee. Hartslag was ook perfect onder controle. Daarna nog een paar oefeningskes op de krachttoestellen, maar dat was maar van korte duur, geen goesting meer.

Maandag dan nog eens naar de spinning. De week ervoor was ik trouwens ook geweest, maar ben ik na een half uurtje gestopt. M'n bloeddruk was weer te laag toen en bovendien was de verwarming in de fitness die dag compleet tilt geslagen. Het was bloedheet in de spinningruimte en zowat iedereen die meedeed werd er letterlijk mottig van. Ik had na een half uur het gevoel dat ik elk moment kon flauwvallen. Nochtans zweette ik totaal niet. Gelet op de warmte voor mij toch een signaal dat er iets niet in de haak was, en gezien we de volgende ochtend vertrokken naar London, besloot ik er dus de brui aan te geven. Heb me daarna heel de avond niet lekker gevoeld trouwens.

Maar gelukkig was de verwarming op die week tijd toch gemaakt geraakt en hing er nu een fris temperatuurtje in de spinningruimte. Een uurtje heerlijk meegedaan en dit keer zonder enige problemen. Enkele uurtjes eerder was trouwens mijn bloeddruk nog gemeten door de gyne en die was eindelijk terug op peil zoals het hoort. Oef.

Vandaag dan terug naar de fitness voor een loopbandtraining, maar blijkt alweer dat ik vooral een ochtendloper ben ipv een avondloper. Want ging het zondagmorgen supergoed, deze avond liep het alweer een pak minder. Maar dat had vooral met een fysiek ongemakje te maken: mijn gevoelige blaas die totaal niet tegen de kou kan en nu nog wat extra druk te verwerken krijgt natuurlijk. Vlak voor het lopen naar het toilet en tegen dat ik goed en wel vertrokken was, moest ik alweer plassen. Volgehouden tot 2 km en dan loopband gestopt, rap naar het toilet gehold en tegen dat ik terug was, moest ik eigenlijk alweer. Grrr...Toch weer terug 2 km gelopen en dan weer maken dat ik aan het toilet was. Daarna heb ik het maar opgegeven om nog te lopen. Echt wel belachelijk, en 'k ga ermee moeten rekening houden als ik weer buiten ga lopen, dat ik locaties uitzoek met toiletten in de buurt :-)

Nu zondag staat er een trainingske in leuk bloggers-gezelschap gepland en da's in het Vrijbroekpark, waar gelukkig een toilet is :-) Nu alleen nog duimen dat ik ondertussen niet geveld wordt door de bronchitis waarmee hubbie nu doodziek in de zetel ligt. Hij heeft me afgelopen nacht helemaal ondergehoest en de dokter vreest dus dat ik het ook ga vlaggen hebben. Heb me deze namiddag dus tegoed gedaan aan 4 geperste sinaasappels in de hoop dat die extra vitamine C me toch wat wapent tegen de bacteriën! Keeping my fingers crossed!!

En gelet op de weersvoorspellingen, gaan we misschien wel op onderstaande manier onze training moeten doen :-)

sledge

 

20:54 Gepost in Sport | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

Hopelijk niet ziek worden en toch best sportief bezig!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 06-01-10

ik duim mee dat je niet ziek wordt! ik had gisteren kei veel koppijn en dacht ook al ai ai ai; moet dit weekend naar een trouw enzo; maar het gevaar is precies alweer geweken :-)

Gepost door: Jess | 07-01-10

Vrijbroek 't park ligt er schitterend bij .... ik plan ook een 14k op zondag; mischien passeer ik er ook wel, 'k zal wel zien ...

Gepost door: geert | 07-01-10

volhouden laat de 4russen maar waar ze horen :-) lekker warm houden

Gepost door: Katrien | 07-01-10

nee niet ziek worden.. en sport jij maar lekker binnen.. dat is beter voor de baby

Gepost door: hans | 09-01-10

blijf gezond. Helaas hebben we het niet altijd zelf in de hand, het ziek of niet ziek worden. Neem wat extra rust en vitamientjes dan maar hopen op het beste. Ook ik voel me al niet toppie, het gaat er nog nét mee door maar lopen doe ik toch even niet met die akelige keelpijn.

Gepost door: marina | 10-01-10

Verzorg je maar..... ......want daar binnen in je buikje groeit een wondertje. Arne staat al te popelen om met jullie baby eens te mogen ravotten!!

Gepost door: Geert | 10-01-10

De commentaren zijn gesloten.