16-05-10

aftellen

Wie af en toe m'n andere blog (zie link hiernaast) leest, weet dat het einde stilletjesaan in zicht komt. Euh...einde is misschien een compleet fout woord. 't Is natuurlijk het begin van iets nieuws dat in zicht komt ;-)

Afgelopen woensdag was m'n laatste werkdag. Nochtans is ukkies komst pas voorzien voor 12 juni, het was op dokters orders dat ik vroeger ben moeten stoppen. Oververmoeid en overgestresseerd en bij de controle bleek ik ook nog te weinig vruchtwater te hebben. Een combinatie die niet goed is. Moet dus nu verplicht rusten, veel drinken en eten en elke week op controle in het ziekenhuis (monitoring van ukkiepukkie). 12 juni zal sowieso niet gehaald worden, want ukkie ligt al wekenlang hardnekkig in stuit en door het weinige vruchtwater kan 't kleintje ook niet draaien. Keizersnede dus. 't Heeft zijn voordelen wel hoor, zo weet ik nu exact wanneer hij/zij geboren gaat worden (tenzij hij/zij besluit van nog wat vroeger af te komen).

Aftellen dus! En vooral lui zijn. En laat dat laatste nu niet mijn ding zijn. Dat gaat voor een dag of 2, maar daarna begint het weer te kriebelen om dingen te doen. Zo had ik gisteren plots zin om te gaan lopen. Maar dat is natuurlijk volledig uit den boze momenteel. 'k Moest dus op m'n kin kloppen en weer m'n genoegen nemen met de stoel op m'n terras en nadien het zeteltje binnen. Grrr....Het huis opkuisen zou ook eens dringend moeten gebeuren (als je zwanger bent, heb je blijkbaar nestdrang of zoiets, enfin, normaal heb ik nooit goesting om te kuisen, nu dus wel...), maar bij het minste dat ik doe, krijg ik pijn en steken in mijn buik, een teken dat ik dan weer te veel aan het doen ben. Dus komt volgende week de schoonmama maar eens wat meehelpen om het belangrijkste mee aan kant te krijgen.

Nee, 't wordt tijd dat die zwangerschap achter de rug is. 't Was leuk de eerste 7 maanden, toen had ik niet te veel last, buiten vermoeidheid. Maar nu mag het echt gaan gedaan zijn en mag die volgende levensfase komen :-) En hopelijk herstel ik snel van de keizersnede, zodat ik ook in de zomer weer wat sportievere dingen kan doen, met ukkie in de buggy erbij natuurlijk :-) Beginnen met terug wandelen (want zelfs dat gaat nu amper) en daarna een start to run-schema om het lopen weer aan te vatten. Ik kijk er al naar uit!

joggenbuggy

17:54 Gepost in Info | Commentaren (11) |  Facebook

gezien: Iron Man 2

Zoals vorige week al aangekondigd, stond er nog een cinemabezoekje gepland vorige week. We zaten een paar daagjes aan zee en gezien het midden mei nog steeds winter is, waren we maar al te blij dat we de koude wind op de zeedijk even konden inruilen voor een warm zitje in een veel te dure Kinepolis-zetel in Oostende. Gelukkig zijn toeristen meestal van mening dat het not done is om naar de cinema te gaan tijdens hun vakantie, zodat we met amper 7 andere mensen in de zaal zaten.. Wij zijn die mening dus niet toegedaan en proberen dan net altijd ook even de lokale cinema op onze vakantieplaats binnen te springen (als ze de films tenminste niet dubben in de eigen taal). In Oostende konden we dat ook in de Rialto gaan doen, maar de troosteloze aanblik van dat gebouw (waar zelfs nog affiches aan de gevel hingen van films die al jaren voor 2 euro in het dvd-rommelbakje van de Media Markt liggen) boezemde ons geen vertrouwen in. En Iron Man 2 moet je toch wel op een deftig scherm en met deftige klank zien om volop de special effects te voelen. De dure Kinepolis dus (9 euro per ticket! pffttt...).

