17-04-10

gezien: Alice in Wonderland

Ook al weer twee weken geleden dat we deze film zagen: Alice in Wonderland!! Wie kent er niet het verhaal van het eigenwijze meisje dat verdwaald geraakt in de wondere wereld van Onderland (door Alice omgedoopt naar Wonderland). Deze aliceverfilming van Tim Burton is een bewerking van twee boeken van schrijver Lewis Carroll, nl. Alice's Adventures in Wonderland en Through the looking Glass. In de film is Alice ondertussen 19 jaar en staat ze op het punt zich te moeten verloven met een tiep die allesbehalve haar droomjongen blijkt te zijn. Achter haar rug is het verlovingsfeest al georganiseerd en Alice vlucht weg wanneer ze in de tuin "the white rabbit" ziet en deze besluit te achtervolgen. Zo belandt ze in Wonderland, een oord waar ze als kind ook al eens terechtkwam, maar hier herinnert ze zich niets meer van. Destijds regeerde de witte koningin over Wonderland, maar helaas zijn sindsdien donkere tijden aangebroken en regeert haar zuster, de Rode Koningin (schitterend gespeeld door Helena Bonham Carter). Samen met o.m. de Mad Hatter (sublieme rol van Johnny Depp) en de Cheshire Cat gaat ze de strijd aan tegen de Rode Koningin.

Alice in Wonderland is qua verhaal natuurlijk een film voor de jeugdigen onder ons. Maar als grote mens kan je zeker ook volop van deze film genieten. Er zit ongelooflijk veel vaart in het verhaal, de rollen worden subliem vertolkt (regisseur Tim Burton doet weer beroep op zijn vaste schare van favoriete acteurs en da's om je vingers bij af te likken) en qua settings en vormgeving hangt er een eng sfeertje in de film, waardoor het soms zelfs nagelbijten is.

Voor de ladies: Johnny Depp is allesbehalve sexy in de film :-) De make-up mensen zijn er in geslaagd hem lelijk te maken, héhé. Maar als Mad Hatter is hij dus perfect gecast. Idem voor Helena Bonham Carter, van nature al niet een wreed mooie madam, nu ziet ze er helemaal karikaturaal uit met haar giga-hoofd op een klein lijfje.

Wij hebben de film in 3D gezien en da's geen aanrader. Was het bij Avatar een meerwaarde, hier niet. De film is nl. niet gemaakt met de speciale 3D-camera's maar gewoon in 2D gefilmd en werd pas achteraf aangepast voor 3D-vertoning (in tegenstelling tot Avatar). Gevolg is dat het beeld te donker wordt en de effecten niet zo spectaculair zijn. Bij mij had het als gevolg dat ik met barstende koppijn de zaal ben buitengelopen. Eerlijk gezegd hoeft heel die 3D-hype voor mij niet. Ik ben al brildrager en dan nog zo'n lompe bril erbovenop is al een gedoe. Het zijn dan nog donkere brillen, zodat je alles nog extra verduisterd ziet en ik word dus misselijk en krijg hoofdpijn van dat 3D-effect. Helaas konden we hem die dag niet in gewone vertoning gaan zien, tenzij we genoegen namen met een Nederlands gedubte versie...dan toch maar liever de 3D in het Engels ;-)

 

 

Commentaren

Hij staat alleszins nog op mijn verlanglijstje maar voorlopig nog niet te downloaden in goede kwaliteit, komt wel, ik zag onlangs Bad Lieutenant, geen aanrader, saaie film. Wat Avatar betreft, ze zijn de studio ingedoken voor een vervolg...

Gepost door: Stofke | 18-04-10

De commentaren zijn gesloten.