16-05-10

gezien: Iron Man 2

Zoals vorige week al aangekondigd, stond er nog een cinemabezoekje gepland vorige week. We zaten een paar daagjes aan zee en gezien het midden mei nog steeds winter is, waren we maar al te blij dat we de koude wind op de zeedijk even konden inruilen voor een warm zitje in een veel te dure Kinepolis-zetel in Oostende. Gelukkig zijn toeristen meestal van mening dat het not done is om naar de cinema te gaan tijdens hun vakantie, zodat we met amper 7 andere mensen in de zaal zaten.. Wij zijn die mening dus niet toegedaan en proberen dan net altijd ook even de lokale cinema op onze vakantieplaats binnen te springen (als ze de films tenminste niet dubben in de eigen taal). In Oostende konden we dat ook in de Rialto gaan doen, maar de troosteloze aanblik van dat gebouw (waar zelfs nog affiches aan de gevel hingen van films die al jaren voor 2 euro in het dvd-rommelbakje van de Media Markt liggen) boezemde ons geen vertrouwen in. En Iron Man 2 moet je toch wel op een deftig scherm en met deftige klank zien om volop de special effects te voelen. De dure Kinepolis dus (9 euro per ticket! pffttt...).

ironman2Iron Man 2...Ik was destijds tegen mijn zin eigenlijk mee naar de eerste film gaan zien en vond die, tegen al m'n verwachtingen in, echt geweldig! Deze tweede film moet niet onderdoen aan deel 1. Het nieuwe is er natuurlijk wel af (zoals met elke sequel het geval is), maar qua verhaal is er toch weer serieus wat spanning ingebouwd. Mickey Rourke als Russiche nemesis van Iron Man speelt zijn rol schitterend en vooral lekker creepy. Sommige gevechtsscènes vond ik ronduit eng om te zien.

Het verhaal...te veel verklappen doe ik niet. Komt er vooral op neer dat Stark (ofte Iron Man, opnieuw voortreffelijk gespeeld door Robert Downey Jr.) stevig aan zichzelf begint te twijfelen, beetje gek wordt, maar ook stevig fysiek begint te lijden onder zijn noodgedwongen rol als Iron Man. En dan krijg je dus ruskie Mickey Rourke die het spel helemaal overhoop helpt. De ster van Iron Man daalt in recordtempo en het is maar de vraag of hij hier ooit nog bovenop geraakt. Spannend en meeslepend, we hebben ons geen seconde verveelt.

Een film voor de liefhebbers van het genre, dat spreekt voor zich!

17:41 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Niet echt mijn ding, ik keek gisteren thuis naar Alice in Wonderland met J. Depp, mooie film

Gepost door: Stofke | 16-05-10

De commentaren zijn gesloten.