05-05-10

gezien: Kick-Ass

We proberen nog efkes van de tijd onder ons tweetjes te genieten en dus af en toe een filmpje mee te pikken. Hubbie heeft nog een hele lijst van films die hij wil zien, vrees dat we dat niet meer gaan halen ;-) Maar volgende week gaan we zeker nog naar Iron Man 2 zien (tja, ik blijf meegesleurd worden naar films over superhelden) en vorige zondag zagen we de lollige film Kick-Ass, over....? Jep, superhelden :-)

De titel Kick-Ass doet je misschien vermoeden dat we hier te maken hebben met de zoveelste Jackie Chan-B-film over enkele kungfu-helden die de strijd aangaan tegen god weet wie. Gelukkig moest ik niet mee naar zo'n film! Neen, Kick*Ass is een ongelooflijk leuke film met volgens mij zelfs een grote kans op een cult-status in bepaalde milieus (lees: o.m. comics-fanaten en dat volkje dat ook zot is van de tv-serie The Big Bang Theory, euh...wij dus ;-)). 

De film gaat over een doordeweekse tienerjongen, een beetje een sullige knul met pukkels en een bril en een kapsel waar niks mee aan te vangen valt. Een loser dus, kickasstoch op de highschool waar ie compleet genegeerd wordt, behalve door twee mede-sullen. Op een dag besluit hij van superheld te worden, met als roepnaam "Kick Ass". Schaft zich een idioot wetsuit aan en gaat zonder enige voorbereiding de straat op om het kwaad te bestrijden. Dat kan niet goed aflopen natuurlijk. Wanneer één actie toch onverwacht goed uitdraait en door omstaanders op YouTube wordt gesmeten, wordt hij zelfs een echte held. En dat wekt inspiratie bij anderen. Algauw wordt hij geflankeerd door een batman-kloon, Big Daddy (gespeeld door Nicholas Cage!), zijn dochtertje Hit Girl en dan nog een derde kaper op de kust: Red Mist. Wat volgt is een strijd van onze superhelden tegen de supersnoodaard van de stad. Ah ja, want daar gaan uiteindelijk zo'n verhalen altijd over hé ;-) Maar het geheel is echt wel leuk uitgewerkt, en met momenten is het zelfs spannend, ook al blijft de humoristische toon steeds primeren.

Een leuke feel-good-movie voor een druilerige zondagnamiddag. Als je voor het genre bent natuurlijk :-)

 

20:29 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Zoals ik je al wel eens eerder vertelde. Films? Niet mijn ding.

Gepost door: Tiny | 06-05-10

Ik ben ook zo een superhelden film fanaat , maar sta op dit ogenblik een beetje achter !! Wordt dus dit weekeinde werk van gemaakt ! :-)
En binnen een 2 jaar zijn jullie allemaal fan van disney films . :-)

Gepost door: coach mario | 06-05-10

superhero zit momenteel in mijn laatste jaar 'superheld' en ik hoop volgend jaar m'n diploma te behalen ...

Gepost door: geert | 06-05-10

Ik heb hier 3 ,superhelden rondlopen ,of supereld zoals zij zeggen! Wel schattig om ze bezig te zien, ze redden dan de vissen van de grote baas (dat komt dan weer van super Mario), of moeten speelgoed zien te bevrijden!

Gepost door: Wendy | 07-05-10

De commentaren zijn gesloten.