21-02-10

ademloos

Al twee weekjes geleden dat ik nog iets schreef over mijn sportieve prestaties...Maar ja, dat komt vooral omdat er niets over te schrijven viel. Want dan zou ik natuurlijk moeten sporten. Na die ene laatste goeie week waarin ik nog 15 km bijeenliep, ging het plots peilsnel bergaf. Daar zijn verschillende factoren oorzaak van: natuurlijk het feit dat ik ondertussen 5,5 maand zwanger ben en de laatste twee weken mijn buikje een groeispurt van jewelste heeft ondergaan. Maar ook de longallergie die weer zijn kop aan het opsteken is. Vorig jaar sukkelde ik er ook het hele voorjaar mee en nu begint het weer opnieuw. Gelukkig wat later dan vorig jaar, maar daar zit de lange strenge winter voor iets tussen. Alleen mag ik er nu niks van medicatie voor innemen, dus is het continu niezen en hoesten en vooral met momenten snakken naar adem en terwijl een piepend geluidje voortbrengen. Probeer dan maar eens te sporten. Al mijn energie gaat én naar dat ukje in mijn buik én naar mijn ademhaling. Mijn dagelijkse wandeling naar en van het station gaat elke dag een beetje trager, heb ik de indruk.

De voorbije twee weken ben ik nog welgeteld vier keer naar de fitness geweest, om een beetje mijn benen rond te draaien op de crosstrainer of de treadwalker. Mijn hartslag ging dan telkens als een razende tekeer en na 20 minuten was het snakken naar adem. Vanmorgen kwam ik tot de conclusie dat het gewoon weggesmeten geld was om amper 20 minuten in de fitness bezig te zijn en ik beter mijn contract tijdelijk kan bevriezen. Een mogelijkheid die ze bij ons in de fitness bieden om tijdelijk je contract stop te zetten en achteraf weer op te pikken. Heb het dus voor 6 maanden stopgezet, eind augustus gaat het weer in. Ideale moment om dan rustig weer aan een trainingsschema te beginnen om weer wat fit te worden. Ben ik er dan nog niet klaar voor, kan ik het gewoon nog wat langer opschorten. 

De komende weken ga ik nog wel zoveel mogelijk buiten proberen te wandelen, op momenten dat ik hier eens niet loop te piepen en te hoesten en ik niet uitgeput in 't zetelke lig tenminste. En op dinsdagavonden naar de prenatale aquagym natuurlijk, als ik tenminste niet moet werken dan.

Gezondheid van mezelf en ukje gaat even voor hé.

Wil dit zeggen dat dit blogje nu stilvalt? Neen hoor. Zal nog wel genoeg inspiratie vinden om over wat dingen te schrijven. De blog noemt niet voor niets "sports-and-stuff" hé. Maar over de zwangerschap zelf vind je hier weinig, daar wil ik jullie sporters nu eenmaal niet mee vervelen. Wie er wel over wil lezen: heb al enkele maanden een andere blog daarover: http://superheld.skynetblogs.be, dus surf gerust daar eens langs!

 

 

12:04 Gepost in Sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Wel handig dat je fitness deze optie biedt, dit is ideaal, kan je na de bevalling terug rustig de conditie opbouwen.

Gepost door: Wendy | 21-02-10

Gezondheid voor beide gaat idd boven alles. Het hardlopen komt over enkele maanden weer ... als je er dan nog tijd voor hebt ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 22-02-10

dan zal het met de buggy naar de fitnes zijn !! :-) als de fut er nog is dan !! en nu eens naar het andere blogje kijken !! ben benieuwd of je daar het geslacht nog niet verklapt hebt !

Gepost door: coach mario | 23-02-10

De commentaren zijn gesloten.