01-04-10

gezien: Star Wars in concert

Hola, effe geleden dat ik hier nog iets gepost heb. Nu ja, zo veel viel er niet te vertellen, behalve dat onze tijd volop werd opgesoupeerd door een helse huizenjacht. Zal er straks of morgen ook even een postje over schrijven.

Buiten naar huizen gaan zien, heb ik dus de voorbije weken niet veel "gezien". Daar kwam afgelopen dinsdag verandering in. We hadden nl. al een tijdje tickets voor Star Wars in concert, dat doorging in het Sportpaleis. Ondanks een pijnlijke rug en vermoeidheid, ben ik er toch naartoe gegaan. De rugpijn was niet te houden, maar het concert maakte gelukkig veel goed.

star-wars-in-concertOm 100% van een concert als dit te genieten, ben je best toch wel een beetje een filmfanaat en dan liefst natuurlijk eentje van het Star Wars-genre. Wij voldeden aan beide criteria. Maar zo erg als sommige fanaten die we er zagen, zijn we toch niet hoor. Er liepen heel wat mensen, van groot tot klein, verkleed als Darth Vader, Luke Skywalker, Obi-Wan-Kenobi, Princess Leia enz...rond. De lightsabers vlamden ook lustig in het rond en tijdens de pauze aanschouwde ik een heus light-saber-gevecht tussen twee wel zeer volwassen heren die het kind in zichzelf nog eens ontdekt hadden. Echt grappig. In heel het Sporpaleis hoorde je ook allerlei geleidseffecten uit de film, gek om bv ineens ergens achter je een wookie te horen huilen of een fighter te horen overvliegen. Om maar effe aan te geven dat er gewoon een hele gezellige sfeer hing daar.

Het concert dan: onder begeleiding van dirigent Dirk Brossé speelde het Royal Symphonic Concert Orchestra enkele grootse stukken uit het oevre van componist John Williams. Uiteraard de bekendere filmscore, zoals Duel of the Fates of the Imperial March, maar ook minder evidente nummers. De start van het concert was best wel grappig: het typische THX-geluidje dat je in de cinema hoort werd door het orkest gespeeld, daarna het trompetgeschal dat in de cinema gepaard gaat met het logo van 20th Century Fox om dan vervolgens de bekende begintune van Star Wars. Dat allemaal dus live door het orkest dat pal voor je neus zit. Het klonk perfect. Ik kreeg er kippevel van.

Anthony Daniels, die in de films robot C3PO speelt, was verteller tussen de nummers door. Zo doorliepen we van begin tot eind de hele filmsaga. Tijdens de nummers werden nl. op groot scherm beelden uit de film vertoond. Niet evident, want qua synchronisatie moest alles tot op de seconde kloppen. Zo hoor je in de muziek een harde klap of dergelijke dat dan in filmbeeld een ontploffing is of zo. Als dat qua timing niet klopt, dan zie je dat gewoon direct natuurlijk. Maar het geheel werd dus haarfijn en perfect gespeeld.

Het eerste deel voor de pauze was het sterkste. Omwille van het feit dat hier de coolste muziek werd gespeeld uit de film, maar ook wel omdat na de pauze natuurlijk het nieuwe er al een beetje af is. Er werd wel voor wat afwisseling gezorgd door ook met lasers te gaan werken.

Een gezellige avond uit dus, voor herhaling vatbaar!

 

(foto geplukt van www.appelogen.be)

16:14 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (4) | Tags: star wars |  Facebook

Commentaren

Awel, ik kon het niet beter omschrijven :-)

Gepost door: Eva | 01-04-10

amai, dat zag er idd lichtjes fantastisch uit !

Gepost door: Chris | 01-04-10

mooi blogje weeral ! Hopelijk vlug van je rugpijn verlost , al is dat niet abnormaal in jou toestand . ge moet er wat voor over hebben he !

Gepost door: coach mario | 01-04-10

Michael Jackson: the movie, SW: the concert ... ze zijn geen zekerheden meer hé!?
Ik heb ooit in Londen zo eens een Anime-beurs meegemaakt ... ook allemaal die hard-fans die verkleed waren in de meest onmogelijke figuren ... wacko!!!

Gepost door: geert | 02-04-10

De commentaren zijn gesloten.