10-01-10

in de sneeuw!

Aan de winter lijkt maar geen einde te komen. Enerzijds is het wel eens leuk om nog eens een echte winter mee te maken. Maar na een dag vind ik dat meestal wel eens welletjes geweest hoor. Ik blijf een zomermens :-) Ik hou er niet zo van om me elke keer als eskimo te moeten verkleden om even buiten te komen, ik haat de kou, het feit dat je in het donker vertrekt en in het donker weer thuis komt...neen, geef mij maar de zomer en liefst zo snel mogelijk! En dan nu de sneeuw er weer bij, met de gebruikelijke gladheid op de voetpaden en wegen. Wij strooien en vegen altijd voor onze deur, helaas doet niet iedereen dat en heb toch al wel een paar uitschuivers gemaakt de voorbije weken, gelukkig telkens zonder te vallen. Die uitschuivers zijn wel de reden dat ik tegenwoordig ga "lopen" op de loopband in de fitness. Dat heeft ook zijn nadelen wel: het is ten eerste doodsaai, ten tweede verdraagt mijn enkel die zachte verende ondergrond niet zo goed, ten derde kost het me meer tijd omdat ik eerst nog naar de fitness moet, terwijl ik anders direct hier van thuis uit aan m'n kilometers kan beginnen en ik me dan ook nog moet houden aan de openingsuren van de fitness. Maar allé, 't is toch een mogelijkheid om een beetje aan sport te doen in deze koude, gladde dagen :-)

Na woensdag ben ik vrijdag dus nog eens op de loopband gaan trainen. Normaal doe ik op vrijdag een uurtje spinning mee, maar met de beste wil van de wereld: ik had géén goesting! Het idee van een uurtje spinning sprak me totaal niet aan, geen idee waarom. Lopen op de loopband lonkte zelfs meer dan spinning, hoe gek. Dus zogezegd zo gedaan en 5 km op de loopband gelopen, terwijl ik ondertussen naar de spinningles keek :-) Dit keer geen plaspauze nodig gehad, was wel nog 2 keer ervoor geweest en nadien moest ik ook wel richting toilet hollen, hihi.

Gisteren was het hier dan echt snertweer. Superveel wind, ijs-ijskoud en keiveel sneeuw. Mechelen was één van de stukjes Vlaanderen waar tot 10 cm is bijgevallen gisteren, tenminste toch bij ons in den hof :-) Lekker binnengebleven en wat huishoudelijke klusjes gedaan.

Vanmorgen begon het hier dan weer te sneeuwen en op het nieuws kwamen berichten van ijzel. Gelukkig legde de verse sneeuw bij ons een zacht laagje, echt glad zag het er toch niet uit. Normaal gezien ging ik deze namiddag met blogster Jess lopen, maar dat kon onverwachts niet doorgaan voor haar. Dus was het bij mij twijfel: loopband of me toch maar eens in het park wagen? Na wat wikken en wegen verloor het gezond verstand het van het gevoel en besloot ik me al lopend naar het park te begeven en daar een toerke te doen en dan terug. Met volgende attributen aan: korte tight, lange tight, shirt zonder mouwen, daarover thermoshirt met lange mouwen, daarover een fleecetrui, dan nog een fleece-buff rond mijn nek, twee paar sokken aan, een muts op en handschoenen en natuurlijk mijn loopschoenen. Ik zag er weer uit als een eskimo, maar koud had ik het tenminste toch niet. Dan naar het park, onze straat lag er hier en daar gevaarlijk glad bij dus dat stuk ingewandeld, maar vanaf een bepaald moment kon ik toch beginnen lopen. Eenmaal in het park aangekomen (waar een dik sneeuwtapijt lag), na 2 km, rap even een plaspauze gedaan in het onthaalgebouw en dan mijn toerke heel rustig gelopen op de sneeuw. Ondertussen kreeg ik weer een heel felle sneeuwbui over me heen en zag ik met momenten amper een hand voor ogen. De ondergrond, dat liep opvallend goed eigenlijk, voelde niet zo veel anders aan dan gewoon op een aarden pad eigenlijk. Rondje = 3,3 km en toen moest ik weer heel dringend plassen natuurlijk. En daarna terug naar huis, niet meer via mijn straat maar achterom via de vaart waar er meer sneeuw lag en dus minder glad (hoe raar toch), nog eens goed voor 2,5 km. In totaal 7,8 km gelopen dus, aan een supertraag tempo, maar zonder uitschuivers of valpartijen en dat was het belangrijkste. En vooral lekker genoten!

