03-04-10

helse huizenjacht

Zoals al aangekondigd even een woordje waarom het hier zo stil was de voorbije weken op m'n blog. Want tja, ik sport niet meer momenteel, maar had wel beloofd om wat te blijven neerpennen over andere dingen en zelfs dat is er bij ingeschoten. Het lezen van blogs is er al helemaal niet van gekomen. Mijn feedreader staat op een dikke 300 ongelezen blogberichten....Misschien iets voor tijdens m'n zwangerschapsverlof ;-)

Reden was een helse huizenjacht, op zoek naar een nieuwe stek om binnenkort ons kleintje groot te brengen. Eind januari zetten we ons eigen huis te koop. Waarom? Simpel, een smal rijhuis aan een steenweg, waar wel wat investeringen aan nodig zijn om het weer helemaal picobello te krijgen. Het was wat wikken en wegen: doen we die investeringen nog en blijven we hier, of zetten we maar ineens de stap om op zoek te gaan naar een halfopen of open bebouwing in een iets rustigere buurt. Met een kindje op komst was de keuze rap gemaakt...Het laatste dus. Dus huis te koop gezet, met de gedachte van het hopelijk binnen de 3 maanden verkocht te krijgen. Dan 4 maanden rekenen vooraleer de akte definitief is, dus dat gaf ons toch eventjes de tijd om een leuke nieuwe stek te vinden. Alleen was ons huis al na 2 weken verkocht. Oeps! En dan nog aan de vraagprijs, an offer you can't refuse. Met de kopers toch kunnen overeenkomen dat we hier nog tot 1 oktober kunnen blijven, dus dat zou wel snor lopen.

Maar dan....een nieuwe stek vinden bleek niet zo evident. Omdat we onze vraagprijs kregen, was ons budget ineens een pak ruimer dan aanvankelijk berekend, dus konden we al iets ruimer kijken. Alleen blijken er vooral héél véél "krotten" te koop te staan. En een renovatieproject kopen zagen we niet zitten, zeker niet met een boeleke erbij. En als we dan al iets deftigs zagen voor een goeie prijs, lag het aan een drukke steenweg (heb zo de indruk dat heel de regio Mechelen één grote steenweg is, echt triestig). Sommige verkopers vragen ook enorm veel geld voor een huis dat qua bewoonbare oppervlakte kleiner is dan ons huidige rijhuis. Ze goochelen dan met de buurt of met het feit dat er overal dubbel glas steekt (duh, hebben wij hier ook hoor).

Om een lang verhaal kort te maken: we begonnen de moed te verliezen en na huis nr 40 gezien te hebben, zat ik op de rand van een zenuwinzinking (zwangerschapshormonen weet je wel). Ik zat al met doembeelden van een kindje grootbrengen in een Shurgard-opslagcontainer en zo :-) Relativeren lukte niet meer.

Nu, huis nr 35 stond ons wel aan. Een grote open bebouwing, perfecte staat en goed gelegen. Maar qua budget best wel tegen het randje van ons maximum budget aan. En de gronden rondom waren net verkaveld (ze waren tevens eigendom van de verkoper) en de afpaling was nog niet helemaal rond. Zo was het niet echt duidelijk welk stuk grond nu bij het huis hoorde. Iets dat ons wat deed twijfelen. Dus ondertussen verder blijven rondkijken, maar toch die piste wat afwachten en ons over wat zaken informeren. Huis nr 40 stond ons helemaal aan. Supergoed van budget, leuke rustige buurt. Het was wel een rijhuis, maar met garage en gigaveel ruimte. Alleen waren we niet de enige geïnteresseerden. Voor ons al drie opties genomen op dat huis, maar we waagden toch onze kans. Helaas, de verkopers verkochten aan de vraagprijs aan de eerste optienemers, terwijl we nochtans hadden laten verstaan evt. een hoger bod te willen doen. Ach ja, teken dat het zo niet moest gaan.

