07-02-10

blijven lopen

En de tijd blijft in een rotvaart doorgaan, alweer een week verstreken! Een zeer afwisselende week, met een beetje recup hier en daar, maar ook een drukke zaterdag voor 't werk in de weer geweest. Dus enkel vandaag genieten van wat weekend, alvorens een volgende drukke werkweek aan te vatten.

Afgelopen donderdag op controle bij de gyneacoloog, waar we een structuurecho kregen. Alle orgaantjes bij ons ukje werden gecheckt (alles oké), ook of er 10 vingertjes en 10 teentjes zijn (jep, we hebben ze mee geteld), of ukje geen hazelipje heeft en wel 2 neusgaatjes (tiptop) en of er geen sprake is van een open ruggetje (nope!). Het was dus een lange echo waar we heel wat in detail hebben kunnen bekijken. Eerst lag ukje met de beentjes gebogen, maar door het gewroet van het echo-ding werd ukje wakker en begon hij/zij lekker te strekken en te bewegen en wow...ineens werden de beentjes gestrekt en die waren echt superlang! De gynecologe moest echt lachen met onze reactie. Die lange beentjes heeft hij/zij in ieder geval niet van de mama, en ventje glimlachte en zei: "'t is er duidelijk ééntje van mij". Hihi. Nog wat cijfertjes: ukje is nu ongeveer 26 cm lang en weegt 400 gr. Volgende week zou dat in gewicht al bijna het dubbele moeten zijn en dat ga ik wel beginnen voelen, cfr de gyneacologe. M'n buikje gaat dus een serieuze groeispurt ondergaan samen met ukje, tot ik ongeveer 6 maanden ver ben (tegen begin maart dus), daarna stabiliseert het weer een beetje en gaat de groei terug wat trager.

Dus "profiteer" ik er nu nog van en probeer ik nog wat te sporten zolang het gaat! Ik kreeg er trouwens complimenten voor van de gyneacoloog en mag dus voort blijven doen, jeuj!

Deze week bestond het sporten uit één mislukte spinning-sessie en drie relaxte loopsessies. De spinning op maandag was dus een ramp. Ik had verschrikkelijk last van maagoprispingen, zo hard dat ik er misselijk van werd. En dat beterde absoluut niet tijdens de spinning, integendeel. Na een goeie 40 min. ben ik gestopt omdat ik schrik had dat ik ging overgeven. Sowieso had ik ook weer last van mijn buik tijdens het jumpen en zo. Denk dat het spinnen voortaan dus eerder gewone fietssessies zullen worden, het gaat me echt niet zo goed meer af.Reden waarom ik drie keer gaan lopen ben deze week trouwens, want de vrijdagse spinningsessie heb ik vervangen door lopen. Woensdag heb ik 4,5 km gelopen (was een loop/wandelsessie van telkens 5 min. joggen en 1 min. wandelen), vrijdag werd dat 5,5 km (3 x 12 min. joggen en 1 min. wandelen tussenin) en vandaag werd het 5,6 km (quasi aan één stuk echter onderbroken door twee snelle plaspauzes). Dus toch 15,6 km gelopen deze week, beter dan niks hé.

Volgende week zien we wel weer. Zeker dinsdag een aquagym-sessie, maar voorts zal de tijd en de goesting wel uitwijzen wat ik van sport ga doen!

 

15:48 Gepost in Sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

niet zwanger... en toch van plan om donderdag naar de aquagum te gaan ! haha ! Hier noemen ze het trouwens aquarobics, maar 't is net hetzelfde ! (zonder buikje dan !)

Gepost door: kaat | 07-02-10

Wat zullen jullie trotse ouders zijn. Ik zie dat zo voor me.

Gepost door: Tiny | 07-02-10

Gewoon rustig verder doen, zolang je luistert naar je lichaam doe je zeker niks verkeerd hé. Altijd leuk om te weten dat alles in orde is bij zo'n echo hé, eneuh heb je zo per ongeluk niks gezien tussen de beentjes :)?

Gepost door: Wendy | 07-02-10

namen 'Ukje' is trouwens een wonderschone naam ;-)

Gepost door: geert | 08-02-10

merci voor 't bezoekje hé :-) ik ben benieuwd naar ukje in het Earth Collection pakje! :-)

Gepost door: Jess | 08-02-10

De commentaren zijn gesloten.