 

running-snow

16:41 Gepost in Sport | Commentaren (15) |  Facebook

Commentaren

Op vers gevallen sneeuw is goed te lopen. Je hebt er goed gebruik van gemaakt. Nu warm water regenen en de lente in.

Gepost door: Tiny | 10-01-10

Toch knap dat je met buikje en in de sneeuw toch blijft lopen! Wel voorzichtig zijn he!

Gepost door: Julie | 10-01-10

Verse sneeuw Ik heb vandaag ook zo veel mogelijk de verse sneeuw opgezocht maar in een bos waar mensen met hun wagen komen spelen is dat niet zo evident.

Gepost door: Luc | 10-01-10

Wat jij allemaal aantrekt! ;0) Grappig om te lezen.

Ik dacht gisteren ook dat ik te licht was aangekleed voor de koude maar na een half uur liep ik al te zweten op de Netedijk.

Gepost door: Dave | 10-01-10

wablief? heb zeker 10 keer nagelezen wat je allemaal aanhad gisteren ... je had me wel mogen vertellen dat je naar de Noordpool verhuisd was ...

Gepost door: geert | 11-01-10

Ken dat, ik heb zelfs 2 volledige tights aan ;-). Maar je laat je toch niet doen door de sneeuw, lijkt mij niet zo evident met een buikje.

Gepost door: Wendy | 11-01-10

Die sneeuw en dat ijs daar heb ik het ook zo niet voor, maar de koude kan me niet deren. Ook al loop ik als het 28° is toch kan ik beter tegen de koude dan de warmte, maar daar moet ik voorlopig nog niet aan denken.

Gepost door: Marc | 11-01-10

Lopen op de loopband, ik heb het zondag ook gedaan. Maar beeld ik het me in of is het vele vermoeiender dan op de weg?

Gepost door: Annelyse | 12-01-10

Amai, en nog zwanger ook? Hoever ben je nu? Ik heb mijn eerste zwangerschap het geluk gehad om tot 6,5 maand te kunnen doorlopen, den tweede keer was het na 4,5 maand al gedaan met sporten

Gepost door: Annelyse | 12-01-10

Dooi... Bij ons was er gisterenavond niets meer te zien van de sneeuw en ijzel tot... ik vanmorgen opstond. Er ligt terug een laagje van een goei cm. Dat het inderddad maar vlug terug zomer is...

Gepost door: Spencerwoman | 13-01-10

2010 Eindelijk tijd om nog eens langs de blogs te glijden. Toch nog een gelukkig en gezond 2010 met veel leuke loopkilometers.

En de zomer die mag van mij ook komen. Alhoewel je de sneeuw duidelijk niet aan uw hartje laat komen en de kilometer teller is al weer aan het lopen.

Gepost door: cremke | 13-01-10

even bijgelezen en van harte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
een kleine ruth!, gaaf hoor, kullie alle bij van harte!

Gepost door: martine | 13-01-10

Hey Ruthje, Lange tijd niet gezien maar ook niet geblogd. Maar zag dat er een kleine opkomst is dus ga je natuurlijk even van harte feliciteren aankomende moeder.
xxx en een goeie tijd toegewenst de komende maanden en natuurlijk daarna.

Gepost door: Rich@rd | 14-01-10

Heerlijk die sneeuw, maar na 4 weken ben ik het ook zat!.
Mooie foto trouwens.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 15-01-10

eskimo Hahahaha hierin herkennen wij ons dan wel weer ..... Eskimo of de verschrikkelijke sneeuwman/ vrouw.

Gepost door: patrick | 23-01-10

De commentaren zijn gesloten.