Nadien nog 2 huizen gaan zien, zodat we aan een totaal van 42 huizen zaten. Enkel de piste van huis nr. 35 bleef openstaan, en plots kwam er geen enkel nieuw interessant huis meer op de markt leek het wel. Alsof de goden zich ermee begonnen te moeien of zo :-) Ondertussen waren we er wel uit dat als er drie huis Boortmeerbeekcruciale vragen positief beantwoord zouden worden, we er voor zouden gaan. Dus terug een afspraak met makelaar en verkoper, dat was afgelopen woensdagavond. Het huis nog eens supergrondig bekeken en geïnspecteerd en dan uitgebreid gebabbeld met de verkoper. De meest cruciale vraag was de timing: ze zou er nl. pas in de loop van oktober uitgaan, cfr. de advertentie. En dat was voor ons een probleem. Ze voelde duidelijk wel welke richting we wilden uitgaan en na een babbeltje met haar zoon, was het beklonken. Begin september zal ze verhuisd zijn. De afpaling van het terrein door een landmeter was ondertussen ook gebeurd. Nog wat dingen besproken en we spraken af donderdag iets te laten weten. En donderdag hebben we dan ook een bod gedaan, een tegenbod kwam en dat lag perfect binnen onze verwachtingen, zodat de deal gesloten werd. A.s. woensdag wordt de compromis getekend.

En daarmee zit 2 maanden helse huizenjacht erop en kunnen we ons wat op leukere dingen gaan concentreren :-)

En waar gaan we nu wonen? We verhuizen naar een andere provincie en trekken naar Vlaams-Brabant. Op een 7 km van Mechelen ligt het dorpje Boortmeerbeek en daar bevindt zich onze nieuwe stek. Op een kilometertje van het dorpscentrum en 1,5 km van het treinstation (gezien we treinpendelaars zijn, niet onbelangrijk) en blijkbaar ook een kilometer van de lokale scoutsgroep waar ons ukkie over 6 jaar natuurlijk lid mag bij worden :-)

 

08:32 Gepost in Info | Commentaren (13) |  Facebook

Commentaren

veel geluk met jullie nieuwe woonst !

Gepost door: Chris | 03-04-10

so happy 4 you!!!

Gepost door: Jess | 03-04-10

mooi stekkie Mooi stekkie gevonden! Daar kan jullie scoutje mooi opgroeien!

Gepost door: M@urice | 03-04-10

Geweldig ! Ruimte om je heen is toch ontzettend belangrijk. Letterlijk en figuurlijk 'verademend' ! Geniet ervan !

Gepost door: kaat | 03-04-10

niet ver en als je van jullie oude naar jullie nieuwe huisje gaan, waar rij je dan voorbij? Inderdaad: Muizen! ;-)

Gepost door: geert | 03-04-10

De ene spannende periode van huizenjacht achter de rug begint de volgende hectische tijd. Bevallen en verhuizen!

Gepost door: Tiny | 03-04-10

proficiat Proficiat met jullie nieuwe woonst! en nu hups naar het volgende soannende moment ;-)

Gepost door: Carmen | 03-04-10

Proficiat! En Boortmeerbeek is bekend omdat er familie van ons woont (in het nabijgelegen Hever).

Gepost door: Dave | 04-04-10

Na het kopen begint vaak het echte werk... Succes !

Gepost door: Bjorn Paree | 05-04-10

proficiat Was tijdje geleden. Zat zelf wat in dipje. Kom er langzaam uit en begin terug blogjes te lezen. Dus 2 x proficiat met de baby die op komst is en met de nieuwe stek. BTW ik geloof dat het Marleen Lenders was maar zeker een v d Belgische loopsters bleef tijdens haar zwangerschap lopen. Dit dient geval per geval bekeken te worden, maar zou niet ongezond zijn. Maar respect voor ieders keuze, geniet er maar van

Gepost door: cremke | 05-04-10

Dikke Proficiat met jullie nieuwe huis !
gr

Gepost door: jetty | 06-04-10

Terug een nieuw hoofdstuk zie, de spruit krijgt er binnenkort een mooie thuis bij, proficiat met de aankoop en nog een fijne zwangerschap, 't begint te naderen hé nu

Gepost door: Stofke | 07-04-10

En toch is de chiro beter! :)))) Gefeliciteerd beide met jullie aankoop uiteraard. ;)

Gepost door: Gert | 07-04-10

De commentaren zijn gesloten.