ironman2Iron Man 2...Ik was destijds tegen mijn zin eigenlijk mee naar de eerste film gaan zien en vond die, tegen al m'n verwachtingen in, echt geweldig! Deze tweede film moet niet onderdoen aan deel 1. Het nieuwe is er natuurlijk wel af (zoals met elke sequel het geval is), maar qua verhaal is er toch weer serieus wat spanning ingebouwd. Mickey Rourke als Russiche nemesis van Iron Man speelt zijn rol schitterend en vooral lekker creepy. Sommige gevechtsscènes vond ik ronduit eng om te zien.

Het verhaal...te veel verklappen doe ik niet. Komt er vooral op neer dat Stark (ofte Iron Man, opnieuw voortreffelijk gespeeld door Robert Downey Jr.) stevig aan zichzelf begint te twijfelen, beetje gek wordt, maar ook stevig fysiek begint te lijden onder zijn noodgedwongen rol als Iron Man. En dan krijg je dus ruskie Mickey Rourke die het spel helemaal overhoop helpt. De ster van Iron Man daalt in recordtempo en het is maar de vraag of hij hier ooit nog bovenop geraakt. Spannend en meeslepend, we hebben ons geen seconde verveelt.

Een film voor de liefhebbers van het genre, dat spreekt voor zich!

17:41 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (1) |  Facebook

05-05-10

gezien: Kick-Ass

We proberen nog efkes van de tijd onder ons tweetjes te genieten en dus af en toe een filmpje mee te pikken. Hubbie heeft nog een hele lijst van films die hij wil zien, vrees dat we dat niet meer gaan halen ;-) Maar volgende week gaan we zeker nog naar Iron Man 2 zien (tja, ik blijf meegesleurd worden naar films over superhelden) en vorige zondag zagen we de lollige film Kick-Ass, over....? Jep, superhelden :-)

De titel Kick-Ass doet je misschien vermoeden dat we hier te maken hebben met de zoveelste Jackie Chan-B-film over enkele kungfu-helden die de strijd aangaan tegen god weet wie. Gelukkig moest ik niet mee naar zo'n film! Neen, Kick*Ass is een ongelooflijk leuke film met volgens mij zelfs een grote kans op een cult-status in bepaalde milieus (lees: o.m. comics-fanaten en dat volkje dat ook zot is van de tv-serie The Big Bang Theory, euh...wij dus ;-)). 

De film gaat over een doordeweekse tienerjongen, een beetje een sullige knul met pukkels en een bril en een kapsel waar niks mee aan te vangen valt. Een loser dus, kickasstoch op de highschool waar ie compleet genegeerd wordt, behalve door twee mede-sullen. Op een dag besluit hij van superheld te worden, met als roepnaam "Kick Ass". Schaft zich een idioot wetsuit aan en gaat zonder enige voorbereiding de straat op om het kwaad te bestrijden. Dat kan niet goed aflopen natuurlijk. Wanneer één actie toch onverwacht goed uitdraait en door omstaanders op YouTube wordt gesmeten, wordt hij zelfs een echte held. En dat wekt inspiratie bij anderen. Algauw wordt hij geflankeerd door een batman-kloon, Big Daddy (gespeeld door Nicholas Cage!), zijn dochtertje Hit Girl en dan nog een derde kaper op de kust: Red Mist. Wat volgt is een strijd van onze superhelden tegen de supersnoodaard van de stad. Ah ja, want daar gaan uiteindelijk zo'n verhalen altijd over hé ;-) Maar het geheel is echt wel leuk uitgewerkt, en met momenten is het zelfs spannend, ook al blijft de humoristische toon steeds primeren.

Een leuke feel-good-movie voor een druilerige zondagnamiddag. Als je voor het genre bent natuurlijk :-)

 

20:29 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (4) |  Facebook